Buffet Ramadhan 2013 De Palma Hotel Shah Alam

Buffet Ramadhan 2013 De Palma Hotel Shah Alam

Hari Rabu lepas aku telah dijemput oleh rakan blogger untuk menikmati juadah berbuka di De Palma Shah Alam. Ini sebenarnya jemputan pertama aku sebagai blogger untuk merasa sendiri keenakan juadah yang berada di De Palma Hotel Shah Alam ini. 

hotel de palma shah alam, buffet ramadhan 2013, promosi buffet ramadhan 2013, tempahan buffet ramadhan de palma shah alam, buffet ramadhan di shah alam, tempahan buffet ramadhan

Sesampainya kat sana, alangkah terkejutnya aku bila melihat ratusan jenis juadah makanan yang disediakan. Hampir sawan aku sebab terkejut. Jadi, jom aku bawa korang untuk melihat sendiri juadah yang ada di De Palma Hotel Shah Alam ini.

hotel de palma shah alam, buffet ramadhan 2013, promosi buffet ramadhan 2013, tempahan buffet ramadhan de palma shah alam, buffet ramadhan di shah alam, tempahan buffet ramadhan

hotel de palma shah alam, buffet ramadhan 2013, promosi buffet ramadhan 2013, tempahan buffet ramadhan de palma shah alam, buffet ramadhan di shah alam, tempahan buffet ramadhan

hotel de palma shah alam, buffet ramadhan 2013, promosi buffet ramadhan 2013, tempahan buffet ramadhan de palma shah alam, buffet ramadhan di shah alam, tempahan buffet ramadhan

Lihat saja pada kuih muih yang dihidangkan. Begitu menarik dan begitu banyak. Rambang mata aku hari tu.

hotel de palma shah alam, buffet ramadhan 2013, promosi buffet ramadhan 2013, tempahan buffet ramadhan de palma shah alam, buffet ramadhan di shah alam, tempahan buffet ramadhan

hotel de palma shah alam, buffet ramadhan 2013, promosi buffet ramadhan 2013, tempahan buffet ramadhan de palma shah alam, buffet ramadhan di shah alam, tempahan buffet ramadhan

Agak menarik apabila ruangan di luar dewan makan ada disediakan gerai-gerai sebegini. Seolah-olah kita berada di bazar ramadhan. Semuanya fresh dan dimasak di situ.
Aku agak tertarik dengan juadah ikan keli. Bukan hanya awek penggoreng yang menawan kalbu jejaka-jejaka di situ, tapi ikan keli yang masih hidup di dalam akuarium. Memang fresh! 

Kambing panggang aku tak nafikan. Antara hidangan paling laris pada hari tu. Dari segi rasa, aku boleh bagi 5 bintang untuk kambing panggang ni. Memang korang wajib serbu kalau ke sini.

hotel de palma shah alam, buffet ramadhan 2013, promosi buffet ramadhan 2013, tempahan buffet ramadhan de palma shah alam, buffet ramadhan di shah alam, tempahan buffet ramadhan

Menu kenduri kahwin pun disediakan di sana. Menarik tu.

hotel de palma shah alam, buffet ramadhan 2013, promosi buffet ramadhan 2013, tempahan buffet ramadhan de palma shah alam, buffet ramadhan di shah alam, tempahan buffet ramadhan

hotel de palma shah alam, buffet ramadhan 2013, promosi buffet ramadhan 2013, tempahan buffet ramadhan de palma shah alam, buffet ramadhan di shah alam, tempahan buffet ramadhan

Lauk masakan kampung yang sentiasa menjadi pilihan di mana-mana sahaja. Memang terbaik. Terbaik dari ladang. 

hotel de palma shah alam, buffet ramadhan 2013, promosi buffet ramadhan 2013, tempahan buffet ramadhan de palma shah alam, buffet ramadhan di shah alam, tempahan buffet ramadhan

Ulam-ulaman dan jeruk buah-buahan pun disediakan. Aku memang dah tekad untuk sambar jeruk betik tu. Favaourite aku tu! Tapi, last-last aku terlupa nak ambil. Kecewanya.

hotel de palma shah alam, buffet ramadhan 2013, promosi buffet ramadhan 2013, tempahan buffet ramadhan de palma shah alam, buffet ramadhan di shah alam, tempahan buffet ramadhan

hotel de palma shah alam, buffet ramadhan 2013, promosi buffet ramadhan 2013, tempahan buffet ramadhan de palma shah alam, buffet ramadhan di shah alam, tempahan buffet ramadhan

hotel de palma shah alam, buffet ramadhan 2013, promosi buffet ramadhan 2013, tempahan buffet ramadhan de palma shah alam, buffet ramadhan di shah alam, tempahan buffet ramadhan

