Berbuka Puasa Di Dataran Bawah Shah Alam

on 31 July 2013

Berbuka Puasa Di Dataran Bawah Shah Alam

Hari Ahad lepas aku telah terbang ke Dataran Shah Alam untuk berbuka puasa bersama geng-geng blogger yang lain. Buka puasa kali ni agak menarik sebab menggunakan konsep Potluck. Periuk Bertuah. Apa tu Potluck? Potluck tu bawa makanan sendiri, lepas tu bertukar-tukar makanan. Kenapa dipanggil Periuk Bertuah? Sebab kalau korang bertuah korang akan dapat makanan best-best. Kalau tak bertuah, memang dapat makanan yang tak best. 

Majlis berbuka puasa kat Dataran Bawah Shah Alam tu memang menarik. Apa lagi terasa macam tengah berkelah. Mula-mula sampai, aku dah nampak ramai orang. Aku dah cuak dah. Ingatkan ada rusuhan. Rupanya semua tu nak berbuka. Lega hati aku. Jadi malas aku nak cerita panjang, biarlah gambar berbicara. 

dataran bawah shah alam, dataran b shah alam, berbuka puasa, tempat berbuka puasa yang menarik, tempat berbuka puasa yang santai, buka puasa di dataran  bawah shah alam
Ramai betul manusia kat sana. Semua muka dahaga je.
dataran bawah shah alam, dataran b shah alam, berbuka puasa, tempat berbuka puasa yang menarik, tempat berbuka puasa yang santai, buka puasa di dataran  bawah shah alam
Blogger-blogger sudah mula berkumpul. Kelihatan di situ Abang Ensem tengah ketawa terkekek-kekek seorang diri.
dataran bawah shah alam, dataran b shah alam, berbuka puasa, tempat berbuka puasa yang menarik, tempat berbuka puasa yang santai, buka puasa di dataran  bawah shah alam
Risau tengok keadaan Abang Ensem, rakan-rakan blogger termasuk Blogger Photographer Hebat pergi menenangkan beliau.
dataran bawah shah alam, dataran b shah alam, berbuka puasa, tempat berbuka puasa yang menarik, tempat berbuka puasa yang santai, buka puasa di dataran  bawah shah alam
Aku pun tak faham kenapa aku pose macam ni. Gila isim agaknya.
dataran bawah shah alam, dataran b shah alam, berbuka puasa, tempat berbuka puasa yang menarik, tempat berbuka puasa yang santai, buka puasa di dataran  bawah shah alam
Aku memang tak nak buat  pose korek hidung ni. Tapi dorang merayu kat aku. Siap melutut dan menangis lagi untuk aku buat pose ni. Demi menjaga hati, aku hadiahkan untuk dorang semua.
dataran bawah shah alam, dataran b shah alam, berbuka puasa, tempat berbuka puasa yang menarik, tempat berbuka puasa yang santai, buka puasa di dataran  bawah shah alam
Yang ni aku rasa terpengaruh dengan pertandingan ratu cantik lah ni.
dataran bawah shah alam, dataran b shah alam, berbuka puasa, tempat berbuka puasa yang menarik, tempat berbuka puasa yang santai, buka puasa di dataran  bawah shah alam
Sedikit pose kacak daripada kitorang. Dari kiri Boni yang sangat kacak, Abang Ensem, Aim Dot Dot, Syukri Tahir, Acul, dan Irwan Alessa.
dataran bawah shah alam, dataran b shah alam, berbuka puasa, tempat berbuka puasa yang menarik, tempat berbuka puasa yang santai, buka puasa di dataran  bawah shah alam
Itu dia. Aku lagi. Boni Kacak di mana-mana. Sampai Syukri Tahir menyampah. Dan penampilan sulung blogger Mia dalam kamera orang lain.
dataran bawah shah alam, dataran b shah alam, berbuka puasa, tempat berbuka puasa yang menarik, tempat berbuka puasa yang santai, buka puasa di dataran  bawah shah alam
Betapa ayunya Aina Roseberry dengan gaya Peace manakala betapa kuyunya mata Abang Ensem memandang sayu kamera.
dataran bawah shah alam, dataran b shah alam, berbuka puasa, tempat berbuka puasa yang menarik, tempat berbuka puasa yang santai, buka puasa di dataran  bawah shah alam
Gaya hebat seorang Photographer Profesional. Aku memang kagum dengan hasil-hasil gambar beliau. Dan kebanyakan gambar-gambar cantik dalam entri ni adalah gambar daripada beliau. Nak tengok lagi banyak gambar-gambar cantik dan menarik, boleh lah ke --> www.azmanisma.com 
Jadi, kalau korang nak cari tempat yang menarik dan santai untuk berbuka puasa, korang bolehlah terjah ke Dataran Bawah Shah Alam ni. Tapi penting, korang kena bawa tikar dan makanan sendiri sebab ini konsep berkelah. Sempoi habaq hang. Bagi aku sendiri, aku seronok dan rasa santai sangat bila berbuka puasa kat sini.

