Aku Agak Bersantai Di Pusat Servis Perodua

Aku Agak Bersantai Di Pusat Servis Perodua | Hahaha. Ini pun nak serapkan ciri-ciri SEO kan? Hahaha. APTB! Hari Isnin pagi hari tu aku telah bertemujanji dengan pusat servis perodua Rawang untuk servis kereta adik aku. Dan, dengan muka yang agak busuk, aku pun pergi terus ke sana. Ni pertama kali aku ke pusat servis perodua. 

pusat servis perodua

Mulanya aku ingatkan pusat servis perodua ni macam kebanyakan bengkel kereta yang tak ada tempat untuk melepakkan diri, bersantai, dan baring sambil berguling-guling, tapi rupanya memang sempoi dalam tu. Aku boleh duduk-duduk sambil makan dan minum lagi. Apatah lagi main kejar-kejar dengan pelanggan yang lain. Memang best. Siap ada aircond lagi tempat menunggunya.

pusat servis perodua
Nampak tak? Free servis 3 tahun. Sekali minyak hitam. Cuma minyak gear kena bayar. Kan bahagia kalau bagi free sekali. Perodua untung dah banyak dah. Hehehe. Itulah manusia. Semua nak free.
Layanan yang aku terima pun boleh tahan. Segala pertanyaan yang aku suakan semuanya dijelaskan satu persatu sehinggalah aku faham. Termasuklah harga minyak lintah di pasaran. Itu pun dijawab dengan penuh keikhlasan. Hahaha.

pusat servis perodua
Nak pergi sini kena buat temujanji. Apa tu temujanji? Temujanji tu ialah date dengan pekerja perodua. Kenapa perlu temujanji? Kerana dengan temujanji akan wujudlah kemesraan dan kebahagiaan. Bila perlu buat temujanji? Seeloknya dua tahun sebelum datang. Sekiranya lewat? Putus hubungan! Hahaha.
Akhirnya, daripada muka busuk, terus berseri-seri muka aku sekembalinya ke rumah. Sempoi. Tak sabar nak pergi lagi untuk servis ke dua. Segala persepsi negatif aku pada pusat servis perodua selama ini hilang sebegitu sahaja. Sekian terima kasih.

Korang dah daftar seminar buat duit dengan blog? Better daftar segera. Sebab banyak ilmu buat duit dengan blog dan buat duit secara online akan dibongkarkan. Percayalah. Aku dah merasa sendiri buat duit secara online. Memang boleh bikin duit. Sila daftar di sini --> KLIK SINI

{ 75 comments.. read them below or add one }

Mizz Aiza Mizz Aiza 16 May, 2013
memang selesa pusat servis perodua ni.. aiza pun baru lepas servis kereta di perodua minggu lepas.. layanan memang puas hati.. cuma satu je sebab sepatutnya aiza punya temujanji pukul 10.00 pagi, tapi dia start servis pada jam 11.15 pagi.. bosan juga menunggu walaupun tempat tu ada aircond, tv, minuman dan boleh wi-fi..
Puan Bui Junaidi Puan Bui Junaidi 16 May, 2013
AMBOI,SIAP TANYA HARGA MINYAK LINTAH..NAK BUAT APA MINYAK TU..HAHAHAHA..

PERODUA MMG TERBAIK,D KUCHING PUN SERVIS MEREKA SGT OK..^_^
Cinta Misteri Cinta Misteri 16 May, 2013
Tak pernah pegi pusat service produa.
Baguslaaa bila dh upgrade..hihi mcm tau jer service mcm apa produa sblm ni.

