LIVE LIFE LARGE LG - 84 "Ultra HD 3D TV


Pada 8 Jun 2013, aku telah dijemput untuk ke event 'LIVE LIFE LARGE LG'
untuk blogger. Acara itu akan berlangsung pada 10 pagi di The Curve
(The Piazza).Jika tak salah aku, event tersebut diadakan juga untuk
mempromosikan 84" Ultra HD 3D TV . Ini gila sempoi.

Aku dimaklumkan bahawa di sana nanti akan ada permainan dan hadiah-hadiah yang
hebat disediakan oleh LG untuk dimenangi. Menarik ni. Memang aku pantang dengar
perkataan hadiah. Harap-haraplah ada hadiah Samsung S4. Heh heh.

Disamping juga ,selepas berlangsungnya event ini, pihak LG akan
menjalankan satu pertandingan untuk para blogger di mana entri yang terbaik
akan memenangi 84" Ultra HD 3D TV. Hadiah yang sangat-sangat menarik.Aku nak
hadiah ni.

84 "Ultra HD 3D TV
Besar betul. Dah tak payah tengok wayang lepas ni.
  • ULTRA HD TV 2160P
  • 84” GIGANTIC SCREEN
  • 2.2 SPEAKERS SYSTEM
  • COMFORTABLE 3D GLASSES

  • 84" agak-agak besar mana tu kan? Ni yang aku tak sabar nak tengok dengan mata
    aku sendiri ni. Dengan saiz sebegitu, aku sangat-sangat tak sabar nak tengok
    kualiti gambarnya. Adakah sharp dan dasyat? Harapan aku agar aku dapat nampak ketulan-ketulan taik hidung para pelakon. Hahaha. Begitu juga dengan 3D.Adakah sangat-sangat cool? Tak sabar aku nak ke sana.

    Oh ya. Pada hari tersebut juga akan diadakan pameran bergerak di tempat yang
    sama iaitu di THE CURVE(The Piazza). Pameran itu akan diadakan dari 7 Jun 2013
    hingga 9 Jun 2012 dari jam 10 pagi hingga jam 10 malam. Kalau korang rasa
    korang nak tengok sendiri tv yang sangat-sangat besar tu, korang boleh tengok
    sendiri kat sana. Kalau 42" pun dah besar, macam mana pula kan 84" ni. 

    Jadi, jom ramai-ramai ke sana untuk menyaksikan pameran tersebut yang bakal menerjah The Curve pada 7 Jun 2013 hingga 9 Jun 2013 ini.Jom jom.

    Untuk maklumat lanjut boleh layari :- http://www.lg.com/my/tvs/lg-84LM9600-led-tv

    Masalah modem Streamyx  buat aku tak dapat online lebih seminggu. Ni pun update kat cc. Rasa macam nak menangis teresak-esak je kat cc ni.




    { 39 comments.. read them below or add one }

    Sheila Salim Sheila Salim 03 June, 2013
    Assalamualaikum boni! good luck bro! hehehe. alahaii kesiannya, takmoh nangis2 okey. kang banjir cc tu ;p
    Farah Waheda Wahid Farah Waheda Wahid 03 June, 2013
    all the best...moga2 bertuah untuk dapat tv tu ek...
    Alin Marlini Alin Marlini 03 June, 2013
    dah macam wayang plak....best2x

    mohon vote Alin marlini http://alinmarlini.com/tips-buat-duit-dengan-blog-dari-seminar-denaihati/
    Kakzakie Kakzakie 03 June, 2013
    Kalau boni nangis di cc ada org ingat putus cinta ke budak ini:)

    Kakak doakan Boni dapat hadiah itu wow!! bestnya kalau betul dapat kan.
    PinKy MoMMa PinKy MoMMa 03 June, 2013
    tak sangka boni berhati tisu hukhukhuk..jangan nangis..nnt kita jumpa 8hb ni eh..akak bagi napkin anak buat mengesat air mata mu itu..ewahhhh hahahaha
    MAY MAY 03 June, 2013
    Sguh ayu klu boni menangis teresak2..hihi
    muja muja 03 June, 2013
    boleh tengok wayang dengan eyma di rumah la nanti, hehe... moga menang ye boni :D
    Papa Mifz Papa Mifz 03 June, 2013
    memang kepuasan tahap maksima kalau tonton TV sebesar tuh...
    Mieza Jhaa K Mieza Jhaa K 03 June, 2013
    Haha..besar sehingga nampak ketulan taik idung ye..bagus juga..
    krole krole 03 June, 2013
    sabar boni..jgn nangis kang smua yang duk kat cc tu turut menangis huhuhu~ masalah modem? kita serupa..jom nyanyi sama2
    Rozuan Ismail Rozuan Ismail 03 June, 2013
    ada peluang tak nak menang tv?huhu
    hana hadi hana hadi 03 June, 2013
    si kacak, cuba tengok kat sebelah banner komli awak tu ada tanda. nnt buang tau :) nampak xcantik