Majlis bertambah meriah dan berseri dengan kehadiran krew-krew Oh Media, I Luv Tour, dan juga Terbaek Network.
Ranking: 5

{ 96 comments... read them below or add one }

Reply Comment Nadia Johari said...

weiii korek idung batal dah..comeynyer irwan..haha..mesti die menang ratu cantik kan..haha


July 31, 2013 at 3:29 PM
Reply Comment Niesa said...

wahhh...seronoknya bleh berbuka cm tu..mmg santai habis...untungla....


July 31, 2013 at 3:31 PM
Reply Comment Hidayah said...

Tergelak sekuat hati baca caption boni nih lah.. tambah part abang ensem gelak sorang sorang.. mak aii.. nak taip komen nih pun dah lima minit dah sbb gelak punya pasal..


July 31, 2013 at 3:31 PM
Reply Comment fairus said...

TAK PERNAH BUAT MACAM NI LAGI..


July 31, 2013 at 3:33 PM
Reply Comment Shaqir Ir Manz said...

g lepak shah alam x ajak guwa... sentap... huhu


July 31, 2013 at 3:34 PM
Reply Comment Oshin Kecik said...

bestnye...nasib lah jauh dan ada hal, kalau tak memang dah join hehe ape pun caption mmg xleh blah hahaha


July 31, 2013 at 3:39 PM
Reply Comment Farah Waheda Wahid said...

masih tak berkesempatan untuk bertemu muka lagi kita...he he he...agaknya tunggu kad undangan nasi minyak kot? *_^


July 31, 2013 at 3:40 PM
Reply Comment Kakzakie said...

Kakak kat JB ni tak adalah nak ke sana Boni. Macam berkelah syok juga kakak tengok..


July 31, 2013 at 3:49 PM
Reply Comment Lynn Munir said...

Ohh, ada ya tempat berbuka yang santai begini ? Baru tau ni Boni.


July 31, 2013 at 3:51 PM
Reply Comment Sheila Salim said...

Assalamualaikum. hahaha lawak okey. sheila tak dapat pegi pun haritu. huwaaaa wakilkan ena je. hehehehe. macam2 karenah ada ;p


July 31, 2013 at 3:51 PM
Reply Comment dear xila said...

kim slm kat irwan noh noh ;p


July 31, 2013 at 3:52 PM
Reply Comment Aku Penghibur said...

ala x dapat kat join sebab kat johor.. kalau tak mesti dapat join :)


July 31, 2013 at 3:53 PM
Reply Comment myraVea said...

Seronoknya berbuka santai ramai-ramai macam ni. Hehe


July 31, 2013 at 4:02 PM
Reply Comment Bin Muhammad said...

Besaunya tikor korang...boleh guling2 lagi. Berbuka di bawah bumbung langit shah alam, menarik!


July 31, 2013 at 4:08 PM
Reply Comment sohoque said...

untung la.. tp tak ajak aku. tu yg sedey tu...


July 31, 2013 at 4:08 PM
Reply Comment afzalsukasuki said...

ni la kawan lepak atas kanopi oren tak ajak aku!!


July 31, 2013 at 4:09 PM
Reply Comment Myra Jay said...

Bestnyer...
Kalaulah dekat, konpem dah join :)


July 31, 2013 at 4:15 PM
Reply Comment Phat said...

aduh la aku turun s alam awal sehari je bro..buka puasa kat sana hari sabtu


July 31, 2013 at 4:19 PM
Reply Comment DIARI FARISHA said...

Tahniah!!! anda menang : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2013/07/tahniah-blogger-wid2-dan-boni-kacak.html


July 31, 2013 at 4:23 PM
Reply Comment Mizz Aiza said...

wah.. meriahnya berbuka puasa beramai-ramai.. :D


July 31, 2013 at 4:35 PM
Reply Comment wantie said...

lepas ko korek hidung tu ko basuh tangan tak time berbuka?

sila sabun bersih bersih yer.. tak shenonoh la kamu.


