Tahniah Kawan

Tahniah kawan. Itu je yang mampu aku ucapkan bila menghadiri majlis kahwin dan juga majlis cukur jambul anak ke dua kawan aku. Kebahagiaan korang kegembiraan buat aku. Sejujurnya aku amat gembira melihat kesemua kawan-kawan aku gembira. Apa lagi bila aku pernah menjadi orang tengah yang menjadi jambatan penyambung perkenalan mereka pada zaman sekolah dulu hinggalah dah beranak sekarang ni. Memang benar jodoh korang sangat kuat. Alhamdulillah. Daripada sekolah menengah bercinta, sampai sekarang lekat. 

majlis kahwin
Tahniah Syafiq dan Ain. Semoga berbahagia hinggalah ke syurga. Amin.  Harap ko lupakan kisah kereta ko masuk longkang tu ye. Aku tau sampai sekarang ko masih mengigau kejadian ngeri tersebut. Baru puji dan masuk longkang. Hahaha.
majlis kahwin
Sekitar majlis perkahwinan Syafiq. Semua ni kawan-kawan aku daripada sekolah dulu. Banyak kenangan tercipta dengan dorang semua.
majlis kahwin
Dah tua dah semua. Hahahaha. Dah tak ada dah zaman mat rempit. Hahaha. 
majlis cukur jambul
Tahniah Emi. Heh heh. Dah beranak dua dah ko kan. Sejak aku jadi pengantara korang dulu, aku tak pernah sangka yang korang akan bertahan sampai beranak-pinak sekarang. Malangnya, aku juga yang belum kahwin-kahwin lagi. Hahaha. Memang jodoh korang kuat. Alhamdulillah.  Pelihara rumah tangga tu baik-baik. Biar berbahagia sampai ke anak cucu cicit.
majlis cukur jambul
Hidangan apam balik yang macam aku ceritakan semalam. Memang sempoi habaq hang.
majlis cukur jambul
Nampak tak. Ada kuda bakar. Hahaha. Kambing bakar yang memang terbaik daripada ladang. Ditambah lagi dengan sos yang agak Marvelous. Sayangnya, tokey dia tak ada bisnes kad. Kalau  tak, boleh aku promote dalam blog aku. Ni bukan klimaks kepada kesedapan makanan kat majlis cukur jambul tu. Ada satu lagi. Gila Awesome.
majlis cukur jambul
Baiklah. Ini gila supaa dupaa sedap. BAKSO. Dalam sejarah aku hidup 28 tahun, inilah dia bakso tersedap dalam muka bumi Malaysia ni yang aku pernah rasa. Mungkin setanding bakso-bakso yang ada di Indonesia agaknya. Aku tanya tuan rumah siapa yang buat. Katanya mak cik dia. Aku tanya ada kedai tak sebab aku nak terjah lagi. Tapi katanya dia masak untuk family je. Tak ada kedai. Pergh. Kalau dia ni buka kedai, aku sangat-sangat yakin yang kedai dia akan terkenal. 
Baiklah. Aku pun dah konpius. Entri ni dah jadi entri jalan-jalan cari makan pula. Hahaha. Ok, tahniah Emi dan Syafiq. Semoga korang berbahagia hinggalah sampai ke syurga. Amin.

Korang macam dah janji-janji je untuk guna pakai tema yang sama. Hahaha. Biru turtle dengan Solid Pink. Hahaha.

{ 99 comments.. read them below or add one }

Sarah Mohd Saleh Sarah Mohd Saleh 14 May, 2013
Abam boni jodohkan org,tp die tuuu tah ble2 tah nk bg blogger len rse ns minyak die.mmihmih.cpt2 cr jodoh, usia bkn makin muda.hehe
Myra Jay Myra Jay 14 May, 2013
Bakso my peberet too..
tak menahan tengok kambing bakar, tp mujur cheq tak berapa makan :)

