Orang Cakap Aku Sampah

Agak panas topik hari ni. Tapi itulah hakikatnya. Orang pernah anggap aku ni sampah. Aktiviti online dan berblog ini juga dikatakan sampah dan hanya buang masa. 

sampah
Ini adalah sampah. Tak mungkin intan berlian. Tapi dengan sampah pun boleh buat duit. Credit
Baiklah, itu kata-kata bagi orang yang buta hati. Belum cuba apa-apa tapi dah  kondem macam-macam. Negative thinker. Tapi bagi aku sendiri, dah terbukti bahawa dengan sampah ini aku mampu jana pendapatan

sampah
Tolonglah percaya bahawa ni memang duit aku. Aku memang seorang jutawan. Hahaha. Credit
Sebenarnya ramai yang tak nampak lagi cara buat duit bila online ni. Yang ramai nampak hanya berniaga apa-apa produk secara online. Sebenarnya itu hanya salah satu cabang buat duit secara online. Sebenarnya ada banyak lagi cabangnya. Aku bagi contoh cabang yang lain. Antaranya ialah Product Review dan juga Event Review. Sebenarnya bayaran yang diterima amatlah lumayan sebenarnya. Aku dah pun dapat merasa hasil-hasil sebegini. 

Cuma korang kena pandai cari dan geledah peluang yang ada. Dan ini juga sebenarnya baru sikit. Banyak lagi cabang lain sebenarnya yang aku sendiri pun masih mencari dan belajar. 

sampah

Jadi, hari Ahad ni akan berlangsungnya satu seminar buat duit dengan blog dan juga online. Jadi, aku ingin mengajak korang daftar dan pergi seminar ini. Kerana banyak ilmu dapat korang kutip di sana. Percayalah. Kalau korang betul-betul nak tambah pendapatan sampingan, korang wajib pergi seminar ini. Rm50 sahaja tapi ilmu yang korang dapat sebenarnya tak ternilai. Aku sendiri pun akan pergi ke seminar tersebut untuk mengorek lagi ilmu-ilmu buat duit secara online ni.Seminar ini terbuka kepada semua. Bukan hanya kepada blogger sahaja. Terbuka kepada semua selagi memegang taraf manusia di muka bumi. 

Nak daftar mudah je. Klik --> http://akademi.denaihati.my/ dan terus daftar. Kalau korang daftar daripada blog aku, sila bagitau aku ye. Bagitau nama korang.

Jumpa aku di sana. Kepada yang sudah mendaftar, daripada blog aku ni, sila bagitau aku ye. Dan jangan lupa bawa pizza hut dan juga ayam KFC untuk disuapkan kepada aku.Hahahaha.

{ 94 comments.. read them below or add one }

✿AINAA ROSEBERRY✿ ✿AINAA ROSEBERRY✿ 17 May, 2013
wow, ni yang CCK cakapkan ni.,. wahhh bestnyaaa.. teringin nk join tapi tak dapatlah.. jauh.. sob sob sob
pipoq pipoq 17 May, 2013
tak dapat nak join sebab banyak urusan perlu disiapkan hari seminar tu..
Nana Liena Nana Liena 17 May, 2013
huhu..kena bawa pizza n kfc tu.demand lebih.. kalau pandai dapat la buat duit..kena usaha juga..hee
O'gosh Iskandar O'gosh Iskandar 17 May, 2013
banyaknya duit..pinjam!
Fiza Rahman Fiza Rahman 17 May, 2013
Bestnya. Tak der rezeki nak gi seminar tu kali ni.
Ikhmal Malique Ikhmal Malique 17 May, 2013
teringin nk p. apakan daya... jauh. nanti free bro sembang2 la dengan tauke denaihati suruh depa buat tour selurh malaya..
Lelaki Ini Lelaki Ini 17 May, 2013
ak xpnah pun dpt peluan tok buat event or product review. cmne ek nk dpt peluang tue?
Ezad Skytech Ezad Skytech 17 May, 2013
Jumpa kat sana ye boni tapi aq tak nak bawa pizza hut dan kfc...haha
Sheila Salim Sheila Salim 17 May, 2013
assalamualaikum boni, sabar jelah kalau ada org ckp gitu. rezeki masing2, jgn nak pertikaikan org. heee bila event ni? email kat sheila boleh? mcm berminat je...
sheilashahfiekry@gmail.com. tq!
Kaspersky Murah Kaspersky Murah 17 May, 2013
Wah, bestnya ada seminar. mesti best dapat belajar tentang SEO dan cara buat duit online. saya masih belum berkesempatan untuk pergi menuntut ilmu. orang newbie mcam saya ni sesuai menuntut ilmu dari blog bonikacak..banyak info dan perkongsian yang dapat saya pelajari..thanks..