    cal je pihak streamyx. xsampai 24 jam dah ok :) kalau abah hana cal lah. hehe ke nak abah hana cal bagi pihak awak :P
    Mas Zull Mas Zull 03 June, 2013
    assalamualaikum boni..wah !! bestnya kalau dpt mmg mengancam ni...;)
    Kucing Hitam Kucing Hitam 03 June, 2013
    hmmmm best la yg blogger pujaan ni merata org jemput huhu
    Isabel Diaz Isabel Diaz 03 June, 2013
    Selalunya Abg Boni kena jemput..
    fairus fairus 03 June, 2013
    PERGH... BLOGGER SEJATI NI.. SIAP PERGI CC.. :)
    Bin Muhammad Bin Muhammad 03 June, 2013
    Salam Boni, Patutlah sunyi aje...
    TV 84" Memang besar, nak letak kat manelah, kalau di rumah ku yg kecil ini...xpe lah (nada org yg kempunan...jauh the CURVE tu)
    ✿AINAA ROSEBERRY✿ ✿AINAA ROSEBERRY✿ 04 June, 2013
    84???? perghhh puas tengok!!! perghhhh, boni dapat tak nanti tv tu??? heeeeeeeeeee
    BUNDA a.k.a KN BUNDA a.k.a KN 04 June, 2013
    assalam,

    tv 84"...kalu letak kat umah dah jadi panggung wayang mini dah tu...
    munir ardi munir ardi 04 June, 2013
    wah TV nih besar nian rasanya seperti nonton di pawagan
    MystoryPic MystoryPic 04 June, 2013
    TV 84" tu aku rasa kena letak kat padang bola kot... tak pun kalau letak dalam rumah, nak tengok tv nanti kau kena dok luar rumah
    dya bunga dya bunga 04 June, 2013
    Kalau 84' mesti besar panggung wayang kot?? Hahahahah
    KY KY 04 June, 2013
    awakkk...nak ikut boleh? bolehlah eekkk...heeee, semua hadia nak, org lain pun nak juga, cukuplah blh samsung s4, tv tu bg org lainlah pulak hihih
    hazwan hairy hazwan hairy 04 June, 2013
    bsr gedabar dah mcm wallpaper dh..haha
    marniey zul marniey zul 04 June, 2013
    wahhh, besar gedabak..
    Raudzah Z Raudzah Z 04 June, 2013
    Besarnya..kalau dapat ni memang habis semua program tengok..and yang pasti tak perlu pergi cinemax lagi..
    Yumida Huda Yumida Huda 04 June, 2013
    84 inci??? giler ar..beso nyeeee!
    ni sure anak mata sebesar kepala nih
    jgn meraung2 dlm cc erk...kang kecoh 1 kedai..hehe
    Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa 04 June, 2013
    mohon abg boni bagi dua tv tu klu dpt ye..ahhaha..:p

    p/s: abag boni jgn lupa lap hingus tu sikit..malu kat org kat CC tu nanti duk nangis saja..:P
    Hanif Idrus Hanif Idrus 04 June, 2013
    80inci...dah macam panggng wayang!!!!
    Aku doakan bro dapat tv tu..kita bahagi 2..bro amik 40 inci..aku amik 40 inci..hehhehe
    Cendol Cendol 04 June, 2013
    waahhh moga boni menang dapat TV beso bagi pueh hati tengok!
    aTieYusof Family aTieYusof Family 05 June, 2013
    Good Luck Boni..
    mana tau rezeki, raya guna TV baru..:)
    wantie wantie 05 June, 2013
    besornya.. kalau letak kat hall muat tak. dah le umah akak ni kocik bonar
    Azza Afdzal Azza Afdzal 05 June, 2013
    beso nya...nak sebijik boleh x hihihi......
    Neo89 Neo89 05 June, 2013
    Mohon abam Boni tapaw tv tu dan review satu kali. Huhu~
    Iha Zaliza Iha Zaliza 07 June, 2013
    all the best inche Boni.. alaa jangan la teresak2, tersedu-sedan takpe :P
    Cik Fie Cik Fie 17 June, 2013
    besar gila . haha :)