July 31, 2013 at 4:38 PM
Reply Comment Abil Fikri Ahmad said...

Wahh..Meriah nampak berbuka gitu bro..Aku lum dapat cann berbuka sana lagi..


July 31, 2013 at 4:43 PM
Reply Comment Zuan said...

den kena juga berpindah ke area lembah klang ;D


July 31, 2013 at 5:00 PM
Reply Comment Bro Framestone said...

xde muka bro...

so macam biasa.. majuk


July 31, 2013 at 5:10 PM
Reply Comment Irwan Alessa said...

wakakakakaka.. hampeh ko boni..ekekekeke..


July 31, 2013 at 5:10 PM
Reply Comment muja said...

tak habis2 blogger kl buat blogger klate jelez,, sobsss,, hehehe,,, :P


July 31, 2013 at 5:11 PM
Reply Comment syuk shusuke said...

makruh dah dia. korek idung sebelum masuk waktu berbuka :P


July 31, 2013 at 5:35 PM
Reply Comment Amanda Suria said...

Bestnya...knp SA x tau..if x boleh tumpang Farah jumpa u olls..tp farah pun x pi....cantik2 gambar...SA pun x pnh berkelah mcm ni...


July 31, 2013 at 5:40 PM
Reply Comment Fizi Zaidi said...

syok arr dyeorang kumpul2 lagi..ble ntah semua blogger nak turun padang bersu muka..hihi..:D


July 31, 2013 at 5:56 PM
Reply Comment krole said...

halamaks bestnye boni...aku tngok muke ang makin putih r boni? ada tips ke? le kongsi2 huhuhu...pergh! dorang siap melutut merayu mnta posing korek idung dari boni hahahaha~ adoila boni...pecah prut aku bce entri ko ni...apa2 pun mmg terbaik mjlis berbuke korang~ tahniah


July 31, 2013 at 6:02 PM
Reply Comment Che Rosliza Che Mat said...

Seronoklah tgk....Nanti akak nak ajak hubbylah berpuasa kat situ...


July 31, 2013 at 6:27 PM
Reply Comment encikarman said...

cergas je abg bonikacak, sahur pukul berapa tuh?


July 31, 2013 at 6:33 PM
Reply Comment Lyeen De Syifa said...

bestnya..bestnya..bestnya...:)


July 31, 2013 at 7:17 PM
Reply Comment zool said...

penah iftar gathering blogger beberapa tahun lepas.


July 31, 2013 at 8:25 PM
Reply Comment Adhie Sunan Saifuddin said...

Wahh memang meriah teringin jugak nak berkumpul dengan geng2 blogger macam ni...


July 31, 2013 at 8:32 PM
Reply Comment Nan Lime said...

seronoknye... dah lame tak join event blogger...

Maaf tompang lalu
------------------
Saya ingin menjemput anda utk menyertai : Contest Blogger Jejaka Jambu.


July 31, 2013 at 8:43 PM
Reply Comment Cik Ain said...

pose korek idung nampak omeyy gila woo ahhaa..


July 31, 2013 at 9:29 PM
Reply Comment Carlos Santiago said...

waaaa...ramainya... best buka kt dataran shah alam.


July 31, 2013 at 9:54 PM
Reply Comment Pembunuh Tanpa Bayang : said...

outing bersama teman blogger...terkenang masa lalu dulu.tapi sekarang masing masing punya urusan sendiri hingga ramai yang menyepi...

kau lelaki rupanya.aku fikir selama ni kau perempuan.

maaf...

aku salah sangka rupanya.

maaf sekali lagi...

malu aku.


July 31, 2013 at 10:13 PM
Reply Comment siti ZAHARA said...

ish3..ada jugk pose korek hidung tu..posa2..huhuhu


July 31, 2013 at 10:21 PM
Reply Comment Tinta Lana said...

Salam.

Sungguh menggoda pose pengaruh ratu cantik tu boni, hahaha


July 31, 2013 at 10:26 PM
Reply Comment Asyik Izas said...

tak pernah lg berbuka puasa mcm gini..best juga..;)


July 31, 2013 at 10:35 PM
Reply Comment Denaihati said...

best ni, meriah sangat-sangat. apasal bro posing gitu sekali...


July 31, 2013 at 11:02 PM
Reply Comment Abed Saragih said...