Awek tkde ke kt situ boni?
Sheila Salim Sheila Salim 16 May, 2013
assalamualaikum boni. hahahaahha terselit gak lawak dia. pedih ulu hati gelak2 baca entri boni. hahahahaha
BUNDA a.k.a KN BUNDA a.k.a KN 16 May, 2013
dua orang anak2 bunda pakai perodua...so far memang takder masaalah..
Hazmin Hamudin Hazmin Hamudin 16 May, 2013
Laju tak kereta tu lepas pakai minyak lintah?
Hairul Azni Hairul Azni 16 May, 2013
Saya selalu pergi buat servis di perodua..memang selesa tempat menunggunya..
Irwan Alessa Irwan Alessa 16 May, 2013
Oooo aku tahu tempat ni.. kehkeh :)
Anis Athia Anis Athia 16 May, 2013
takde kereta lagi tapi mcm best je pusat servis perodua ni, siap boleh main kejar2 lagi.. hehehe
Sue-Rya Qistina Sue-Rya Qistina 16 May, 2013
hmmm..time saya beli kereta viva dulu, xde dpt servis kereta percuma. bila tukar ke proton, baru lah ada 5 thn servis percuma.

apapun, lawak giler sampai naik pecah perut ni baca lawak jenaka boni :D
Carlos Santiago Carlos Santiago 16 May, 2013
mana satu kereta ko bro. myvi ke
tenku butang tenku butang 16 May, 2013
x pernah lagi gi Pusat Servis Perodua.. sebab kancil teman udah berkurunlama dibeli.. 2nd hand je pun.. hu3
PinKy MoMMa PinKy MoMMa 16 May, 2013
dulu akak kejer diperodua tapi bukan servis..bahagian sales..

kami memang mementingkan kepuasan pelanggan hahaha..tiba2 nak jadi duta perodua.. ;p
Phat Phat 16 May, 2013
kereta aku penah tukar full carpet kat sini sebab sg choh servce centre x leh nak buat ..masa tu aku masif staff perodua lagi
pipoq pipoq 16 May, 2013
kepuasan zahir dan batin pelanggan tu penting dalam perniagaan..hehehe
BBL BBL 16 May, 2013
mereka betul-betul menerapkan customer adalah raja jadi servicenya bagus
munir ardi munir ardi 16 May, 2013
Sepatutnya semua service seperti ini supaya kita selalu kembali kesana
fairus fairus 16 May, 2013
BARU BELI PERODUA VIVA DALAM BEBERAPA BULAN YANG LEPAS.. SERVIS SEKALI JE DI PUSAT SERVIS PERODUA.. :)
Hafizul Hafizul 16 May, 2013
Produa kat saya pun selesa..ada runag menunggu dan ada ruang untuk anak bermain..hehe
aizamia3 aizamia3 16 May, 2013
setakat ni layanan kat pusat service perodua yang saya pergi mesra pelanggan..
Kucing Hitam Kucing Hitam 16 May, 2013
xdapaqt bygkan abg boni golek2 kat situ mcm shin chan hahahaha
Dianaa Dianaa 16 May, 2013
free 3 tahun ek? terbaik! jimat kos dah kat situ
Merah Cute Sangat Merah Cute Sangat 16 May, 2013
sengeh sorang sorang baca entri lu bro. hahaha.
Bin Muhammad Bin Muhammad 16 May, 2013
Vios baru nanti kluar, boleh sambar satu...Nanti boleh merasa pulak bagaimana bersantai di pusat servis toyota pulak ek!

p/s: Servis motor gak xdpt santai2
Myra Jay Myra Jay 16 May, 2013
MJ dah 3-4x antar kereta servis.. layanan memang mesra - yela sebab kita bayar kan.. Selalu hantaq masa keje... then org Perodua hantar balik opis.. Dah siap diorang call ;)
Azlan Strider Azlan Strider 16 May, 2013
nampk bersih dan selesa perodua nie..kala macam nie tunggulama sikit pun takpe..asalkan ade asa terluang..hehe

