"Perfect Match" Untuk TV LG 60LA8600 Di LG Fiesta

"Perfect Match" Untuk TV LG 60LA8600 Di LG Fiesta | Beberapa hari yang lepas, aku yang agak kacak ini telah dijemput untuk ke LG Fiesta bersama ramai lagi blogger-blogger Malaysia yang hebat-hebat. Pada hari tersebut kami dipersembahkan dengan pelbagai produk tv LG yang sememangnya agak mengagumkan buat aku sendiri. Bagi orang lain aku tak pasti. Lain orang lain saiz stokinnya.


 LG 60LA8600
Fiesta yang sangat menarik. 
 LG 60LA8600
Sempat lagi menunjuk belang masing-masing. Manalah tau kalau -kalau ada Ah Moy yang terpikat. Hahaha. Bersama Melastik Bintang dan juga Fazrol. Kredit gambar - akubiomed.com
 LG 60LA8600
Antara yang mendapat perhatian meluas pada Fiesta tersebut. 84inch Ultra HDTV. Besar gedabak. Kredit gambar - akubiomed.com
Pada hari tersebut aku agak terpikat pada tv LG 60LA8600 yang telah digabungkan dengan set Audio BH9530TW. Bagi aku gabungan ini adalah sangat sempurna dan saling melengkapi antara satu sama lain. Ibarat Jauhari dan Manikam, begitu juga ibarat Blog dan Idea . Saling melengkapi antara satu sama lain.

Jom kita berkenalan dengan TV LG 60LA8600 dan juga set Audio BH9530TW. Jom tengok apa istimewanya mereka berdua.


TV LG 60LA8600 :-



 LG 60LA8600


  • ALAT KAWALAN JAUH MAGIS

 LG 60LA8600

Universal Control, Pointing, Wheel, Gesture, and Voice – the most convenient and advanced TV remote. Baca pun dah tau kehebatan alat kawalan jauh dia. Guna suara pun boleh, guna isyarat pun boleh dan guna macam mouse laptop pun boleh. Dasyat kan?

  • MIRACAST™
 LG 60LA8600

Membolehkan anda melayari internet dengan sambungan mudah dan cepat antara tv, tablet dan juga telefon pintar tanpa wayar. 

  • MESIN MASA II
 LG 60LA8600

Membolehkan segala rancangan kegemaran anda dirakam tanpa perlu risau terlepas rancangan tersebut. Boleh juga merakam sementara anda menonton rancangan lain.

  • MHL (MOBILE HD LINK)
 LG 60LA8600
Menyambung dan menonton kandungan HD daripada telefon pintar anda menggunakan kabel MHL.

  • DUNIA 3D
 LG 60LA8600

Dunia 3D anda semakin meluas dengan tv LG 70LA8600 ini kerana kad 3D memberikan anda kandungan 3D tanpa had termasuk untuk filem, sukan, video muzik, klip pendidikan dan banyak lagi.

  • DUNIA PERMAINAN
 LG 60LA8600

Dunia permainan yang memberikan keseronokan berganda untuk anda dan keluarga. Bermacam jenis permainan boleh dimuat turun dan dinikmati.

  • CERMIN MATA 3D YANG SELESA
 LG 60LA8600

Cermin mata 3D yang ringan, tanpa bateri dan murah.

Jom kita berkenalan pula dengan Set Audio LG BH9530TW yang menjadi pasangan sempurna bagi TV LG 60LA8600

SET AUDIO LG BH9530TW :-

 LG 60LA8600
  • 9.1CH CINEMA SOUND
Sistem bunyi canggih yang dikeluarkan oleh 9 Speaker dan dari satu Woofer. 9 Speaker menghasilkan bunyi yang berbeza dari setiap arah, menghasilkan bunyi jelas dan tulen yang membuatkan seolah-olah anda berada di sana.

  •  ARAMID FIBER SPEAKER
Fiber Aramid adalah bahan tahan lasak kepada rangsangan luar yang digunakan untuk mengurangkan gangguan bunyi dan menghasilkan bunyi yang sangat jelas dan tepat.

 LG 60LA8600

Nak beli yang 84inci punya tu mungkin agak berat sikit, tapi kalau TV LG 60LA8600 dan pasangan serasinya iaitu SET AUDIO BH9530TW ni bagi aku memang berbaloi. Apa tunggu lagi? Sambar jangan tak sambar.

LG 60LA8600
Antara gambar yang agak hot juga. Bukan senang nak tengok Ben Ashaari menari. Hahaha.

{ 25 comments.. read them below or add one }

Hafiz Rahim Hafiz Rahim 18 June, 2013
aku merajuk..merajuk sebulan..hahahaha
PinKy MoMMa PinKy MoMMa 18 June, 2013
naper gambar sendiri joget tak de?? hahahaha..
akubiomed akubiomed 18 June, 2013
Sayangnya tidak ada gambar kumpulan kita menari kuda. :-)
Kisah Si Dairy Kisah Si Dairy 18 June, 2013
beli satu boni...boleh bukak pawagam kat umah..hehehe..2 singgit..
Sheila Salim Sheila Salim 18 June, 2013
Assalamualaikum. kalau boni beli ni, insyallah bertambah kacak rasanya. hehehehee ;p
Carlos Santiago Carlos Santiago 18 June, 2013
ko xjoget sekali ke bro..hahaha
Sue-Rya Qistina Sue-Rya Qistina 18 June, 2013
apa kata boni hadiahkan ini utk saya. hahahaha. bertambah2 kacak lagi nnt tau :P
diana diana 18 June, 2013
canggih beno tv sekarang nih..hantar satu kat umah akak ye..
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 18 June, 2013
wah menarik sungguh ni!
Hafizul Hafizul 18 June, 2013
Perghh memang ada gaya tersendiri lah..kalau dapat satu tu memang best..hehe
Syafiqah Hashim Syafiqah Hashim 18 June, 2013
ehh, Fazrol pun ada..hehee
mcm best je event ni..
nur lyla nur lyla 18 June, 2013
pergh.. rasa nak call je abah minta tukar tv tu kat rumah.. LG gak, tapi bukan yang ni..
Cik Muda Cik Muda 18 June, 2013
kalo tb mcm ni, tak payah dah g nonton movie lg.....
fairus fairus 19 June, 2013
EVENT MACAM NI KAU DIBAYAR KE BRO UNTUK DATANG?
nadia farahida nadia farahida 19 June, 2013
boniii,
belanja nadia seketul duaaa :P
Mieza Jhaa K Mieza Jhaa K 19 June, 2013
tv pun canggih dan cerdik dh skrg..
Puan Bui Junaidi Puan Bui Junaidi 19 June, 2013
UIII,CONFEM MAHAL NI..X MAMPU LA BONI..HUHU
Nao Mei Nao Mei 19 June, 2013
wah hebat betol...semua blogger retis kan....tv tu menarik :)
tenku butang tenku butang 19 June, 2013
he2.. TV ni untuk org2 yg malas cam kita kan boni.. ha2
Fiza Rahman Fiza Rahman 20 June, 2013
Meriahnya. Tak mampu lah nak pakai tv canggih lagi beso mcm ni.
baby comel baby comel 23 June, 2013
semart tv tu.. hebat
Remy hazza Remy hazza 24 June, 2013
menarik bro... untung lah kalau depa hadiah kan sebijik utk bro.....