Promosi Jam-Jam Terakhir Kaspersky Murah Sempena Hari Ibu 2013
boni kacak boni kacak 17 May, 2013
@Lelaki Ini: better bro pergi seminar tu. banyak pembongkaran bakal berlaku di sana :)
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah 17 May, 2013
Banyak duit BK. Nak kongsi juga boleh?
boni kacak boni kacak 17 May, 2013
@Kaspersky Murah: jom ke Network. nama yang cukup besar dalam dunia blogger. Jom-jom. murah je pendaftaran dia. rm50 sahaja :)
boni kacak boni kacak 17 May, 2013
@Ikhmal Malique: InshaaAllah nanti aku cuba usulkan.. :)
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa 17 May, 2013
wawawa..blog dah color purple ya..hihi..ctk2 :)
Lady Lady 17 May, 2013
sampah3 pun, dah kayee sekarang, hehehe wah best :) tapi jauh..sedih :(
Kucing Hitam Kucing Hitam 17 May, 2013
ala best nyer tp tu la jauh la plak nak pi dari penang nie hmmm rugi2
Mila Ahmad Mila Ahmad 17 May, 2013
setuju yang penting kena pandai rebut peluang....
fuh.my fuh.my 17 May, 2013
takd apat nak join la bro..sibuk..

btw..org yang kata sampah tu sebenarnya dialah yang sampah..hahaha
Khalilah MNor Khalilah MNor 17 May, 2013
Betul... Kadang-kadang orang yg selalu pandang rendah ni la yg buat kita berkobar-kobar nak buktikan yg cakap diorang tu salah :)Tak dapat nak pergi la boni, hari-hari mau keje. Hu~
fairus fairus 17 May, 2013
MASIH ADA YANG TAK FAHAM PASAL BERNIAGA ONLINE NI.. AKU MENIAGA TUDUNG ONLINE.. SERIUS MEMANG MASYUK.. ONLINE BANYAK MEMBANTU..
wantie wantie 17 May, 2013
kalau nak ada duit. hari hari kena cari duit. kena cakap tentang duit dan kena mendalami ilmu duit duit duit duit... ha,, baru boleh kayo.

adoi BK. baca entry ni. tetiba rasa termotivasi sejenak. peluang tu di depan mata je kan...

sampah sekarang ni pun dah boleh bertukar jadi duit BK oi. Recycle!
hana hadi hana hadi 17 May, 2013
tajuk entri tu sedih sangat.huhu
Fazrol Fazrol 17 May, 2013
ok.. belanja kfc nanti..
Kisah Si Dairy Kisah Si Dairy 17 May, 2013
xdpt nak join..sebab jauh sangat...hehe
baby comel baby comel 17 May, 2013
nak pergi, cuma ada komitmen lain dan jauh. Walau apa pun ilmu tu tetap kita kena cari.. Awak, kita tau awak jutawan kat hati kita. hahahaha, insyaAllah satu masa nanti rezeki tu pasti berpihak kepada mereka yg berusaha mcam awak ni.
Nory Zoulkefle Nory Zoulkefle 17 May, 2013
biar lah orang nak kata apa pon, dorang tak jadi blogger,sebab tu dorang main cakap je, blogging ni sampah lah apa lah...haishhhh...

menarik jugak seminar ni...
Nurrul Nurrul 17 May, 2013
Nurrul pelajar lagi..jadi tak berani nak buat bisness online nie...
kalau dah habis belajar nanti tergerak nak ada bisness online boleh laa.. hehe :)
akubiomed akubiomed 17 May, 2013
Orang bijak pandai cium peluang. :-)
aQu Mad aQu Mad 17 May, 2013
waaahh.. bro sikalang sudah jadi jutawan.. hehe..
Puan Bui Junaidi Puan Bui Junaidi 17 May, 2013
JAUH..NNT BUAT DI KUCHING K..^_^
deno deno 17 May, 2013
org tak tahu mmg mcm tu kan.. pernah jugak kena kata dek org
Mizz Aiza Mizz Aiza 17 May, 2013
minat juga nak join.. tapi sayangnya ada urusan lain pula pada tarikh 19 mei tu.. huhu..
aTieYusof Family aTieYusof Family 17 May, 2013
Nak sgt join..tapi jauh bebenor..:(
good luck Boni...:)
Lisa Sheila Lisa Sheila 17 May, 2013
wah jutawan senyap..heee...:)
Nao Mei Nao Mei 17 May, 2013
sayang cik akak jauh di sarawak..huhu...kalau lah dekat memang cik akak dah join sama :)
Cik Pena Cik Pena 17 May, 2013
hehe....duit...duit...
Cik Fie Cik Fie 17 May, 2013
banyaknya duit ! :)
Tinta Lana Tinta Lana 17 May, 2013
Akt berblog dikatakan sampah dan membuang masa?