Barisan pencuci-pencuci mulut yang sememangnya buat aku rambang mata. Tak tau nak pilih mana satu. Akhirnya aku buat keputusan untuk pilih yang coklat tu memandangkan Nora Danish pun suka coklat.

hotel de palma shah alam, buffet ramadhan 2013, promosi buffet ramadhan 2013, tempahan buffet ramadhan de palma shah alam, buffet ramadhan di shah alam, tempahan buffet ramadhan

hotel de palma shah alam, buffet ramadhan 2013, promosi buffet ramadhan 2013, tempahan buffet ramadhan de palma shah alam, buffet ramadhan di shah alam, tempahan buffet ramadhan

Apa yang membuatkan majlis berbuka puasa di De Palma Hotel ni istimewa dan unik adalah pendekatan Islamik yang mereka tampilkan. Aku respek pada perkara ini. Sepanjang ramadhan ini, De Palma Hotel Shah Alam telah menyediakan aktiviti-aktiviti seperti :-


  • Laungan azan live
  • Persembahan Qasidah
  • Bacaan ayat suci Al-Quran dari Sheikh Hassan Abdel Ghany Mohamed Abouseta (Qari dari Mesir)
  • Tazkirah
  • Solat tarawikh berjemaah
hotel de palma shah alam, buffet ramadhan 2013, promosi buffet ramadhan 2013, tempahan buffet ramadhan de palma shah alam, buffet ramadhan di shah alam, tempahan buffet ramadhan

Ini pula juadah-juadah yang aku bedal malam tu. Sambil-sambil bedal sambil dengar tazkirah. Layan juga rupanya. Hehehe. Sambil makan sambil dapat pahala. Betul tak? Lauk aku ambil gulai daging kambing, ikan masin, ayam berempah, dan tak lupa juga daging kambing panggang. 

Kambing panggang memang betul-betul UMPH!! Buat aku rasa nak jadi manusia karnivor selama-lamanya. Sedap tak ingat! 


hotel de palma shah alam, buffet ramadhan 2013, promosi buffet ramadhan 2013, tempahan buffet ramadhan de palma shah alam, buffet ramadhan di shah alam, tempahan buffet ramadhan
Barisan blogger yang hadir pada malam tersebut. Bro Framestone, Abang Ensem, Melastik Bintang, Nizam Ijam, Sohoque, Nisa Kay, dan Mia. Sumber - MelastikBintang.Com

hotel de palma shah alam, buffet ramadhan 2013, promosi buffet ramadhan 2013, tempahan buffet ramadhan de palma shah alam, buffet ramadhan di shah alam, tempahan buffet ramadhan

Harga untuk buffet ramadhan di De Palma Hotel :-

Dewasa - RM75 nett
Kanak-kanak 6 hingga 12 tahun - RM35 nett

Untuk membuat tempahan dan pertanyaan tentang buffet ramadhan De Palma Hotel bolehlah hubungi nombor dan alamat di bawah ini.

Phone - 03 55428080

De Palma Hotel Shah Alam
Jalan Nelayan 19/15
Seksyen 19, P.O. Box 7511,
40718 Shah Alam, 
Selangor Darul Ehsan

{ 58 comments.. read them below or add one }

siti ZAHARA siti ZAHARA 19 July, 2013
kuih yang berwarna warni..6_^
dan lagi no..'cuci2 mata'..hee
Farisya Anastasyia Farisya Anastasyia 19 July, 2013
sedapnye abg boni -,-'
tetibe lapar balik.erk.
Khalilah MNor Khalilah MNor 19 July, 2013
Boni... bahagia kan perut time puasa boleh berbuka dgn makanan super duper best ni ;)Plus ada bakat jadi pengacara JJCM hehe
Kakcik Kakcik 19 July, 2013
Mak aih... tengok gambo2 tu pun boleh sawan dibuatnya... :)
PinKy MoMMa PinKy MoMMa 19 July, 2013
kemahennnn sedapnyer makanan tu..berapa kali tmbah boni ekekeke..
dear xila dear xila 19 July, 2013
yg ni mmg tertarik...tergoda auchhhh
ejulz ejulz 19 July, 2013
terbaekkk.. pagi2 dah meleleh air liur tgk.. haha

lama dah xde jemputan 5 bintang.. haha
Mieza Jhaa K Mieza Jhaa K 19 July, 2013
Sawan sungguh ni kalau mcm ni byknya mkanan.. seksi betol kambing tu. Haha.. bulan2 ni jgn korek hidung bang.. haha
Mira Adzlia Mira Adzlia 19 July, 2013
hurm..yummeehhhh!!!sedapnya...
fyna fyna 19 July, 2013
perrghhh.. kelas ko jah. tak habis2 tangkap gambar dengan treadmark tue. huhuhuhu...
Nizam Ijam Nizam Ijam 19 July, 2013
gua stress dengan gambar korek idong ko tu..haha
Kisah Si Dairy Kisah Si Dairy 19 July, 2013
boni..sila jaga kekacakkan kamu itu,,..kacak ke...hahaha..menu yang menyelerakan..ambil kambing golek tu bawak balik rumah..
kak dayahkak dayah 19 July, 2013
wahhhh untungnya mereka dapat interframe kat blog boni...