p/s : rasanya 'org tgh' lmbat kot kawen tp takpe jodoh tetap ada.. tak caya? tanya abg fazrol.com... hehee ;) Member skolah tu (tp antara kami takdak kaitan)
Merah Cute Sangat Merah Cute Sangat 14 May, 2013
alhamdulilah..kita tunggu majlis cukur jambul anak boni pulak nanti. insyaAllah.. ^^ :p
♥  Miss Hearty  ♥ ♥ Miss Hearty ♥ 14 May, 2013
tahniah jugak buat mereka..baby tu kiut sangat =)
boni pulak bila nak naek pelamin dan beranak pinak :D

paripariputih paripariputih 14 May, 2013
boni ni asik bagi tahniah ke org jer... awok tu bila lagi??
Dianaa Dianaa 14 May, 2013
fuyo! ada bakso lah! dah bertahun tak makan bakso.
btw selamat pengantin baru kat kawan abg Boni ^^
Carlos Santiago Carlos Santiago 14 May, 2013
hahaha... BONI ko bila plak?
DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA 14 May, 2013
tahniah pada kawan2 boni..sabar ye..jodoh dah ada tu cuma belum sampai..hihi
Phat Phat 14 May, 2013
tahniah..

boni pun x lama dah kan??
Nana Liena Nana Liena 14 May, 2013
cantik nya tema ..biru2 macam tu..hehe..tahniah la utk mereka..moga berkekalan hingga akhir. BK bila lagi ? hhoho..mesti meriah
tenku butang tenku butang 14 May, 2013
tahniah buat kawan boni yg kawen tu.. huhhh.. lapo tgk bakso tuhh..
Mizz Aiza Mizz Aiza 14 May, 2013
nampak menyelerakan bakso tu.. cantik pasangan pengantin tu berbusana biru.. :D
Kisah Si Dairy Kisah Si Dairy 14 May, 2013
lepas nie turn boni kacak pulak...hehe
Irwan Alessa Irwan Alessa 14 May, 2013
ehhh asal aku ada dalam gambar?? kahkah.. takpe bro.. kejap je lagi turn bro lak :)
KY KY 14 May, 2013
tahniah untuk orang tahniah untuk awak bila pulak heeee

My name is Wanita, and this is my story... My name is Wanita, and this is my story... 14 May, 2013
BK jadi jambatan. hmm :p


takpe. makdoakan BK cepat jumpa jodoh kay :)
Hairul Azni Hairul Azni 14 May, 2013
Siap ada kambing bakar tu..memang terbaiklah..
Bakso tu nampak je memang tahu mempunyai rasa yang menyelerakan..
Rosmiza Ali Rosmiza Ali 14 May, 2013
Nasib tak makan kambing.. Kalau tak dah amuk kat sini terliur tengok.. Haha!

Baru tau ada kaler biru turtle..Haha! Kaler ungu donkey ada tak? Ngahahaha!

Btw tahniah kepada kawan2 incit Boni! 2 dah anak.. Kite tau bela anak tekak jer.. Lalalalalaal~~
Norfanil Norfanil 14 May, 2013
confuse jugak..
nih majlis kahwin ke majlis makan makan..
menyelerakan makanan dia..
tuan blog ni bila pulak turn nya? heheheeh
PinKy MoMMa PinKy MoMMa 14 May, 2013
amboiii kambing itu terkangkang kangkang yer hahaha..tahniah pd kawannyer itu ;)
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat 14 May, 2013
Tahniah....boni bila lagi hihihi
Sheila Salim Sheila Salim 14 May, 2013
Assalamualaikum. taniah juga buat mereka. muka ain tu macam kawan sheila. heee
Bin Muhammad Bin Muhammad 14 May, 2013
Bila dah timbul rasa semacam jer tgok kawan2 kawin, tu dah tiba masa le tu...Boni, baik cepat!
Xsabo nak tengok entri gambo kome di pelamin hehe...
MaYa MustWany MaYa MustWany 14 May, 2013
fuhh rezki..Allhamdullilah..
Kakzakie Kakzakie 14 May, 2013
Kira boni pernah jadi penghubung mereka ye... pahala tu. Tak apa tak lama giliran boni pulak bolehlah bbq kuda!!
Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa 14 May, 2013
kambing bakar???seramm.....abg boni bila pulak nk cukur jambul anak abg boni? eh..eh..