Memang taktau pa2 la siapa yg cakap tu.
Mat Som Mat Som 17 May, 2013
Banyaknyer duit berjuta-juta

Buatlah kursus tu di semua bandar utama, nak juga join...
Hazmin Hamudin Hazmin Hamudin 17 May, 2013
Mesti meriah ahad ni dengan ramai blogger yang berkumpul
Munir Ardiku Munir Ardiku 17 May, 2013
selamat mengikuti seminar rakan Boni semoga semakin berjaya di dunia blogger selepas seminar nih Amin
ezyra daniel ezyra daniel 17 May, 2013
buat blog sje2 je...agpon jari nie memang suka nk menaip hahha...tp spe tw kan lme2 t teringin plak nak wat bsnes on9
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 17 May, 2013
selamat bersemina abam boni ter,, muja caye muja caye tu duit abang,, haha..!!! :P
ArELeEz ArELeEz 17 May, 2013
blogging = kepuasan + side income utk blogger picisan macam leez nih. abaikn je lah -ve thinkers tuh. diorg jeles sebenornye kot sbb xtau nk build up blog. huh!
Cik Yaya Cik Yaya 17 May, 2013
Alhmdlh ye..
rezki berblog ni..lau pndai,adela msyuk tu... ^_^
Rozuan Ismail Rozuan Ismail 17 May, 2013
berblogging itu berbaloi jika sesuai dengan caranya
Remy hazza Remy hazza 17 May, 2013
bro boni...nak seketul duit tu......boleh?
Hairul Azni Hairul Azni 17 May, 2013
Memang bagus seminar ni..rugi sapa yang tak pegi..
Jue Derella Jue Derella 18 May, 2013
serius, jue adlh slh sorang y xtau langsung camne nak cri duit scara on9... Hahahha
Teena Tna Teena Tna 18 May, 2013
Seronoknya tgok duit bertimbun tuu...
QasehnyaRania QasehnyaRania 18 May, 2013
tenkiu ye sbb sudi support..
meh semak link uols dan nantikan keputusannya pada bila2 masa sahaja

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/05/senarai-link-perserta-yang-join-qr-mini.html
Ros Ros 18 May, 2013
Assalamualaikum,

Salam ziarah...
Dianaa Dianaa 18 May, 2013
teringin nak join seminar tu, tapi jauh :(
BUNDA a.k.a KN BUNDA a.k.a KN 18 May, 2013
Bunda rasa teruja macam nakkk join sangat...tapi ada hal yg tak mengizinkan...Insha Allah lain kali...

terima kasih atas info ini..
KY KY 18 May, 2013
tak kisahlah apa irg nak kata sampah ke apa yg pasti tetap KACAK kan? heee
Deqla Manjew Deqla Manjew 18 May, 2013
Assalamualaikum incek boni yg kacak lg bergaya...wahhh dah kaya skng ehh....terliur betol la tgk duit tu...kahkah!
Masha Meisters Masha Meisters 18 May, 2013
aku kaya! aku kaya!
com sikit ketiak sendiri ada bau sampah tak....hahaha
potia casadelarossa potia casadelarossa 18 May, 2013
orang cakap aku sampah masyarakat... sebab aku suka buang sampah merata-rata... jadi secara tak langsuung sampah tu menjadi sampah kita bersama... so sampah masyarakat setempat... jom kita gotong royong ....
krole krole 18 May, 2013
dasat!!! sahabat aku jutawan rupenye hahaha! menarik boni...keep it up~
Rosmiza Ali Rosmiza Ali 18 May, 2013
Nak sangat pegi.. Nak jumpa salah sorang panel kat sana.. Dah lama tak jumpa dia.. Tapi jauh nau.. Maybe next time..

