Berbuka Puasa Di Dataran Bawah Shah Alam

Berbuka Puasa Di Dataran Bawah Shah Alam

Hari Ahad lepas aku telah terbang ke Dataran Shah Alam untuk berbuka puasa bersama geng-geng blogger yang lain. Buka puasa kali ni agak menarik sebab menggunakan konsep Potluck. Periuk Bertuah. Apa tu Potluck? Potluck tu bawa makanan sendiri, lepas tu bertukar-tukar makanan. Kenapa dipanggil Periuk Bertuah? Sebab kalau korang bertuah korang akan dapat makanan best-best. Kalau tak bertuah, memang dapat makanan yang tak best. 

Majlis berbuka puasa kat Dataran Bawah Shah Alam tu memang menarik. Apa lagi terasa macam tengah berkelah. Mula-mula sampai, aku dah nampak ramai orang. Aku dah cuak dah. Ingatkan ada rusuhan. Rupanya semua tu nak berbuka. Lega hati aku. Jadi malas aku nak cerita panjang, biarlah gambar berbicara. 

dataran bawah shah alam, dataran b shah alam, berbuka puasa, tempat berbuka puasa yang menarik, tempat berbuka puasa yang santai, buka puasa di dataran  bawah shah alam
Ramai betul manusia kat sana. Semua muka dahaga je.
dataran bawah shah alam, dataran b shah alam, berbuka puasa, tempat berbuka puasa yang menarik, tempat berbuka puasa yang santai, buka puasa di dataran  bawah shah alam
Blogger-blogger sudah mula berkumpul. Kelihatan di situ Abang Ensem tengah ketawa terkekek-kekek seorang diri.
dataran bawah shah alam, dataran b shah alam, berbuka puasa, tempat berbuka puasa yang menarik, tempat berbuka puasa yang santai, buka puasa di dataran  bawah shah alam
Risau tengok keadaan Abang Ensem, rakan-rakan blogger termasuk Blogger Photographer Hebat pergi menenangkan beliau.
dataran bawah shah alam, dataran b shah alam, berbuka puasa, tempat berbuka puasa yang menarik, tempat berbuka puasa yang santai, buka puasa di dataran  bawah shah alam
Aku pun tak faham kenapa aku pose macam ni. Gila isim agaknya.
dataran bawah shah alam, dataran b shah alam, berbuka puasa, tempat berbuka puasa yang menarik, tempat berbuka puasa yang santai, buka puasa di dataran  bawah shah alam
Aku memang tak nak buat  pose korek hidung ni. Tapi dorang merayu kat aku. Siap melutut dan menangis lagi untuk aku buat pose ni. Demi menjaga hati, aku hadiahkan untuk dorang semua.
dataran bawah shah alam, dataran b shah alam, berbuka puasa, tempat berbuka puasa yang menarik, tempat berbuka puasa yang santai, buka puasa di dataran  bawah shah alam
Yang ni aku rasa terpengaruh dengan pertandingan ratu cantik lah ni.
dataran bawah shah alam, dataran b shah alam, berbuka puasa, tempat berbuka puasa yang menarik, tempat berbuka puasa yang santai, buka puasa di dataran  bawah shah alam
Sedikit pose kacak daripada kitorang. Dari kiri Boni yang sangat kacak, Abang Ensem, Aim Dot Dot, Syukri Tahir, Acul, dan Irwan Alessa.
dataran bawah shah alam, dataran b shah alam, berbuka puasa, tempat berbuka puasa yang menarik, tempat berbuka puasa yang santai, buka puasa di dataran  bawah shah alam
Itu dia. Aku lagi. Boni Kacak di mana-mana. Sampai Syukri Tahir menyampah. Dan penampilan sulung blogger Mia dalam kamera orang lain.
dataran bawah shah alam, dataran b shah alam, berbuka puasa, tempat berbuka puasa yang menarik, tempat berbuka puasa yang santai, buka puasa di dataran  bawah shah alam
Betapa ayunya Aina Roseberry dengan gaya Peace manakala betapa kuyunya mata Abang Ensem memandang sayu kamera.
dataran bawah shah alam, dataran b shah alam, berbuka puasa, tempat berbuka puasa yang menarik, tempat berbuka puasa yang santai, buka puasa di dataran  bawah shah alam
Gaya hebat seorang Photographer Profesional. Aku memang kagum dengan hasil-hasil gambar beliau. Dan kebanyakan gambar-gambar cantik dalam entri ni adalah gambar daripada beliau. Nak tengok lagi banyak gambar-gambar cantik dan menarik, boleh lah ke --> www.azmanisma.com 
Jadi, kalau korang nak cari tempat yang menarik dan santai untuk berbuka puasa, korang bolehlah terjah ke Dataran Bawah Shah Alam ni. Tapi penting, korang kena bawa tikar dan makanan sendiri sebab ini konsep berkelah. Sempoi habaq hang. Bagi aku sendiri, aku seronok dan rasa santai sangat bila berbuka puasa kat sini.