ps: typo itu comel kata blogger irwan ..hahahha:P
Kucing Hitam Kucing Hitam 14 May, 2013
wah jadi matchmaker lak abg boni yer hahaha....lepaih nie leh buka agensi cari jodoh pangil saya kerja set !
Denaihati Denaihati 14 May, 2013
selamat pengantin baru buat sahabat bro semoga kekal keakhir hayat. bila boleh dapat kat jemputan dari bro pulak...
are_lin@yu are_lin@yu 14 May, 2013
slmt pngantin baru..lpas ni en boni la plk.hehe
Muhammad Saiazuan Norhalik Muhammad Saiazuan Norhalik 14 May, 2013
kawin kawin kawin.. gua suka bab makan nasi lemak tu je
Berita Kaki Berita Kaki 14 May, 2013
boni bila ko pulak boni ..teringin mkn nasik minyak ko ni.. jgn lupa ajak aku nanti
Rozuan Ismail Rozuan Ismail 14 May, 2013
pergh, menjilat jari rasanya melihat kambing bakar itu
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah 14 May, 2013
Tahniah untuk kawan BK juga.
sedap kambing tu.
rugi tak ada bisnes kad.
kalau tak boleh promot sini kan BK.
zool zool 14 May, 2013
Memang tertarik tgk kambing bakar tu
Hafiz Rahim Hafiz Rahim 14 May, 2013
Aku suka kat kambing bakar..peh..tangkap leleh..
Fiza Rahman Fiza Rahman 14 May, 2013
Tahniah buat mereka. TUnggu majlis kamu plak boni ☺☺
wantie wantie 14 May, 2013
bercinta sejak sekolah menangah? wah sangat kebal kawan kawan mu itu.

bukan senang tau.
hafizmd hafizmd 14 May, 2013
Ini mmg betul2 cinta tahan karat! hebat2...tahniah buat member bro boni tu...

ambe meleleh tgk kambing tu jer...tinggal tulang jer tu...dasat2

istiqomah istiqomah 14 May, 2013
lepas ni turn empunya blogger ni lah pulak kan XD
Pondok Papan Pondok Papan 14 May, 2013
Tahniah..selamat pengantin baru..dalam banyak2 gambar saya tertarik dengan gambar tulang tu..kambing ke ni bro?hehe
MaMa Rey MaMa Rey 14 May, 2013
tahniah..err Boni bila lagi hehe..

berliur pula tengok bakso tu huhu
Melastik Bintang Melastik Bintang 14 May, 2013
member ko dah cukur jambul anak dah.. ko bila lagi pulak nak bina masjid..
munir ardi munir ardi 14 May, 2013
kapan rakan boni nak kahwin pula pasti lebih meriah
Lelaki Ini Lelaki Ini 14 May, 2013
aahhh comelnya! nak geget pipi skit leh..
eh, makanan! na sikit!. haha
Jemah Menjemah Jemah Menjemah 14 May, 2013
syok pegi mkn kenduri yeppp. jumpa kawan2 lama yg best tu kannn....
QasehnyaRania QasehnyaRania 14 May, 2013
jodoh bro boni bila ni..
meh nak carik kan jodoh, nak :)
Ratu Hatiku Ratu Hatiku 14 May, 2013
Ha kwn da msk 2 ank... bro bila lagi.. Cpt2 jgn memilih sgt... :P
Ratu Hatiku Ratu Hatiku 14 May, 2013
Ha kwn da msk 2 ank... bro bila lagi.. Cpt2 jgn memilih sgt... :P
Ratu Hatiku Ratu Hatiku 14 May, 2013
Ha kwn da msk 2 ank... bro bila lagi.. Cpt2 jgn memilih sgt... :P
✿AINAA ROSEBERRY✿ ✿AINAA ROSEBERRY✿ 14 May, 2013
wahh tahniah kepada kawan boni tu ye.. meriah sungguh kendurinyaaa.. apapun, nanti boni lak sy mai ye...
NAL NAL 14 May, 2013
tahniah juga !!