Regards,
-Strider-
O'gosh Iskandar O'gosh Iskandar 16 May, 2013
ooo...ingatkan dah jadi mat kereta....rupanya kereta adik...bila lagi?
syiela syiela 16 May, 2013
akak tak pernah sampai tempat servis.. hahaha tau bawa je.. en.hubby tukang membawa ke sana :)
daddydee daddydee 16 May, 2013
cantik dan kemas tempatnya...
Kakzakie Kakzakie 16 May, 2013
Strategy marketing dia. Kalau tak bimbang customer tak ada. Baguslah buat macam tu.. persepsi -ve dah tak ada lagi.. tempat lain tak tahulah kan..kan..kaaann...
fyna fyna 16 May, 2013
waaaa... selesanya tempat tue.
Nory Zoulkefle Nory Zoulkefle 16 May, 2013
hahaha....
part main kejar2 dgn pelanggan tu tak boleh blah...

apa kena mengena minyak lintah dengan kereta ek.??hikhikhik...
Remy hazza Remy hazza 16 May, 2013
service kat perodua memang best...dulu2 remy suka pi kat puchong tu...... boleh lepak2...tgk tv..... selesa rasanya.....
Mat Som Mat Som 16 May, 2013
Minyak Lintah Gunung utk diisi dlm kereta Perodua? Mesti power Alza tu nanti, berdesup

ieda immi ieda immi 16 May, 2013
percaya tak ..
akak x pernah ikut hubby pergi service keter ..
dulu masa pakai honda rajinlah sbb pusat dia besar , skrg pakai ezora dah malas ekeke ;)
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah 16 May, 2013
produa biasanya ok.

yang tempatan satu lagi harapnya dah ok juga.
wantie wantie 16 May, 2013
dating 2 taun sekali la boni oi..

dah jemu tengok orang service keta. sebab kerja pun kat tempat yang ala ala gitu jugak. ngeee
Sukma Haron Sukma Haron 16 May, 2013
tempat selesa duit pun selesa gak keluar....
aTieYusof Family aTieYusof Family 16 May, 2013
memang selesa service di Perodua ni kan? tapi yg kt sini tak berapa nak Ok..huhu...
seminar?? jauh lah nak join..hehe:)
aQu Mad aQu Mad 16 May, 2013
wakakaka.. minyak lintah, wakaka
Nurrul Nurrul 16 May, 2013
Serius !! Perodua ke toyota ke punya tempat servis memang terbaik... dengan aircond , boleh lepak2 gtuh...
Sempat online tak ?? hee
Nurrul dah lama sangat tak ikut mak abah gi servis kereta.. dah laa lama nak tunggu kan , memang syok tidur.. hee
AHMAD AFIQ AHMAD AFIQ 16 May, 2013
ni pusat service baru ke. lantai pon macam cermin(pantulan muka sendiri)
Hanif Idrus Hanif Idrus 16 May, 2013
Alamak...
tak sabar2 nak pergi lagi ke sana...hehehehhe
Mesti awek kat sana cun!!
Tinta Lana Tinta Lana 16 May, 2013
Boni..mana gambar ko main kejar2 dengan customer lain.. (-_-)
Lady Lady 16 May, 2013
minyak lintah? untuk apee ek.hahaha dan2 je main kejar2 yee.
Aku Penghibur Aku Penghibur 16 May, 2013
heheeheh tak kereta yang hendak di service heheeh :) wahh minyak lintah .. apakah itu ??
Isabel Diaz Isabel Diaz 16 May, 2013
Ceh, minyak lintah pun ditanya.. Abang Boni nk guna k? Hahah..
Juan Juan 17 May, 2013
aku baca entry ni, tp aku x tgk address blog nih, tp bila baca, apsal gaya tulisan lain macam jer nih, bila tgk address, laa boni kacak punya blog entry rupanya, heheheh
PembeRontaK SaM PembeRontaK SaM 17 May, 2013
perodua memang terbaik...tengok lah sape yang keje kata sane...hahahaha
Hafiz Rahim Hafiz Rahim 17 May, 2013
WYH3629 ye bro..cantek..boleh la menumpang lepas ni..abang boni ensem la..hehehe
MAY MAY 17 May, 2013
tapi boring la menunggu kete servis...kalau sesorang la..
MaMa Rey MaMa Rey 17 May, 2013
aikk minyak lintah pun di tanya ke hahaha..ada2 je Boni ni..