Majlis bertambah meriah dan berseri dengan kehadiran krew-krew Oh Media, I Luv Tour, dan juga Terbaek Network.

{ 96 comments.. read them below or add one }

Nadia Johari Nadia Johari 31 July, 2013
weiii korek idung batal dah..comeynyer irwan..haha..mesti die menang ratu cantik kan..haha
Niesa Niesa 31 July, 2013
wahhh...seronoknya bleh berbuka cm tu..mmg santai habis...untungla....
Hidayah Hidayah 31 July, 2013
Tergelak sekuat hati baca caption boni nih lah.. tambah part abang ensem gelak sorang sorang.. mak aii.. nak taip komen nih pun dah lima minit dah sbb gelak punya pasal..
fairus fairus 31 July, 2013
TAK PERNAH BUAT MACAM NI LAGI..
Shaqir Ir Manz Shaqir Ir Manz 31 July, 2013
g lepak shah alam x ajak guwa... sentap... huhu
Oshin Kecik Oshin Kecik 31 July, 2013
bestnye...nasib lah jauh dan ada hal, kalau tak memang dah join hehe ape pun caption mmg xleh blah hahaha
Farah Waheda Wahid Farah Waheda Wahid 31 July, 2013
masih tak berkesempatan untuk bertemu muka lagi kita...he he he...agaknya tunggu kad undangan nasi minyak kot? *_^
Kakzakie Kakzakie 31 July, 2013
Kakak kat JB ni tak adalah nak ke sana Boni. Macam berkelah syok juga kakak tengok..
Lynn Munir Lynn Munir 31 July, 2013
Ohh, ada ya tempat berbuka yang santai begini ? Baru tau ni Boni.
Sheila Salim Sheila Salim 31 July, 2013
Assalamualaikum. hahaha lawak okey. sheila tak dapat pegi pun haritu. huwaaaa wakilkan ena je. hehehehe. macam2 karenah ada ;p
dear xila dear xila 31 July, 2013
kim slm kat irwan noh noh ;p
Aku Penghibur Aku Penghibur 31 July, 2013
ala x dapat kat join sebab kat johor.. kalau tak mesti dapat join :)
myraVea myraVea 31 July, 2013
Seronoknya berbuka santai ramai-ramai macam ni. Hehe
Bin Muhammad Bin Muhammad 31 July, 2013
Besaunya tikor korang...boleh guling2 lagi. Berbuka di bawah bumbung langit shah alam, menarik!
sohoque sohoque 31 July, 2013
untung la.. tp tak ajak aku. tu yg sedey tu...
afzalsukasuki afzalsukasuki 31 July, 2013
ni la kawan lepak atas kanopi oren tak ajak aku!!
Myra Jay Myra Jay 31 July, 2013
Bestnyer...
Kalaulah dekat, konpem dah join :)
Phat Phat 31 July, 2013
aduh la aku turun s alam awal sehari je bro..buka puasa kat sana hari sabtu
DIARI FARISHA DIARI FARISHA 31 July, 2013
Tahniah!!! anda menang : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2013/07/tahniah-blogger-wid2-dan-boni-kacak.html
Mizz Aiza Mizz Aiza 31 July, 2013
wah.. meriahnya berbuka puasa beramai-ramai.. :D
wantie wantie 31 July, 2013
lepas ko korek hidung tu ko basuh tangan tak time berbuka?