Terlihat sangat asyik dan ramai apalagi suasananya yang sangat cerah kalau dilihat.


July 31, 2013 at 11:19 PM
Reply Comment aReLaN said...

tak pernah lagi berbuka open camni. dulu dok kat wisma mais belakang mcd tu je tapi tak pernah lak terpikir nak wat camtu.hehehe...


July 31, 2013 at 11:20 PM
Reply Comment ArELeEz said...

comel2 pose blogger2 tuh. esp yg ratu cantik. he3..


July 31, 2013 at 11:27 PM
Reply Comment kakiblog said...

terasa seronok tengok gambar blogger-blogger saling mesra antara satu sama lain..

Jom baca entri terbaru saya :Memburu Top Komentar Blogger 2013


July 31, 2013 at 11:58 PM
Reply Comment Nia said...

Salam ziarah ya,

Kekadang bila tengok konsep potluck ni, teringat masa zaman sekolah dulu, ada kawan potluck bawak twisties. Tak besh langsung,..hmphhh..

Boni kacak di mana2 tu memang win! hehe..


August 1, 2013 at 12:04 AM
Reply Comment kimi jamai said...

Bestnya.. Harap one day dapat join bro dengan geng2 blogger yg lain..


August 1, 2013 at 12:09 AM
Reply Comment ✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

machooo nyaaa si Ainaa Roseberry tu, kirim salam kat dia ye... wakakakakaka....

duduk sopan sikit boni.. :3


August 1, 2013 at 1:37 AM
Reply Comment tenku butang said...

Waaaa.. meriahnyaaa.. tingin gaknk join tp segan lea pulak wlu pun d jemput.. hik hik hik


August 1, 2013 at 2:47 AM
Reply Comment Mat Som said...

Majlis berbuka puasa ini sgt unik
Tahniah kepada semua blogger yang kreatif

Kalau perhimpunan pengakap dikenali sebagai jambori
Yg ini dipanggil apa agaknya?


August 1, 2013 at 3:24 AM
Reply Comment yanuar catur said...

waw, seru kalau rame-rame begitu.. hehehe


August 1, 2013 at 6:00 AM
Reply Comment munir ardi said...

ahai meriah ada abangensem, mia, dan Rakan Boni konsepnya yang hebat berkelah macam camping


August 1, 2013 at 7:49 AM
Reply Comment Pykaa Pdott said...

Wahh best dapat jumpa blogger . Meriah gitu . Dah tgk 3 blogger duk update psal nie . Untung la kan . Hehe


August 1, 2013 at 8:20 AM
Reply Comment 4feet8 said...

wah..bagus juga idea ni.. tapi cam dah terlewat nak buat dgn kwn2.. next year nak buat cmni gakla..


August 1, 2013 at 8:23 AM
Reply Comment Ara Afiq said...

makruh tu korek idung. hehe.
wah bestnya santai2 gini, isk da blik kelate lak kalau x bleh g bkelah ramai2 sana gak. mcm menarik. hehe


August 1, 2013 at 8:35 AM
Reply Comment beta kupu said...

bestnya! xpernah berbuka cani lagi


August 1, 2013 at 8:51 AM
Reply Comment Fatihah said...

pehal korek hidung bulan pose ni. haip ! haha


August 1, 2013 at 8:56 AM
Reply Comment illy ariffin said...

wah..meriah nyer buka puasa kat padang :)


August 1, 2013 at 9:35 AM
Reply Comment Cik Yaya said...

salam..

beshnyer..kat situ mmg tiap thun org bkelah buke pose kt citu..
tp yaya je lum ade ksmptn bbuke kat situ lg..huuuuu


August 1, 2013 at 9:39 AM
Reply Comment izan mama mia said...

hahaahha
boni ada di mana mana
thn nie akak tak sempat nak berkelah di ctu
kalau tak mmg tiap2 tahun g berkelah reramai kat cana,,,


August 1, 2013 at 9:42 AM
Reply Comment Suki Man said...

mmg terbaiklah..sila lah dtg ke kuantan plk boni..hehe


August 1, 2013 at 10:21 AM
Reply Comment ANNA MARIANA said...

hahhaha, suka tengok gambo ke 6.. sopan habis.. mcm usop wilca pon ada gak...huahuahuahua...


August 1, 2013 at 10:41 AM
Reply Comment E'in said...

nape blogger kat jb xde wat mcm nie... :(


August 1, 2013 at 10:46 AM
Reply Comment aTieYusof Family said...

wow...
seronoknya Boni...meriah plak tu..
mesti Boni ramai peminat ni..:)


August 1, 2013 at 11:02 AM
Reply Comment Qashmere said...

