Bagi Kucing Makan Ubat

on 29 July 2013

Bagi kucing makan ubat

Baru-baru ni kucing kesayangan aku tiba-tiba murung. Asyik tidur kat tempat-tempat tersorok. Paling tragik bila dia mula tidur kat tingkat atas. Tak pernah-pernah dia buat macam tu. Aku dah mula syak macam-macam. Aku syak beliau putus cinta.
cara-cara bagi kucing makan ubat pil, cara-cara bagi ubat berbentuk pil pada kucing, cara-cara bagi kucing makan ubat, kucing makan ubat, kucing demam, ubat untuk kucing yang demam,gambar kucing, gambar kucing cantik, gambar kucing comel,
Bila si comel murung macam ni, pasti kita rasa cuak kan? 
Tapi bila aku dakap kucing aku, aku mula rasa lain macam. Bila mata kitorang saling bertentang, aku nampak seolah-olah ada something tak kena. Mata kuyu seolah-olah meminta simpati daripada aku. Inilah kuasa bicara hati ke hati. Akhirnya aku dapat jawapan yang kucing aku tengah sakit teruk. Terus aku pecut pergi ke VET yang berdekatan.

Sampai kat sana, lepas kucing aku diperiksa oleh doktor haiwan, baru aku tau yang kucing aku demam panas. Suhu 105 darjah celcius. Mak aih. Panas betul. Lepas kena suntik, doktor tanya aku.
cara-cara bagi kucing makan ubat pil, cara-cara bagi ubat berbentuk pil pada kucing, cara-cara bagi kucing makan ubat, kucing makan ubat, kucing demam, ubat untuk kucing yang demam,gambar kucing, gambar kucing cantik, gambar kucing comel,
Sumber - http://www.petsadviser.com
"Nak ubat air atau ubat pil?", tanya doktor haiwan tu sambil pandang aku.

Pandai doktor ni bergurau. Aku dah tergelak manja dah masa tu. Kucing pun ada ubat pil??  Aku nak tumbuk-tumbuk manja dada doktor tu. Ingatkan dia bergurau. Tapi bila tengok muka doktor tu serius pandang aku, terus aku ketatkan balik muka aku. 
cara-cara bagi kucing makan ubat pil, cara-cara bagi ubat berbentuk pil pada kucing, cara-cara bagi kucing makan ubat, kucing makan ubat, kucing demam, ubat untuk kucing yang demam,gambar kucing, gambar kucing cantik, gambar kucing comel,
Sumber - http://www.utusan.com.my
Lepas tu doktor sarankan aku ambil ubat pil sebab senang nak bagi kucing makan. Lepas diajar cara untuk beri kucing makan ubat pil tu, aku pun balik rumah. Masih kelakar dan masih tak dapat terima kenyataan. Kucing pun ada ubat pil. Hahaha. Kelakar kelakar.

Esoknya aku terus mulakan jenayah. Aku bagi kucing makan ubat. Berjaya dengan jayanya. Apa lagi dengan kerelaan kucing aku sendiri untuk makan ubat pil tu. Lega hati aku. Lepas beberapa hari, dia dah kembali sihat. Dan kembali kacak macam tuan dia ni. Jadi, jom aku tunjukkan cara-cara bagi kucing makan ubat.

Cara-cara bagi makan ubat berbentuk pil pada kucing
cara-cara bagi kucing makan ubat pil, cara-cara bagi ubat berbentuk pil pada kucing, cara-cara bagi kucing makan ubat, kucing makan ubat, kucing demam, ubat untuk kucing yang demam,gambar kucing, gambar kucing cantik, gambar kucing comel,

  • Sediakan alat-alat yang diperlukan seperti Pill Piller. Alat ini amat diperlukan untuk sumbat pil dalam mulut kucing.
  • Kepit pil di hujung mulut Pill Piller.
  • Buka mulut kucing.
  • Masukkan bahagian hujung Pill Piller yang mempunyai pil tersebut ke dalam mulut kucing. Lagi dalam lagi bagus. Biar sampai ke kerongkong kucing
  • Tembak terus pil tersebut tanpa rasa simpati.