sila sabun bersih bersih yer.. tak shenonoh la kamu.
Abil Fikri Ahmad Abil Fikri Ahmad 31 July, 2013
Wahh..Meriah nampak berbuka gitu bro..Aku lum dapat cann berbuka sana lagi..
Zuan Zuan 31 July, 2013
den kena juga berpindah ke area lembah klang ;D
Bro Framestone Bro Framestone 31 July, 2013
xde muka bro...

so macam biasa.. majuk
Irwan Alessa Irwan Alessa 31 July, 2013
wakakakakaka.. hampeh ko boni..ekekekeke..
muja muja 31 July, 2013
tak habis2 blogger kl buat blogger klate jelez,, sobsss,, hehehe,,, :P
syuk shusuke syuk shusuke 31 July, 2013
makruh dah dia. korek idung sebelum masuk waktu berbuka :P
Amanda Suria Amanda Suria 31 July, 2013
Bestnya...knp SA x tau..if x boleh tumpang Farah jumpa u olls..tp farah pun x pi....cantik2 gambar...SA pun x pnh berkelah mcm ni...
Fizi Zaidi Fizi Zaidi 31 July, 2013
syok arr dyeorang kumpul2 lagi..ble ntah semua blogger nak turun padang bersu muka..hihi..:D
krole krole 31 July, 2013
halamaks bestnye boni...aku tngok muke ang makin putih r boni? ada tips ke? le kongsi2 huhuhu...pergh! dorang siap melutut merayu mnta posing korek idung dari boni hahahaha~ adoila boni...pecah prut aku bce entri ko ni...apa2 pun mmg terbaik mjlis berbuke korang~ tahniah
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat 31 July, 2013
Seronoklah tgk....Nanti akak nak ajak hubbylah berpuasa kat situ...
encikarman encikarman 31 July, 2013
cergas je abg bonikacak, sahur pukul berapa tuh?
Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa 31 July, 2013
bestnya..bestnya..bestnya...:)
zool zool 31 July, 2013
penah iftar gathering blogger beberapa tahun lepas.
Adhie Sunan Saifuddin Adhie Sunan Saifuddin 31 July, 2013
Wahh memang meriah teringin jugak nak berkumpul dengan geng2 blogger macam ni...
Nan Lime Nan Lime 31 July, 2013
seronoknye... dah lame tak join event blogger...

Maaf tompang lalu
------------------
Saya ingin menjemput anda utk menyertai : Contest Blogger Jejaka Jambu.
Cik Ain Cik Ain 31 July, 2013
pose korek idung nampak omeyy gila woo ahhaa..
Lelaki Lelaki 31 July, 2013
mana gadis2...hehe
Carlos Santiago Carlos Santiago 31 July, 2013
waaaa...ramainya... best buka kt dataran shah alam.
Pembunuh Tanpa Bayang : Pembunuh Tanpa Bayang : 31 July, 2013
outing bersama teman blogger...terkenang masa lalu dulu.tapi sekarang masing masing punya urusan sendiri hingga ramai yang menyepi...

kau lelaki rupanya.aku fikir selama ni kau perempuan.

maaf...

aku salah sangka rupanya.

maaf sekali lagi...

malu aku.
siti ZAHARA siti ZAHARA 31 July, 2013
ish3..ada jugk pose korek hidung tu..posa2..huhuhu
Tinta Lana Tinta Lana 31 July, 2013
Salam.