Bestnya berbuka ala piknik gini. Takpernah buat lagi. Hahhehehe


August 1, 2013 at 11:03 AM
Reply Comment Cik Muda said...

wwwoooww.... paling emsem skali tu yg pki bju tekois....

kikiki~


August 1, 2013 at 11:27 AM
Reply Comment Kesuma Angsana said...

wah serononnyer, lebih santai & relaks mcm ni kan !


August 1, 2013 at 12:06 PM
Reply Comment Rozalia Binti Alik said...

comel2 pose boni ya. hahhaha. teringin juga berbuka puasa ramai2 macam tue . mesti best giler kan? hehe :D


August 1, 2013 at 12:30 PM
Reply Comment Rozalia Binti Alik said...

comel2 pose boni ya. hahhaha. teringin juga berbuka puasa ramai2 macam tue . mesti best giler kan? hehe :D


August 1, 2013 at 12:30 PM
Reply Comment Cik Itah@Rama Rama Pendek said...

wahh..bestnya Boni..berbuka ramai2 :)
bukan selalu buat macam ni kan..meriah sangat


August 1, 2013 at 12:30 PM
Reply Comment Hafizul said...

Perghh mcm ni pun boleh?hehe..apa yang dikangkangkan tu boni?


August 1, 2013 at 12:35 PM
Reply Comment Nizam Ijam said...

gambar aku mana??? hahahahaa


August 1, 2013 at 1:07 PM
Reply Comment Raudzah Z said...

Comel post ratu cantik tu....request satu pose macam tu Boni untuk next entry ya...mesti cute..


August 1, 2013 at 1:37 PM
Reply Comment Ema Johari said...

ini yang dekat hotel grand blue wave ke?...


August 1, 2013 at 2:55 PM
Reply Comment Hairul Hafiz said...

Wah seronok makan ramai2 ni...


August 1, 2013 at 3:18 PM
Reply Comment ::EIDA:: said...

boleh diterima tempat ni tapi tinggal bape hari je lagi ni. tak sempat dah.. hukhukhuk


August 1, 2013 at 3:29 PM
Reply Comment S.K.A said...

he3..mmg bestlah berbuka mcm ni =)


August 1, 2013 at 4:18 PM
Reply Comment Bahrain Ramlan said...

seronok tengok blogger makan ramai2x..


August 1, 2013 at 6:57 PM
Reply Comment ainil fazieda said...

wow ! bestnya dpt bebuka ramai2 dgn blogger mcm ney :P


August 1, 2013 at 7:18 PM
Reply Comment Aida Ismail said...

Pehh meriah! Berbuka sambil berkelah! Hekhek~


August 1, 2013 at 8:26 PM
Reply Comment Amanina Mads said...

ohsem tu.. macam2 pose sebelum berbuka. ena nmpk cute la..hehe


August 1, 2013 at 8:49 PM
Reply Comment Ainim Suju said...

Sungguh kacak gambar2 ni ya..bestnya berbuka konsep berkelah..kelas gitu


August 1, 2013 at 10:04 PM
Reply Comment Norfanil said...

bestnye port luck.. hang bawak makanan ape boni?
lepas ni aku nak kenalkan diri team gak la..team myselera.. kekekekeek..


August 1, 2013 at 10:14 PM
Reply Comment Sop said...

masa mkn dah x da gambar
mesti bz dok makan sampai lupa ambil gambar... hehehe


August 2, 2013 at 3:58 PM
Reply Comment waiman takwa said...

Bestnya makan pot luck.. Mesti dapat merasa masakan blogger lain hehehe :)


August 2, 2013 at 4:32 PM
Reply Comment BUNDA a.k.a KN said...

amboi! meriahnyer dapat berbuka puasa ramai2...hilang stress kan...


August 3, 2013 at 5:58 AM
Reply Comment Cik Fie said...

amboi . meriahnya buka puasa ramai2 :)


August 24, 2013 at 2:47 PM
Reply Comment kamarozz a.b. said...

Laa.. tgh cari2 tpt berbuka santai kat google jumpa plak blog ahmad . Guna user name hubby ni. **najwa m yusuf


July 22, 2014 at 6:14 PM





 
© BONI KACAK All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template Design By kozumi_ro.
Service Tempahan Design