Senang je kan. Apa lagi kucing korang memang jinak dan senang untuk buat apa-apa je macam kucing aku ni.
cara-cara bagi kucing makan ubat pil, cara-cara bagi ubat berbentuk pil pada kucing, cara-cara bagi kucing makan ubat, kucing makan ubat, kucing demam, ubat untuk kucing yang demam,gambar kucing, gambar kucing cantik, gambar kucing comel,
Aku panggil sekali je terus datang. Aku cakap nak suapkan dia ubat.
cara-cara bagi kucing makan ubat pil, cara-cara bagi ubat berbentuk pil pada kucing, cara-cara bagi kucing makan ubat, kucing makan ubat, kucing demam, ubat untuk kucing yang demam,gambar kucing, gambar kucing cantik, gambar kucing comel,
Terus duduk depan aku. Lepas tu aku terus suruh buka mulut.
cara-cara bagi kucing makan ubat pil, cara-cara bagi ubat berbentuk pil pada kucing, cara-cara bagi kucing makan ubat, kucing makan ubat, kucing demam, ubat untuk kucing yang demam,gambar kucing, gambar kucing cantik, gambar kucing comel,
Nampak? Senang betul bagi arahan kat Putih. Aku tinggal tembak pil tu dalam mulut dia je. Tak guna Pill Piller pun takpe. Aku jentik pil tu dalam mulut dia je.
Kucing ni haiwan kesayangan Nabi, jadi kita pun kena sayangi dorang.

Ranking: 5

{ 94 comments... read them below or add one }

Reply Comment SentiasaPanas said...

Kucing saya 5 ekor mati doktor haiwan suntik dengan ubat ntah apa..


July 29, 2013 at 10:32 PM
Reply Comment krole said...

wah...krole pon baru tau ada pla ubat pil utk haiwan ni ye...baiknya hati boni...msti kucing tu syg sngat ngan boni...ingat haiwan pun reti berdoa~


July 29, 2013 at 10:37 PM
Reply Comment Rosmiza Ali said...

Yes! Kita geng! Sayangilah kucing..! Tak tau pulak ada alat utk tembak ubat bentuk pil ke mulut kucing.. Selalu cairkan dulu pil tu dalam air masak sikit. Pastu amik syringe tembak! Hehe.. Adakah teknik hamba itu salah dan tak bagus? Mohon penjelasa.. Gugugu~~


July 29, 2013 at 10:59 PM
Reply Comment Nao Mei said...

wah tak sangka pula kan...hihi...ingatkan tak perlu makan ubat...tengok bekas pil kucing tu pon cam bekas pil untuk manusia...huhu...kalau tersilap makan karang...huhu


July 29, 2013 at 11:05 PM
Reply Comment ArELeEz said...

aah. baguslah putih nih. m'dengor kata.


July 29, 2013 at 11:06 PM
Reply Comment Ara Afiq said...

perghh canggih benar skrg. xpnh bwk kucing p klinik haiwan so xtaw pasal ni. good info.


July 29, 2013 at 11:08 PM
Reply Comment waiman takwa said...

Cerita kucing paling best pernah saya baca.. Betul-betul terbaik :) comel lah kucing putih tu :)


July 29, 2013 at 11:27 PM
Reply Comment Cik Nur™ said...

tomeinya kucing boni..tapi kenapa tak sikat bulu dia bagi kemas..?grr...

laa..ingatkan boni tahu pasal kucing pun ada pil....kucing nur hari tu seminggu kena mkn antibiotik..nur bagi mkn dgn tgn je,..xde alat2..senang...

bagi nurkan, antara pil dgn ubat cair..better pil lagi..hehe


July 29, 2013 at 11:28 PM
Reply Comment azstory311 said...

hahahahaha.. time die buka mulut tu jentik je pil tu masuk.. mudah dan senang..


July 29, 2013 at 11:52 PM
Reply Comment Faizal Fredley said...

ahhaha..tu dia menguap bukan dia buka mulut..ahahah


July 29, 2013 at 11:58 PM
Reply Comment Bahrain Ramlan said...

macam menguap je..hahaha, comel kucingnya..


July 30, 2013 at 12:07 AM
Reply Comment fairus said...

DULU MASA AKU KECIK2 ADA JUGA PELIHARA KUCING SIAM.. TAPI SAYANGNYA DIA MATI DIBAHAM ANJING.. SAMPAI SEKRANG MASIH BELUM MEMBELA KUCING LAGI.. MAYBE NEXT TIME.