Sungguh menggoda pose pengaruh ratu cantik tu boni, hahaha
Asyik Izas Asyik Izas 31 July, 2013
tak pernah lg berbuka puasa mcm gini..best juga..;)
Denaihati Denaihati 31 July, 2013
best ni, meriah sangat-sangat. apasal bro posing gitu sekali...
Abed Saragih Abed Saragih 31 July, 2013
Terlihat sangat asyik dan ramai apalagi suasananya yang sangat cerah kalau dilihat.
aReLaN aReLaN 31 July, 2013
tak pernah lagi berbuka open camni. dulu dok kat wisma mais belakang mcd tu je tapi tak pernah lak terpikir nak wat camtu.hehehe...
ArELeEz ArELeEz 31 July, 2013
comel2 pose blogger2 tuh. esp yg ratu cantik. he3..
kakiblog kakiblog 31 July, 2013
terasa seronok tengok gambar blogger-blogger saling mesra antara satu sama lain..

Jom baca entri terbaru saya :Memburu Top Komentar Blogger 2013
Nia Nia 01 August, 2013
Salam ziarah ya,

Kekadang bila tengok konsep potluck ni, teringat masa zaman sekolah dulu, ada kawan potluck bawak twisties. Tak besh langsung,..hmphhh..

Boni kacak di mana2 tu memang win! hehe..
kimi jamai kimi jamai 01 August, 2013
Bestnya.. Harap one day dapat join bro dengan geng2 blogger yg lain..
✿AINAA ROSEBERRY✿ ✿AINAA ROSEBERRY✿ 01 August, 2013
machooo nyaaa si Ainaa Roseberry tu, kirim salam kat dia ye... wakakakakaka....

duduk sopan sikit boni.. :3
tenku butang tenku butang 01 August, 2013
Waaaa.. meriahnyaaa.. tingin gaknk join tp segan lea pulak wlu pun d jemput.. hik hik hik
Mat Som Mat Som 01 August, 2013
Majlis berbuka puasa ini sgt unik
Tahniah kepada semua blogger yang kreatif

Kalau perhimpunan pengakap dikenali sebagai jambori
Yg ini dipanggil apa agaknya?
yanuar catur yanuar catur 01 August, 2013
waw, seru kalau rame-rame begitu.. hehehe
munir ardi munir ardi 01 August, 2013
ahai meriah ada abangensem, mia, dan Rakan Boni konsepnya yang hebat berkelah macam camping
Pykaa Pdott Pykaa Pdott 01 August, 2013
Wahh best dapat jumpa blogger . Meriah gitu . Dah tgk 3 blogger duk update psal nie . Untung la kan . Hehe
4feet8 4feet8 01 August, 2013
wah..bagus juga idea ni.. tapi cam dah terlewat nak buat dgn kwn2.. next year nak buat cmni gakla..
Ara Afiq Ara Afiq 01 August, 2013
makruh tu korek idung. hehe.
wah bestnya santai2 gini, isk da blik kelate lak kalau x bleh g bkelah ramai2 sana gak. mcm menarik. hehe
beta kupu beta kupu 01 August, 2013
bestnya! xpernah berbuka cani lagi
Fatihah Fatihah 01 August, 2013
pehal korek hidung bulan pose ni. haip ! haha
illy ariffin illy ariffin 01 August, 2013
wah..meriah nyer buka puasa kat padang :)
Cik Yaya Cik Yaya 01 August, 2013
salam..

