Sedikit Kelegaan Buat Aku

Sejak kebelakangan ni, isi kandungan entri blog aku semakin berkurangan. Dan dah tak berapa mengaum seperti sebelum ni. Sememangnya sebelum ni aku memang bermasalah dengan Streamyx. Dan sekarang ni, aku dah boleh menarik nafas lega bila dah mempunyai line Streamyx sendiri. Sebelum ni aku berkongsi kasih sayang line internet dengan jiran aku,  akak misteri sebelah rumah. Tapi disebabkan masalah demi masalah yang dihadapi dengan Streamyx beliau, akhirnya beliau membuat keputusan untuk Terminated Streamyx tersebut. Jadi, setelah DUA BULAN memohon Line Streamyx 4mpbs, akhirnya berjaya juga dipasang. Itu pun setelah aku ke Telekom Rawang untuk bertanyakan status permohonan DAN setelah aku menukar permohonan daripada 4 mbps KE 1 mbps.

streamyx 4mbps
Credit
Dah turun pakej baru dapat diproses. Adoi. Dua bulan masih tak upgrade port. Dua bulan aku terhegeh2 tak boleh buat kerja. Ini pun aku ambil juga walaupun tak berkelajuan tinggi. Asalkan aku dapat buat kerja dan menjual produk-produk kecantikan yang menjadi asas kepada Income aku selama ni. 


Jadi, mungkin aku boleh online tapi tak dapat nak berBW ke sana ke sini dengan begitu berlagaknya. Hahaha. Entah bila UNIFI mahupun P1 Wimax akan masuk tempat aku. Mentang-mentanglah hulu, tak nak pandang langsung kami-kami ni. Harus diingat, dekat ceruk dan hulu ni lah sebenarnya terselit sebuah lelaki yang sangat kacak dan mampu merencanakan pertumbuhan ekonomi dengan blog beliau yang sangat-sangat kacak. Insan istimewa tersebut tak lain tak bukan adalah Boni Ultra Kacak. Yeah! Hahaha. 

RUANGAN MENGUNDI

1. Mohon berikan undian dan vote korang kepada Cik Puan Eyma Lydia ye. Undilah beliau hari-hari. Undian boleh dibuat di -->  http://woobox.com/b22q8p/vote/for/641405

2. Mohon juga korang vote untuk team Penyamun Inc. yang sedang berjuang untuk Digi Wwoww Award. Hahaha. Penyamun pun reti juga nak masuk pertandingan tau. Jom vote kami di :-

Disebabkan kebaik hatian korang mengundi tu, aku hadiahkan korang dengan gambar hot aku ye. Bye :P

streamyx 4 mpbs
Credit :- www.yanayassin.com



{ 51 comments.. read them below or add one }

fyna fyna 11 June, 2013
waaaaa...seronoklah lepas nih. hehehe. lepas nih boleh lah update selalu.
Kisah Si Dairy Kisah Si Dairy 11 June, 2013
seronok ek dpt sendiri..boni sempat lagi upload pic..huh...
Niesa Niesa 11 June, 2013
nak pengsan sebab terlalu teruja tgk gmb boni yang sgt kacak tu..hahahahaha..
Sheila Salim Sheila Salim 11 June, 2013
Assalamualaikum. wahhh dah ada yang baru! keep blogging bro ;p
O'gosh Iskandar O'gosh Iskandar 11 June, 2013
ultra segala galanya...hehe
Ezad Skytech Ezad Skytech 11 June, 2013
At least ada la line internet walaupun tak berapa laju...nak tunggu UniFi mmg berjanggut la...

P.S - aq pun tgh tunggu UniFi ni..bila nak masuk area rumah aq entah..haha...
Ezad Skytech Ezad Skytech 11 June, 2013
Haha..gambar last tu mcm da jadi trademark ko la boni tiap kali bergambar dgn blogger sejak akhir2 ni..haha
Fiza Rahman Fiza Rahman 11 June, 2013
Bley update blog hari2.

Banyak ke bijihnya tu boni.
hazwan hairy hazwan hairy 11 June, 2013
boleh la update smpai heng otak..haha
paripariputih paripariputih 11 June, 2013
Lama betul aku tak melepak kat blog si BONI yg kacak ni hahahaha hi BONI hope u doing great... take care bro
elyna mirsada elyna mirsada 11 June, 2013
sy guna yg 384kbps je..ok je guna xde mslh,hehe
Mieza Jhaa K Mieza Jhaa K 11 June, 2013
Lepas ni lenguh la tangan saya komen blog Abg Boni..hehe
Isabel Diaz Isabel Diaz 11 June, 2013
Hish, tak senonohlah Abang Boni nie.. Siap korek hidung g.. Hahaha.. Samalah.. line kat tempat nie slow sangat. Tak dapat BW selalu.
Cik Muda Cik Muda 11 June, 2013
lalaulah kita berjiran....