July 30, 2013 at 12:13 AM
Reply Comment Bin Muhammad said...

Dulu2 kat kampung mana ada doktor hewan ni... Nampak kucing ni dah xaktif dan panas badannya, sumbatkan panadol aje. Alhamdulilah...sehari dua OK...
Tapi jgn pula bg sebijik, 1/4 ajer...nanti kojol pula hehe


July 30, 2013 at 12:48 AM
Reply Comment yanuar catur said...

heheehe, ada pilnya juga yah si kucing.

Semoga cepat sembuh yah kucingnya


July 30, 2013 at 1:16 AM
Reply Comment syuk shusuke said...

pandai bro boni karang cite. HAHA


July 30, 2013 at 1:26 AM
Reply Comment Zaza said...

wah....hensemnya kucing dia..hihi..dlu kucing zaza sakit, zaza bg dia telan madu..hehe...sihat..


July 30, 2013 at 1:49 AM
Reply Comment Aku Penghibur said...

alamak same gn kucing aku bro..dia demam jgk :) thanks bagitahu caranya :)


July 30, 2013 at 1:56 AM
Reply Comment Kucing Hitam said...

hadoi la kucing tu lawak mcm tuan dia gak hahah


July 30, 2013 at 2:11 AM
Reply Comment Hairul Hafiz said...

Nasib baik cepat boni, dulu kucing aku demam siap kena enjet baru baik...


July 30, 2013 at 5:19 AM
Reply Comment Amanina Mads said...

hahaha..comelnya. kalau rumah dekat dh kena culik kucing ni.


July 30, 2013 at 5:54 AM
Reply Comment Rozuan Ismail said...

comel je bila part nama dkt ubat tu tulis putih.huhu


July 30, 2013 at 6:07 AM
Reply Comment Nizam Ijam said...

ko dah la kongsi shampoo dengan dia..hahaha

saya dah update jom terjah!


July 30, 2013 at 6:44 AM
Reply Comment ejulz said...

jangan bagi ubat selsema pulak bro.. naya kucing tu.. haha


July 30, 2013 at 6:47 AM
Reply Comment illy ariffin said...

comel nyer kucing.. kesian pulak die tak sihat :) harap cepat sembuh..

n yes ubat tu kucing suka sebab first layer tu die letak sugar coating :)


July 30, 2013 at 8:19 AM
Reply Comment encikarman said...

achungg...achung... bersin plak bro tgk bulu kucing bro yg comel nih.


July 30, 2013 at 8:21 AM
Reply Comment Yan Ty said...

Loving jugak erk Bro Boni ni.
Rindu pada arwah kucing2 Ty.
=(


July 30, 2013 at 8:36 AM
Reply Comment Ija Rased said...

ija ada citer pasal kucing. masa ngandung 7 bulan, makan kat kedai, sekali kucing lalu bawah meja, punya la terkezut tahap gaban.then bila zara lahir sampailah sekarang dia paling takut kat kucing. kalau tgk kucing konpem meraung.hihihi.


July 30, 2013 at 8:36 AM
Reply Comment hafizmd said...

Patutpun ko kacak...ada bela kucing rupanya...

aku ingat kucing tu pakai pill piller tu sendiri...dah p dekat ngn benda tu...hahaha


July 30, 2013 at 8:59 AM
Reply Comment munir ardi said...

kesian kucingnya semoga lekas sembuh Rakan Boni


July 30, 2013 at 9:08 AM
Reply Comment Terbelog said...

Mmc manusia yer
Tp btl
Kena syg dia mcm Nabi buat

Entry Terkini : Laut Terbelah Dua di Korea


July 30, 2013 at 9:38 AM
Reply Comment Sop said...

blom pernah bg kucing makan ubat sbb blom ada kucing.. hehehe


July 30, 2013 at 9:52 AM
Reply Comment Mia Liana said...

senangnya nak kasi dia ubat....


July 30, 2013 at 10:02 AM
Reply Comment Kisah Si Dairy said...

takut dengan kucing...oh tidak..


July 30, 2013 at 10:04 AM
Reply Comment nuyui a.k.a miss YUI said...

kt stu geng la syg kucing..

cian dia..moga cpt sihat ye si comel..

tuan dh bg ubt tu =)


July 30, 2013 at 10:33 AM
Reply Comment Kesuma Angsana said...

