Apam Balik Di Majlis Cukur Jambul

Apam Balik Di Majlis Cukur Jambul | Mungkin kedengaran agak pelik, tapi bagi aku sendiri, ia amat sempoi. Tak adalah setiap kenduri hanya dihidangkan dengan benda yang sama je. Kadang-kadang perlu juga tukar selera. 

gambar apam balik terbaik
Meja hidangan apam balik yang terletak di hujung sana.
Ini salah satu perkara yang menarik perhatian aku bila aku ke kenduri cukur jambul kawan aku hari ahad lepas. Anak ke dua. Hahaha. Dah anak ke dua dah. Aku juga tak beranak-pinak lagi ni. Uish. Nak kena kerja kuat ni. Okay, balik pada cerita karipap tadi, memang agak awesome. (Kalau ada yang tak perasan, korang memang tidur).

gambar apam balik terbaik
Proses penyediaan dilakukan di sana juga. Pergh. Makan apam balik panas-panas memang satu kenikmatan. Dicicah pula dengan kuah sate. Hahaha. Memang pelik rasanya kalau korang buat.
gambar apam balik terbaik

gambar apam balik terbaik
Dari sudut dekat setelah di Zoom In. Siap nampak jerawat lagi kat apam balik tu. Hahaha.
Jadi, idea mengetengahkan apam balik pada sesuatu majlis bagi aku amat awesome. Apatah lagi selepas makan yang berat-berat, pasti ramai yang ingin menjamu makanan yang ringan-ringan. Ataupun, mungkin ada jenis spesis yang tak reti nak makan nasi(nak diet katanya), jadi dorang boleh terus terjah apam balik ni tanpa mengusik nasi yang menggemukkan kata spesis diet ni. Haha. Jadi, kalau korang nak try order apam balik ni untuk kenduri atau majlis korang, bolehlah tengok kat gambar bawah ni ye. Terus call je.

gambar apam balik terbaik

{ 68 comments.. read them below or add one }

Aku Penghibur Aku Penghibur 13 May, 2013
unik !!!!! wahh sedapnye
Mizz Aiza Mizz Aiza 13 May, 2013
wah.. sedap apam balik tu dimakan panas2.. memang unik..
Sheila Salim Sheila Salim 13 May, 2013
assalamualaikum boni, kalau kat kg johor ada perisa durian. sedap gila. terliur weh teringatkan apam kat kampung tu. hihi
Merah Merah 13 May, 2013
apam balik. makanan wajib beli kalau pergi pasar malam.huhu
♥  Miss Hearty  ♥ ♥ Miss Hearty ♥ 13 May, 2013
perghhh..sedapnyer apam balik makan panas2 =)
fyna fyna 13 May, 2013
nyum..nyum.. sedap tue. walaupun jarang orang buat tapi unik kan.
nodame .c nodame .c 13 May, 2013
terbaikkk...

dah lama tak makan apambalik ni.. zaman sekolah tahun 1996 dulu time balik dari sekolah sementara nak tunggu bas skolah kaler oren tu.. wahahahaha~
wantie wantie 13 May, 2013
that day my uncle pun hidangkan Apam balik tuk tetamu. sampai tak menang tangan si pembuat apam balik.

kreatif.
Bin Muhammad Bin Muhammad 13 May, 2013
Ini idea yang bagus! Kalau ada yg buat pula burger bakar ke atau murtabak ke...pun bagus juge.
Elok lari seketika dari kebiasaan...pasti tetamu suke :)
Berita Kaki Berita Kaki 13 May, 2013
gua suka apam balik weh..nyumm nyumm .. aumm aumm

p/s : jgn pk lain pulak..kahkahkah
aQu Mad aQu Mad 13 May, 2013
lapar perut akak tengok apam balik tu XD...
KY KY 13 May, 2013
eemmm...agak menarikkan? memang jarang dan tak pernah dibuat org cara macam ni, tapi KY suka apam balik yg besar tu...sedap
Kakzakie Kakzakie 13 May, 2013
Biar betul dik apam balik cecah dgn sambal sate? Tak pernah kakak jumpa!!

DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA 13 May, 2013
sangat pelik..agak2 kenyang tak..hehe
Qashmere Qashmere 13 May, 2013
Lain dari yg lain mmg unik
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 13 May, 2013
sedapnyer sebab len dari biasa kan
Mas Zull Mas Zull 13 May, 2013
assalamualaikum boni...wah sedapnya petang2 mcm ni kalau dpt mkn apam balik kan...:)
Nurrul Nurrul 13 May, 2013
Cool nya !! Nurrul tak pernah jumpa lagi yang mcm nie...wahh bleh buat lah nanti masa kenduri.. hehe :)
Irwan Alessa Irwan Alessa 13 May, 2013
Gua dah lama tak makan apam balik yang awek depan sekolah aku tu.. Pasti kalau balik kg aku mesti beli sebab nak tengok muka awek tu lelama..
Hairul Azni Hairul Azni 13 May, 2013
Menu wajib kalau pegi pasar malam ni..
Nana Liena Nana Liena 13 May, 2013
xpenah dibuat.hhee..sedap apam balik yg kering..hoho
MAY MAY 13 May, 2013
Mmg ssh nk jmp ni boni..

p/s : lme jgk x mnjengah d cni..bz ckit sjk bb kuar ni..hikhik....
budi os 19 budi os 19 13 May, 2013
eanak sangat tuh..terlihat :)
sa mic sa mic 13 May, 2013
menggoda! ah terliur
NazmiNazmi 13 May, 2013
Terbaikkk la boni! sempat ko wat blog utk kenduri aqiqah aku. hehehe tq for ur support!
Tinta Lana Tinta Lana 13 May, 2013
Memang jarang org buat ni boni.

Salu pun, utk majlis2 kenduri kawen ke, org buat cupcakes la,cendol,bubur n eskrim.

Boleh la nanti, mjlis ko, ko buat ek :D
✿AINAA ROSEBERRY✿ ✿AINAA ROSEBERRY✿ 13 May, 2013
wow!! sempoiii gile side dishes dia.... boleh la boni buat cenggini t.. hahahah
Donny Ien Donny Ien 13 May, 2013
Hai boni malam2 ni mana nak cari apam balik ye hehe... teringin pula nak makan
Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa 13 May, 2013
wah..bestnya..hehehehe..abg boni..nnt klu lyeen buat cukur jambul anak kedua lyeen nak bagi hidang cupcakes red velvet rasanya boleh tak?
Rozuan Ismail Rozuan Ismail 13 May, 2013
apam balik coklat satu =D
Cik Nur™ Cik Nur™ 13 May, 2013
masak kat situ yea..
mmg terbaiklah...
sedap tau apam balik panas....

lapar la pulakk..
daddydee daddydee 13 May, 2013
nampak cam best je apam tu...
вʋввℓɛ ρσρƨ вʋввℓɛ ρσρƨ 14 May, 2013
gilaaaa lah! dah lama tak makan apam balik nie. boley jugak try konsep nie. thankss kasi no ;)
deno deno 14 May, 2013
uniknya! belum pernah jumpa majlis ada apam balik^^
Cik Yaya Cik Yaya 14 May, 2013
salam =)
weeee apam balik..lama xmam..sedapnye tgok..mmg menarik ni..sesekali buat kelainan kn..^_^
PembeRontaK SaM PembeRontaK SaM 14 May, 2013
pehhhh... dh lame tak makan apam balik... ade lg tak... ble2 jumpe nnti bawak jgn lupe bawak ea...hahahah
Isabel Diaz Isabel Diaz 14 May, 2013
Best giler.. Nie bukan apam balik nie.. Nie bapak apam balik.. Hihi..
حاني رملي حاني رملي 14 May, 2013
sedapnya. suka apam balik yg kecik2 ni.. selalu beli kat pasar malam :D
tenku butang tenku butang 14 May, 2013
Boniii.. teman x mo komen pasal Apam Balik sebab diorang kat atas tu dah komen byk pasal apam balik tu.. teman nak komen pasal karipap tu.. mana datangnya karipap yea? teman udah belek2 entri ni keatas kebawah.. xde pun citer pasal karipap??? wahahahaha.. buat ayat blur kejap.. =P
Noor Ikmal Noor Ikmal 14 May, 2013
Assalam, wahhhh ramai yg dah tak sedar air liur tengah meleleh keluar dek krna apam balik tu... hahhha