tapi best la kalau ada layanan mcm tu kn.:)
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI 17 May, 2013
takde pengalaman dgn perodua =)
Berita Kaki Berita Kaki 17 May, 2013
tempat servis lawa gini mesti cuun kan ...
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa 17 May, 2013
no komen sbb sha xda keta lg hihi
hana hadi hana hadi 17 May, 2013
yezzzaa. sangat selesa mcm nak tido kat sana ada sofa, ekon lagi dan ada snek2 yang sedap2. hehe
baby comel baby comel 17 May, 2013
cer pergi Toyota Svc centre pulak. confirm lagi best. hehehehe, **angkat kening sambil kenyit mata (nampak tak kepoyoan disini) kekekekeke
Khairul Zamri Khairul Zamri 17 May, 2013
main kejar-kejar dengan pelanggan yang lain? hahaha

Perodua memang terbaik punya.
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 17 May, 2013
KA Pun kalau g servis kat perodua siap dtg satu family breakfast free pagi kat sini lepak santai guna wifi sementara en V siap di servis. hehehe
Cik Fie Cik Fie 17 May, 2013
main kejar-kejar dengan pelanggan yang lain ? hahahahah :)
M'Rie R'Nie M'Rie R'Nie 17 May, 2013
Bukan main lagi dia. Untunglah pi servis kereta. awek free tak dapat ke? muahahaha
ArELeEz ArELeEz 17 May, 2013
xkenal maka, xchenta kn.. ;)
Cik Yaya Cik Yaya 17 May, 2013
huh??mcm besh sgt je kat pust servis tu smpi xsabo nk tgu pegi kali ke-2..huhu ;p
Izzat Eshak Izzat Eshak 18 May, 2013
gila la main keyword pusat servis perodua :P
Deqla Manjew Deqla Manjew 18 May, 2013
Sampai putus hubungan tu.....cari keta jenama lain baru tau! hihihi
Rosmiza Ali Rosmiza Ali 18 May, 2013
Tu dia! Haven sangat pegi bertemu janji ngan staff PERODUA.. Siap sempat main kejar2 lagi dengan customer lain.. Kekekeek!~
Mieza Jhaa K Mieza Jhaa K 18 May, 2013
Haha...bahaya abang boni..siap main kejar2 lg.. pusat servis toyota dah pergi? memang terbaekk.. nak main internet free smpai ke ptg pn boleh
Amanina Mads Amanina Mads 20 May, 2013
pernah jugak teman kwn servis kereta dia dan tersgt borink bila menunggu. haha.

kalau kereta sendiri mau tertido
cik didiey cik didiey 20 May, 2013
xpernah pegi pusat servis kereta sbb sy xda kereta..hehe
agak2 kalau saja pegi utk bersantai boleh x???hihi
nadia farahida nadia farahida 20 May, 2013
boniii,
nadia paaaaaling tak suka servis keretaaa T___T sebab kena tunggu lamaaa. tapii nak tak nakk, tetap kena servis kannnn
Miss Zahirah Miss Zahirah 21 May, 2013
ye ke free?
xde pun.. kna byr jgk
cik nana cik nana 21 May, 2013
haritu berusan dgn produa syok siap hidan teh panas lagi. ekeke
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha 23 May, 2013
ada abam kacak x kt sana...ai nak p servis keta lah jugak.kakakaka
Ridz Ayeop Ridz Ayeop 19 October, 2016
Nanti kalau nak cari tayar pula, cuba website https://mytayar.com

Ada banyak kedai di kawasan Lembah Klang, Johor Bharu, Ipoh, Seremban dan Pulau Pinang yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan termasuk GST, tayar dan lain2 seperti yang dinyatakan mengikut kategori. Tiada ruang akan ditipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website. 

Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar. 

Kita akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai bila kerja dah siap.

Cara jimat, mudah dan telus untuk membeli tayar.