KA bab2 kucing ni mmg fail lah !


July 30, 2013 at 10:41 AM
Reply Comment Mila Ahmad said...

kucing demam aku bagi makan panadol terus baik wey


July 30, 2013 at 10:45 AM
Reply Comment Melastik Bintang said...

haha citer kucing pulak ko ye boni..


July 30, 2013 at 10:52 AM
Reply Comment fasha said...

kucing pon ade perangainya time saket kan..huuu..macam manusia jugak =D


July 30, 2013 at 11:04 AM
Reply Comment wantie said...

ni kucing parsi kan.. adoi..kucing spesis ni memang manja giller ko. Bapak akak ada sekor, siap nak tidur kat bilik air la.. nak bersejuk sejuk le.. panas sikit tak boleh la.. adoi..manja bebenor..

putih ko ni ada batuk batuk tak? Funny pulak bila dengar kucing batuk. mcm org tua batuk bunyinya ..

sempat lagi ko snap time putih bukak mulut yer BK. adei..


July 30, 2013 at 11:28 AM
Reply Comment Cik Itah@Rama Rama Pendek said...

eh eh...apesal muka kucing tu iras muka Boni ye? haha just kidding
btw : tak sangka pula kucing pun ada pil..baru tahu ni ..


July 30, 2013 at 12:21 PM
Reply Comment azwan said...

macam Dr.Pol kat animal planet lah bro ni..hehe..


July 30, 2013 at 12:30 PM
Reply Comment fyna said...

kes sama dengan kucing fyna. kucing fyna nak telan air liur sendiri pun tak larat. sampai ada hitam2 kat bibir dia. bila bau badan dia pun, macam bau something. asik tidur je. dah tak lasak.

tapi fyna bagi air kelapa je. alhamdulillah. lepas tue mula bertambah sihat.


July 30, 2013 at 12:32 PM
Reply Comment Cik Yaya said...

haha adoi..
wee bgusnyer ade kucin yg dgr ckp cmtu..^,^ pgi tips sket cmne nk ajo kucin ??


July 30, 2013 at 12:52 PM
Reply Comment Noor Ikmal said...

Assalam, alolo... comelnya...


July 30, 2013 at 1:13 PM
Reply Comment Raudzah Z said...

"kacak" nya kucing...macam tuan dia ya..nway take care of him/her ya..kucing ni sensitif kan..


July 30, 2013 at 1:20 PM
Reply Comment ✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

hoiiii, gebunyaaaa kucing boni... hahahaha...

ena pun baru first time tau ada ubat pil untuk kucing.. selama ni bg ubat air


July 30, 2013 at 1:33 PM
Reply Comment BUNDA a.k.a KN said...

bunda pernah bela kucing sekali tu dia hilang tak balik2..masuk hari ketiga dia balik , monyok jer..berbuih mulut dia..tak sempat nak berubat, petang tu mati..


July 30, 2013 at 1:39 PM
Reply Comment Nurul Nadiah+Khairil Syazwan said...

Kenapa eh saya makin nak lari dari kucing, lagi kucing suka pada saya.

Suka tengok orang berkasih sayang pada kucing.

Semoga bertemu lailatul qadar :)


July 30, 2013 at 2:24 PM
Reply Comment hana hadi said...

hana siap bagi pil perancang lagi kat kucing. huhu

hana kena belajar gak la cara2 nak bagi kucing makan ubat. sebelum ni hana bagi makan ubat pil siap paksa2 lagi suruh kucing buka mulut. takut agaknya dengan pil perancang tu..hehe


July 30, 2013 at 3:48 PM
Reply Comment Lynn Munir said...

Lepas sihat ni bolehla main kejar-kejar balik dengan snowbell.


July 30, 2013 at 3:52 PM
Reply Comment Hafizul said...

Wahhh tak sangka lelaki kacka ni pelihara kucing gak..emm lain kali sila cakna akan kesihatan mereka yer..hahaha


July 30, 2013 at 3:59 PM
Reply Comment fairus said...

BRO.. TOLONG EMAILKAN NAMA PENUH DAN ALAMAT KE fairusmamat@yahoo.co.uk


July 30, 2013 at 4:07 PM
Reply Comment diana said...

adik akak punye kucing kalau dia tak sihat mesti mulut dia busuk..

comel nye kucing kamu..kenapa tuan dia tak comel pulak.?pelik..