hurmm....blh bg password?? huhuhuh~
fairus fairus 11 June, 2013
CANTIK GAMBAR KAU KOREK HIDUNG BRO.. :P
✿AINAA ROSEBERRY✿ ✿AINAA ROSEBERRY✿ 11 June, 2013
hahaha boni koreng terowong lagi! bhahahahaha
Kucing Hitam Kucing Hitam 11 June, 2013
HAHAHA....KOREK LOMBONG HAHAHA
WWW.KUCINGHITAM.NET
Hafiz Rahim Hafiz Rahim 11 June, 2013
Pindah bangi la bro..ade unifi..hahahaha
Nurlyla Nurlyla 11 June, 2013
isk, nk makan tu. jari msuk hidung plak. haha. k, pegi vote kejap
Irwan Alessa Irwan Alessa 11 June, 2013
Untung lah orang tu ada UniFi.. Kahkakah.. Bila nak lepak gang..
Zulqarnain Abu Hassan Zulqarnain Abu Hassan 11 June, 2013
Xpew Boni apa speed pun janji usaha gigih itu ada...

Boni always being cheer man..
-meeSUPERGIRL- -meeSUPERGIRL- 11 June, 2013
tergoda tgk boni . auuuuuu :3 hahaha
Mizz Aiza Mizz Aiza 11 June, 2013
gambar memang ultra kacak.. haha..
Bin Muhammad Bin Muhammad 11 June, 2013
Samalah kita...duduk kat Hulu S ni, xde pilihan, streamyx ajelah. So far...puas hatilah...
BUNDA a.k.a KN BUNDA a.k.a KN 11 June, 2013
assalam,

dalam ramai2 yg no 2 dari depan tu paling macho..
Puan Bui Junaidi Puan Bui Junaidi 11 June, 2013
BERTAMBAH KACAK BILA BERGAMBAR SAMBIL KOREK HIDUNG MCM TU..HAHAHAHAHA
wantie wantie 11 June, 2013
lamanyerrrrrrrrrrrrr menunggu. kalau akak le boleh meroyan dik oi. mana boleh lelama tak de tenet. hahahaha..


gambo tu tersangat la hot. hot la sangatttttttttttttttttttt
Ara Afiq Ara Afiq 11 June, 2013
wah pasni byk la entry shari ye :P
Ema Johari Ema Johari 11 June, 2013
kurang asam punya gambar...
Papa Mifz Papa Mifz 11 June, 2013
hawat tak korek sekali dua jer lubang hidung tuh bro...haha
Iha Zaliza Iha Zaliza 11 June, 2013
ececeh gambar itu sungguh hot, mohon share ye (tipikal ayat kat fb) xD
Yumida Huda Yumida Huda 11 June, 2013
ceh! korek idong! gerun aku tengok..haha

done vote
gdluck ye u olls
Rozuan Ismail Rozuan Ismail 11 June, 2013
boni korek hidung..euw!!
trah zain trah zain 11 June, 2013
hoh?? O.o xjadi nak komen pasal tgk gambar boni..adooiii
Aku Penghibur Aku Penghibur 11 June, 2013
hurey nnti boni kacak kembali seperti dulu :)
krole krole 11 June, 2013
amboi~~~ hotnye gmbar boni tu...terus tengelam orang2 lain kat gmbar tu hahaha~ welkam back boni~~~
Cik Nur™ Cik Nur™ 11 June, 2013
Fuhhhh...Lega ehh.!

pic tu terlalu myerlah la boni..
hahaha
Hairul Hafiz Karim Hairul Hafiz Karim 12 June, 2013
ooo patutlah senyap jek...
Abil Fikri Ahmad Abil Fikri Ahmad 12 June, 2013
Salam bro. Sorry ler lama tak singgah sini, buzy sikit..TAPI walau cmana pun bro,, lu memang kacak la!! Siap korek idung tu bro!!
munir ardi munir ardi 12 June, 2013
lepas baca nih langsung ke link tersebut undi pake apa ya
Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa 12 June, 2013
alhamdullilah..abg boni lps ni lyeen nk jdi jiran abg boni la..bg pss wifi boleh? ahahha
Sop Sop 13 June, 2013
gambar terbaek! hehehe
chii chii 13 June, 2013
heheh..okla ada daripada xde langsung kan :p
♥ Nana BamBam ♥ ♥ Nana BamBam ♥ 15 June, 2013
ok la tu, dr lembabb je.


macam saya ni boni, jarang update, malas tahap dewa..haha
Cik Fie Cik Fie 17 June, 2013
hahaha . eii . abg boni korek idung :P
Cik Fie Cik Fie 17 June, 2013
hahaha . eii . abg boni korek idung :P
baby comel baby comel 17 June, 2013
Erkkk jgn risau lubang hidungnya tak menjadi pujaan hati ku.... Kahkahkah. Tak menahan gambar tu :-P
Hafizul Hafizul 18 June, 2013
Kenapa tak ambik Unifi?hehe