otw usha keek boni... :)
Khalilah MNor Khalilah MNor 14 May, 2013
Tahniah buat boni jugak la kan? Sebab jadi orang tengah yang berjaya satukan pasangan sampai beranak pinak :)
Aku Penghibur Aku Penghibur 14 May, 2013
wahh sedap makanannye ..nyum nyuum..
Yumida Huda Yumida Huda 14 May, 2013
sedapnye
comei anak diorang
moga boni cepat2 kawin ye...ahaha
Norizan J Norizan J 14 May, 2013
tahniah juga buat kawan incik boni dan incik boni juga sebagai telangkainya... moga incik boni juga akan dapat bertemu jodoh dengan penjual bakso... eh!
Cik Nur™ Cik Nur™ 14 May, 2013
tahniah buat mereka...
lepas ni boni lak.. :)
Puan Bui Junaidi Puan Bui Junaidi 14 May, 2013
TAHNIAH BUAT MEMBER BONI DAN TAKZIAH BUAT BONI SBB TAK NAIK PELAIN LAGI..HAHAHA..

SEMOGA CEPAT2 DPT JODOH..AMIN
budi os 19 budi os 19 14 May, 2013
KENANGAN INDAH YANG TAK PERNAH TERLUPAKAN :D
budi os 19 budi os 19 14 May, 2013
KENANGAN INDAH YANG TAK PERNAH TERLUPAKAN :D
Papa Mifz Papa Mifz 14 May, 2013
den paling berkenan dgn kambing bakar tuh jer...hehe
fadh leyanie fadh leyanie 14 May, 2013
terliur tgk makanan ha..! tahniah buat mereka juga.kome bila lagi.haha
Nurrul Nurrul 14 May, 2013
Tahniah buat teman cik Boni... asyik2 kawan cik boni ajee... bila pulak masanya cik Boni nak berteman nie ?? hewhew..
muja muja 14 May, 2013
sila kawin secepat mungkin,,, hehehe
pipoq pipoq 14 May, 2013
ko ada tanya tak makcik yang buat bakso tu kot2 dia ada anak pompuan yang available ?

kalo ado, masuk meminang terus..jangan tunggu lama2..

title baru dapat, bakso pun boleh nak makan hari2..hehehe
Mat Som Mat Som 15 May, 2013
Sentuhan Mini Ipad Boni memang jelas dan menarik ....

Kesian Boni, bilalah nak menimang isteri. Harap2 paling lewat hujung tahun ni.