July 30, 2013 at 4:28 PM
Reply Comment Ema Johari said...

baguslah jaga kucing dgn baik...kami sekeluarga tak suka kucing...tak suka pun kalau kucing dtg tak adalah sepak terajang halaunya...


July 30, 2013 at 4:28 PM
Reply Comment Mieza Jhaa K said...

Hahahaahahahahhahahaa..lawak giler..ketawa je baca entry ni..


July 30, 2013 at 4:31 PM
Reply Comment Mieza Jhaa K said...

Paling lawak kucing pandai buka mulut tu.. adoii...mcm2 abg boni ni...


July 30, 2013 at 4:32 PM
Reply Comment Cik Ain said...

comel nye kucing abg boni wuwuwu..


July 30, 2013 at 5:38 PM
Reply Comment Mizz Aiza said...

hihi.. boleh pula dia buka mulut bila boni suruh..


July 30, 2013 at 5:40 PM
Reply Comment Eiqa Almond said...

Kacak macam tuan dia.??
okaayy okayy..
hahaa
Comel ajee kucingg nyee :D

Nie pun first time dengar kucing ada ubat mcm kita. Hahhaa Tak cayo eden ehhh..


July 30, 2013 at 6:42 PM
Reply Comment ainil fazieda said...

tipu tipu , kucing awak menguap kannn ? hiks :D

Kucing Ainil pnah patah kaki , doktor cucuk atas kulit dy , pas tuh kasi ubat air kna bg mkn dua hari sekali . Dan kena warded selama dua bulan . sedih angattt :'( Tapi sekarang dah kacak mcm boni , siap ngorat awek lgiiii :P


July 30, 2013 at 8:13 PM
Reply Comment tenku butang said...

Huhuhu.. boni usah lea nk tifu kata kucen nganfa mukutvseniri masa nk mkn ubt.. tu gambo photoshop tuh.. heeeee.. dia nguap kannn... hik3

Teman fobia anto kucen ke doktor dh.. sbb kbykn nya mati lps jumpa doc.. xrau pasai apa..


July 30, 2013 at 9:43 PM
Reply Comment Pembunuh Tanpa Bayang : said...

kucing biasanya akan lebih manja dan mahukan perhatian bila jatuh sakit.dan selalunya akan tidur di tempat yang agak tersorok.

aku biasa pelihara kucing...dan pernah beberapa kali lihat dia jatuh sakit.aku memilih diberikan ubat jenis cecair.mudah aku suntik terus guna picagari.

jaga kucing kamu baik baik ya.


July 30, 2013 at 10:15 PM
Reply Comment kimi jamai said...

Kucing pun bleh makan ubat pil rupanya.. Haha.. aku pun baru tau..


July 30, 2013 at 10:51 PM
Reply Comment 4feet8 said...

tumbuk-tumbuk manja..? err..VET tu perempuan ke lelaki..? kekeke..


July 30, 2013 at 10:59 PM
Reply Comment Juliet_iRa~" said...

hee kelakar jg sbb xpnh tau pn ada ubat pil utk kucing hihihi

comel kucing:)


July 30, 2013 at 11:04 PM
Reply Comment aReLaN said...

aku pun tak pernah tau ada pil untuk kucing. hahaha


July 30, 2013 at 11:58 PM
Reply Comment Fizi Zaidi said...

hahaha..lawak tol baca entri bro..tamabh kelakar bg kucing mkan pil..haha..tapi..tgk pd kucing boleh kenal tuanya cam mana..hahha.:D


July 31, 2013 at 12:03 AM
Reply Comment baby comel said...

wah senangnya bg comel ni makan ubat.. tapi saya takut kucing :(


July 31, 2013 at 5:35 AM
Reply Comment Pykaa Pdott said...