Apa pun, nanti balik dari seminar tu kongsi2la apa yang patut ye.. Hehe.. ;)
Rosmiza Ali Rosmiza Ali 18 May, 2013
Oh, ye.. Penah gak buat artikel tentang product review.. Tapi sampai sekarang tak berbayar.. Apela nasib.. Sedey.. T_T
Mia Liana Mia Liana 18 May, 2013
untunglah stay kat sana... macam2 boleh join..
Mieza Jhaa K Mieza Jhaa K 18 May, 2013
Bestnya..hmm nasiblah org2 yg jauh ncm sy ni..
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa 18 May, 2013
sha tag..mesti join tau
http://www.opzzpinky.my/2013/05/game-eleven-things-about-me.html
BlogS of Hariyanto BlogS of Hariyanto 18 May, 2013
tak pedulilah apa orang cakap..yang penting keep blogging always :-)
Irwan Alessa Irwan Alessa 18 May, 2013
siapa yang cakap tu bro.. meh aku siat-siat kulit dia.. kehkeh.. selamt bro esok.. hati2.. :)
Noor Ikmal Noor Ikmal 18 May, 2013
Biasalah tu Boni... sebab mereka tak pernah alami apa yg kita rasa... kita boleh jadi Jutawan apa... hahaha
Boku no Blog Boku no Blog 19 May, 2013
Bialah orang cakap seperti apa, yang penting kita do the best ya sobat boni kacak:)
Ara Afiq Ara Afiq 19 May, 2013
biasa la mulut org xkn bnti bcakap. abg boni yg kacak lagi kaya, bila nk blanje. ahahaha
Isabel Diaz Isabel Diaz 19 May, 2013
sampai hati ckp mcm tu..
shasha yacob shasha yacob 19 May, 2013
hamboii, sapa cakap berblog nih sampah, xekenal makan xcinta. haii susah jugak kalau org jugde book by it cover ni kan.
Amanina Mads Amanina Mads 20 May, 2013
sgt beruntung kpd org yg dpt join...hhuhuh
Nakusan Bali Nakusan Bali 20 May, 2013
enak ya bisa nambah ilmu kalau ikut.
sayangnya jauh dari tempat saya tinggal..hehehe
Yumida Huda Yumida Huda 20 May, 2013
syoknye klo dpt join
nnti share la isinya ye lepas dgr seminar
afzalsukasuki afzalsukasuki 20 May, 2013
sori bro late reply.aku tak dapat join sebab pegi kenduri kawan wife aku.next time ko impom la awal2, ni kua entry aku nak mati baru pujuk2 gitau.mencik!

P/s : antara tunang ko ngan aku.. sape lagi ko pilih??kahkahkah
nadia farahida nadia farahida 20 May, 2013
rugi tak pegiiii T______T ada halll, sorryyyyyy. kalau tak boleh jumpa lgiiii
Denaihati Denaihati 20 May, 2013
sampai hati orang tu...heee
terima kasih atas sokongan hebat dari bro.
Papa Mifz Papa Mifz 21 May, 2013
usaha tangga kejayaan kan bro...
zool zool 21 May, 2013
aku tak pegi .. ada hal lain lebih mendesak ... tapi cam best je ka
Hafizul Hafizul 21 May, 2013
Emm tak berpeluang untuk menyertainya..hehe..
Akulah Pak Lan Akulah Pak Lan 22 May, 2013
sampah yang di recycle pun ada nilai
Hairul Hafiz Karim Hairul Hafiz Karim 23 May, 2013
tak patut diorang cakap macam tu, diorang belum rasa lagi..tu yg cakap bukan2..
eVa eVa 23 May, 2013
alaaaaaa awak tak bz mcm sy nak on9 mesti dpt punya.. teringin jugak tp xpalah bukan rezeki kot..
nik ros nik ros 24 May, 2013
best kalau dapat join ni. mesti byk ilmu dapat. ramai blogger2 hebat yg bagi talk
cik tom cik tom 24 May, 2013
nampak boni kt sminar tue..tp ciktom buat xtau je..haha..
tenku butang tenku butang 24 May, 2013
bestnya kalau dapat sertai..

yang bawak KFC n Pizza Hut tu WAJIB ke Boni?? wahahaha..
MaMa Rey MaMa Rey 27 May, 2013
haishh baik betul org tu..huhu..abaikan je Boni..
MaYa MustWany MaYa MustWany 30 May, 2013
sekarang pe2 on9..bzns on9 lgi hebat n mudah n masyuk