cepat hilangkan... hahaha
Hafizul Hafizul 14 May, 2013
Wahhh menarik la..kali ni baru tengok ore buat mcm nih..haha..kreatif..
Ratu Hatiku Ratu Hatiku 14 May, 2013
suka apam balik yg mcmni, xdelah tebal sgt.. bagus idea nie kan sesekali buat lain dari yg lain.. unik :D
aTieYusof Family aTieYusof Family 14 May, 2013
Sedap lah apam balik tu! lama tak makan..peberet akak tu Boni:)
Kucing Hitam Kucing Hitam 14 May, 2013
apam balik the best lagi nipis lagi sedap leh mcm tu hahaha tp jgn la nipih melayang kan
:P
Rosmiza Ali Rosmiza Ali 14 May, 2013
Kenduri cukur jambul kawan??? Ke anak kawan??? Ngehehehe..

Eh, kite tak tdo.. Perasan lagi part tu.. Tetibe timbul citer karipap pulok.. Ada yang tdo ke? Ngahahaha!
Mieza Jhaa K Mieza Jhaa K 14 May, 2013
Wahh makanan kegemaran beta..bestnya kalau setiap kenduri ada makanan macam ni.. berduyung lah orang datang..
MaYa MustWany MaYa MustWany 14 May, 2013
terbaekk la..menarik n unik..sedap gak layan apam balik.
PinKy MoMMa PinKy MoMMa 14 May, 2013
dasaat org skrg kenduri..mcm2 pilihan menu boleh rasa..untung yg datang heehehe..
Pondok Papan Pondok Papan 14 May, 2013
Fuhhh sedap...lama tak makan apam ni..
MaMa Rey MaMa Rey 14 May, 2013
sy tak tidur hehe..
apam cecah kuah sate..blm pernah buat la Boni..
QasehnyaRania QasehnyaRania 14 May, 2013
selalu beli kat pasar malam.
jarang dapat makan apam time org buat majlis ni
Jemah Menjemah Jemah Menjemah 14 May, 2013
wahhh sempoinya display apam balik mcm tu
miss niedNied miss niedNied 14 May, 2013
wah, best! jarang nk jumpa kt kenduri2 apam balik ni selalu kat pasor mlm jee. huhu

O'gosh Iskandar O'gosh Iskandar 15 May, 2013
cara tu kalau g kenduri layan apam balik...kalau ada aiskrim lagi tambah cara..
Mia Liana Mia Liana 15 May, 2013
wahhhh... tentu sedap apam balik tu...
hazman aka species1980 hazman aka species1980 15 May, 2013
Kalau jenis nipis nie 5-10 keping selamba je gua makan sekali hadap
Seneorita Baharin Seneorita Baharin 15 May, 2013
perghhhhhhh terbaek lah apam balikkk neh...yummm3!
KiD KiD 16 May, 2013
sebenarnya ada mesej...

dah makan apam tu, balik laaaa... hahahaa
Hazmin Hamudin Hazmin Hamudin 16 May, 2013
Sekarang ni orang dah berani hidangkan makanan lain dari yang lain dekat kenduri-kenduri ni.
Remy hazza Remy hazza 16 May, 2013
lain dari yg lain....... boleh cuba jugak nanti......
aizamia3 aizamia3 17 May, 2013
rangup je bila makan.. awesome lah.. ;)

psstt: hehehe.. brg apa ek nak dikenalkan tu.. untuk kuruskan badan.. ;)
baby comel baby comel 17 May, 2013
nampak kekar apam balik tu.. nyum nyum
Cik Fie Cik Fie 17 May, 2013
dah lama dah xmakan apam balik . bila tgk gamba apam balik , rasa teringin nak makan lagi . hihi :)
Deqla Manjew Deqla Manjew 18 May, 2013
Alahaiiii terliur plak tgk apam blk tu arrrr........