Jgn takut, kahwin murah rezeki.
Amanina Mads Amanina Mads 15 May, 2013
memang seronok tgk kawan2 bahagia.. wahhh lama tak makan apom balik
Isabel Diaz Isabel Diaz 15 May, 2013
Tahniah.. Abg Boni bila lagi erk? (^_^)
MAY MAY 15 May, 2013
boni tunggu anak may besar ye?nnt masa die dah besar komfem duit boni kumpul nk kawen dah sangat cukup utk wedding of the year masa tu...skng ni anak may baru 3 bulan...ada 20++ tahun lagi tok mengumpul..wahahahahahaha...
Miss Zahirah Miss Zahirah 15 May, 2013
bila tuan pnyer blog nk kawen?
mesti superb majlis nnt... hihihi
O'gosh Iskandar O'gosh Iskandar 15 May, 2013
pergh...kambing bakar x tahan....nanti Boni punya turn jangan dilupai ahkak ye...
Eiqa Almond Eiqa Almond 15 May, 2013
Selamat pengantin baru semoga kekal hingga ke anak cucu. Aminnn..
Sama laa kawan kte khawin. hhoho
Tema pink jugakkk
Mia Liana Mia Liana 15 May, 2013
tahniah buat kawan2 boni tu.... sempat terliur bila tengok bakso tu...
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 15 May, 2013
KA pun selalunyet tumpang gembira bila kawan2 bahagia. doakan teruskan.In Shaa Allah satu hari giliran kita pulak !
Mieza Jhaa K Mieza Jhaa K 15 May, 2013
Kambing bakar!! Bestnyaa
Mieza Jhaa K Mieza Jhaa K 15 May, 2013
Abang Boni xder girlfriend ker?? kesian.. meh nak tolong carikan..
hatiputera hatiputera 15 May, 2013
Semoga berbahagia hingga ke anak cucu. Boni bila pulak? Asyik jodohkan orang jer.
Sue-Rya Qistina Sue-Rya Qistina 15 May, 2013
hihihi..asyik jodohkan org je, turn boni bila pulak. dah terbau nasi minyak dah ni. hahaha
eyriqazz eyriqazz 15 May, 2013
Bila pula turn bro?
adzairdawati makdara adzairdawati makdara 15 May, 2013
tahniah dan selamat pengantin baru utk mereka :)
Mas Zull Mas Zull 15 May, 2013
assalamualaikum boni...tahniah2 buat kawan boni tu n pas ni tunggu boni pula makan nasi minyak la kan...:)
hazman aka species1980 hazman aka species1980 15 May, 2013
Kalau kena cara masak dan panggang kambing nie... memang boleh ratah begitu sahaja....best nie
Seneorita Baharin Seneorita Baharin 15 May, 2013
abam boni bila pulak? jangan lupa jempot nanti tau..eeekeeekkee :P :D
Lynn Munir Lynn Munir 15 May, 2013
minta respi kambing bakar tu boni.
KorN KorN 15 May, 2013
anda bila pula. ye dok?
Khairul Zamri Khairul Zamri 15 May, 2013
aku kalu ade kambing bakar nie memang tak berganjak ah haha
KiD KiD 16 May, 2013
bercinta dari zaman sekolah.. perrghhh... lepas tu ada pulak bakso.. perrghhhhh...
Hazmin Hamudin Hazmin Hamudin 16 May, 2013
Aku rasa hidangan kambing tu yang betul2 membuka selera aku. Haha
Hafizul Hafizul 16 May, 2013
Tahniah buat mereka yang terlibat semoga berbahgia selalu..aminnn
cik didiey cik didiey 16 May, 2013
kambing bakar!!! dapnya
syiela syiela 16 May, 2013
Tahniah buat mereka.. baby dorang sangat cute


** maaf baru berkesempatan nk membalas jejak
Remy hazza Remy hazza 16 May, 2013
wow...ngancam nyer menu dia......
siap ada apam balik lagi......
lepakk.com lepakk.com 16 May, 2013
Dah lama tak buka blog saudara, dan setiap kali buka pasti akan rasa kagum dengan semangat berblog yang ditunjukkan oleh saudara.

Percaya atau tidak blog saudara menjadi inspirasi kepada saya untuk terus berblog.

Setiap kali ingin melakukan blogwalking pasti blog saudara berada di dalam senarai untuk saya menjana inspirasi dan semangat untuk berblog.
Kaspersky Murah Kaspersky Murah 17 May, 2013
Tahniah untuk mereka. Seronok tengok kenduri-kendara ni. Betul kata lepakk.com. Blog Bonikacak sentiasa menjadi pilihan blog untuk blogwalking seperti newbie mcam kaspersky murah ni. sebab bila baca segala info dan rutin harian boni membuatkan saya sentiasa berusaha untuk menjadi blogger yang baik juga..thanks in advance..
baby comel baby comel 17 May, 2013
Aloooo, comey nya baby tu. cute sgt sgt sgt. geram tengok. Haa, org lain dh beranak pinak. Abg kita ni pulak bila lagi?? =) hehehe, insyaAllah sikit lg la tu..
Cik Fie Cik Fie 17 May, 2013
wah ! meriahnya :)
Cik Yaya Cik Yaya 17 May, 2013
owh..ni majelis penuhnyer ye..
besh dpt jmpe kengkwan semua ye.. =)
thniah jg buat kawan tu ^_^
Deqla Manjew Deqla Manjew 18 May, 2013
Alhmdulillah kekal jodoh depa kannnn.....perghhh sempoi la ada apam blk...ehh boni 28 tahun ke..???alolo muda lg dr kite kot! haha