beshnyer..kat situ mmg tiap thun org bkelah buke pose kt citu..
tp yaya je lum ade ksmptn bbuke kat situ lg..huuuuu
izan mama mia izan mama mia 01 August, 2013
hahaahha
boni ada di mana mana
thn nie akak tak sempat nak berkelah di ctu
kalau tak mmg tiap2 tahun g berkelah reramai kat cana,,,
Suki Man Suki Man 01 August, 2013
mmg terbaiklah..sila lah dtg ke kuantan plk boni..hehe
ANNA MARIANA ANNA MARIANA 01 August, 2013
hahhaha, suka tengok gambo ke 6.. sopan habis.. mcm usop wilca pon ada gak...huahuahuahua...
E'in E'in 01 August, 2013
nape blogger kat jb xde wat mcm nie... :(
aTieYusof Family aTieYusof Family 01 August, 2013
wow...
seronoknya Boni...meriah plak tu..
mesti Boni ramai peminat ni..:)
Qashmere Qashmere 01 August, 2013
Bestnya berbuka ala piknik gini. Takpernah buat lagi. Hahhehehe
Cik Muda Cik Muda 01 August, 2013
wwwoooww.... paling emsem skali tu yg pki bju tekois....

kikiki~
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 01 August, 2013
wah serononnyer, lebih santai & relaks mcm ni kan !
Rozalia Binti Alik Rozalia Binti Alik 01 August, 2013
comel2 pose boni ya. hahhaha. teringin juga berbuka puasa ramai2 macam tue . mesti best giler kan? hehe :D
Rozalia Binti Alik Rozalia Binti Alik 01 August, 2013
comel2 pose boni ya. hahhaha. teringin juga berbuka puasa ramai2 macam tue . mesti best giler kan? hehe :D
Cik Itah@Rama Rama Pendek Cik Itah@Rama Rama Pendek 01 August, 2013
wahh..bestnya Boni..berbuka ramai2 :)
bukan selalu buat macam ni kan..meriah sangat
Hafizul Hafizul 01 August, 2013
Perghh mcm ni pun boleh?hehe..apa yang dikangkangkan tu boni?
Nizam Ijam Nizam Ijam 01 August, 2013
gambar aku mana??? hahahahaa
Raudzah Z Raudzah Z 01 August, 2013
Comel post ratu cantik tu....request satu pose macam tu Boni untuk next entry ya...mesti cute..
Ema Johari Ema Johari 01 August, 2013
ini yang dekat hotel grand blue wave ke?...
Hairul Hafiz Hairul Hafiz 01 August, 2013
Wah seronok makan ramai2 ni...
::EIDA:: ::EIDA:: 01 August, 2013
boleh diterima tempat ni tapi tinggal bape hari je lagi ni. tak sempat dah.. hukhukhuk
S.K.A S.K.A 01 August, 2013
he3..mmg bestlah berbuka mcm ni =)
Bahrain Ramlan Bahrain Ramlan 01 August, 2013
seronok tengok blogger makan ramai2x..
ainil fazieda ainil fazieda 01 August, 2013
wow ! bestnya dpt bebuka ramai2 dgn blogger mcm ney :P
Aida Ismail Aida Ismail 01 August, 2013
Pehh meriah! Berbuka sambil berkelah! Hekhek~
Amanina Mads Amanina Mads 01 August, 2013
ohsem tu.. macam2 pose sebelum berbuka. ena nmpk cute la..hehe
Ainim Suju Ainim Suju 01 August, 2013
Sungguh kacak gambar2 ni ya..bestnya berbuka konsep berkelah..kelas gitu
Norfanil Norfanil 01 August, 2013
bestnye port luck.. hang bawak makanan ape boni?
lepas ni aku nak kenalkan diri team gak la..team myselera.. kekekekeek..
Sop Sop 02 August, 2013
masa mkn dah x da gambar
mesti bz dok makan sampai lupa ambil gambar... hehehe
waiman takwa waiman takwa 02 August, 2013
Bestnya makan pot luck.. Mesti dapat merasa masakan blogger lain hehehe :)
BUNDA a.k.a KN BUNDA a.k.a KN 03 August, 2013
amboi! meriahnyer dapat berbuka puasa ramai2...hilang stress kan...
Cik Fie Cik Fie 24 August, 2013
amboi . meriahnya buka puasa ramai2 :)
kamarozz a.b. kamarozz a.b. 22 July, 2014
Laa.. tgh cari2 tpt berbuka santai kat google jumpa plak blog ahmad . Guna user name hubby ni. **najwa m yusuf