Kucing pyka pnah lumpuh dulu . Sama la doktor bg ubat pil jugak . Tapi doktor suruh hancurkan pil tuh dgn air .tapi kucing tuh dah tade dah . Dia skit trok :( wah kucing pon kcak ea . Haha :p


July 31, 2013 at 6:30 AM
Reply Comment zulhilmi tempoyak said...

kucing aku ad gak masalah dulu.. tp aku bg kasih syg ja... sihat teruih... ;p


July 31, 2013 at 6:46 AM
Reply Comment ANNA MARIANA said...

waaaa, comey nya kucing!!!
anna suka sangat kucing..
tapi apa kan daya, mak anna alah ngan kucing..huhuhuh


July 31, 2013 at 7:53 AM
Reply Comment Niesa said...

comelnye kucing!dh boleh jd doktor kucing boni nih..hehe


July 31, 2013 at 8:24 AM
Reply Comment S.K.A said...

ha3..terbaik la =) ternyata bro boni ni pnyayang..siap beli kucing dn jga elok2 lagi 2..dlu ada juga bela kucing n bwa p vet, last hilang cmtu je..


July 31, 2013 at 8:28 AM
Reply Comment Nadia Johari said...

memng kucing ada pil la boni..haha..amboii kucing dia xyah sush2 paksa buka mulut


July 31, 2013 at 9:00 AM
Reply Comment Puan Bui Junaidi said...

KELAKAR BETULLA BONI NI..HAHAHA

TP TAK DINAFIKAN KUCING BONI NI MMG SEKACAK TUANNYA..AMBOIIII..^_^


July 31, 2013 at 11:23 AM
Reply Comment Phat said...

power la lu bro mesti ada pakai ayat apa2 ni


July 31, 2013 at 12:36 PM
Reply Comment Lady said...

comel.. dengar kata betul kucing nie.. bagus2


July 31, 2013 at 12:41 PM
Reply Comment aTieYusof Family said...

Akhirnya sang kucing sihat & kacak semula spt BONI KACAK...hahaha
kt opis akak ni, ramai pencinta kucing so tau serba sedikit ttg kucing..:)


July 31, 2013 at 1:07 PM
Reply Comment afzalsukasuki said...

aku rasa dia panas sebab duduk sebelah kedai orang bakar lemang la

cuba ko mintak dia duduk sebelah kedai cool blog plak.mana tau demam dia boleh kebah


July 31, 2013 at 2:47 PM
Reply Comment Amanda Suria said...

Abah SA ckp kucing if demam bg minum air kelapa muda...x tau la mujarab ke x...


July 31, 2013 at 5:54 PM
Reply Comment siti ZAHARA said...

hri tu zara rendm ubat tu ngan air cikit pastu bila dia kembang sedut je dgn picagari(macam tu ke eja dia..hentam je lah)sumbat kt tepi bibir dia..mmng selalu klu kucing kt umh ni sakit zara bt cm2 je..klu jentik masuk seketul..alamatnya..tercekikla kucing tu...huhuhu..=)


July 31, 2013 at 10:18 PM
Reply Comment Alyn Adnan said...

Comelnyaaa !!alyn suka sgt kucing ..dulu pon kucing alyn cm tu ,, 3 hari dia tidur je xnk makan sampai kena paksa dye mkn then tidur tempat tinggi2, atas almari , rupanya dye demam .. siann :(


July 31, 2013 at 11:02 PM
Reply Comment kakiblog said...

ternyata bro seorang yang penyayang...dengan kucing

Jom baca entri terbaru saya :Memburu Top Komentar Blogger 2013


July 31, 2013 at 11:53 PM
Reply Comment Zuan said...

gua pun ada bela kucing sekarang ni. haha addict post gambar kucing kat instagram sampai ada orng sound asyik post gambar kucing je..hahahaha


August 1, 2013 at 1:44 AM
Reply Comment Aida Ismail said...

Alalaa~ comel gilaa. Bertindak mengikut arahan ye Putih ^^


August 1, 2013 at 8:32 PM
Reply Comment Ainim Suju said...

105 darjah Celsius? gile panas tu..kalau manusia tu mau dah mati kot


August 1, 2013 at 10:08 PM
Reply Comment Norfanil said...

oit.. kucing demam pun tak dapat detect ke? mesti hang jarang peluk kucingkan? sian kucing hang.. hahaha


August 1, 2013 at 10:19 PM
Reply Comment deno said...

olo siannya kucing boni.. kucing deno demam je, mesti dapat detect, badan panas dan tak larat.. mcm manusia jgk


August 2, 2013 at 8:00 AM





 
© BONI KACAK All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template Design By kozumi_ro.
Service Tempahan Design