iftar dgn blogger best..

dan sempat nko ambik gambar korek hidung yer boni...
shark shark 19 July, 2013
menarik dan tertarik nie..
✿AINAA ROSEBERRY✿ ✿AINAA ROSEBERRY✿ 19 July, 2013
ya Allh, sedapnyaaa makanan semua tu..... dia punya pencuci mulut.. perghhhh!!!
Ema Johari Ema Johari 19 July, 2013
pergh..mampu pandang saja time siang -siang ni...
careno careno 19 July, 2013
cousin aku manager situ... knape die tak jemput aku... nak kena nih... wakaka...
wantie wantie 19 July, 2013
kuih yang so..colouring. ai... asyik berbuffet je ni. Ini boleh mendatang jelezzzzzzzzzz terlampau dik oi...
muja muja 19 July, 2013
perggghhhh,,,, npe la yang jauh nauuuuu,,, grrrr
Hanif Idrus Hanif Idrus 19 July, 2013
Puas kau makan ajer puasa ini yek ...hehehehhe
Aku pun terleleh melihat begitu banyak pilihan yang ada.!!!!!
Filzah Azzahra Filzah Azzahra 19 July, 2013
meleleh tengok makanan nie. ermm, sabar-sabar :)
Asyik Izas Asyik Izas 19 July, 2013
sedapnya..tertarik tgk kuih warna warni kt atas tu..;)
syuk shusuke syuk shusuke 19 July, 2013
kalau bro boni makan banyak2 camni mesti berat makin naik :P
Lelaki Lelaki 19 July, 2013
mak ai kemain ramai juadahnya.
Aida Ismail Aida Ismail 19 July, 2013
Masuk blog Boni je mesti nampak makanan. Kihkih~ Kan best kalau boleh capai makanan kat dalam gambar ni pastu masuk mulut terus. Hee~
Masha Meisters Masha Meisters 19 July, 2013
fuhyoooo....
ada org kenyang sehingga mengorek idong!
selekehlaaaa....haha
erna ziana erna ziana 19 July, 2013
tengok gambar2 makanan ni buat org terliur lak. nasib baik sabah bbuka awal
Yumida Huda Yumida Huda 19 July, 2013
nangis jap tengok makanan
banyaknyeeeee!
sedap2 lagi tuuuu!
munir ardi munir ardi 19 July, 2013
weh dapat rejeki review terus nih rakan boni wow makan enak terus sepanjang ramadhan
Komunitas Blogger Komunitas Blogger 19 July, 2013
wih.. banyak banget kuenya Bang. pasti bingung nih tuk milih..hehe
Nao Mei Nao Mei 19 July, 2013
menu memang oshem...tumpang tengok je lah cik akak boni...mana mampu nak makan kat grand cam nie...lagi pon...makan dalam tu memang banyak yang cik akak tak reti makan....jadi penonton je lah jawabnya..hahaha
Aku Penghibur Aku Penghibur 19 July, 2013
waaaaaaaaaaaahhhh sedapnye mcm2 ada :) rambang mata tengok... kuih warna warni
encikarman encikarman 19 July, 2013
wah wah wah... 2km je dr tempat aku nih, tak de jemputan plak utk jiran de palma ni.
Syazana Zainn Syazana Zainn 19 July, 2013
oitt korek idong nape!

hohoho


amboi makanan!


mmg boleh sawan tgk. hihi
Cik Nur™ Cik Nur™ 19 July, 2013
sedap2nyaaa..!
gemuk lah boni lepas ni...
hahaha
Denaihati Denaihati 20 July, 2013
wahh. beratus menu . mau 3 bulan ramadhan baru habis rasa semua...
BlogS Of Hariyanto BlogS Of Hariyanto 20 July, 2013
kue-kue tradisionalnya benar-benar menggoda iman, apalagi kambing gulingnya..alamak :-)
Sam Banjamin Sam Banjamin 20 July, 2013
sekarang ni mmg konsep stall banyak di apply di kebanyakkan hotel... nampak meriah...
fairus fairus 20 July, 2013
UNTUNG ARR.. HARI2 BERBUKA ORANG PAYUNG..
KiD KiD 20 July, 2013
memang terbaik juga buffet ramadhan yang ada kat De Palma tu...
Hairul Azni Hairul Azni 20 July, 2013
Cara kambing tu posing memang tak tahan..
Hairul Hafiz Hairul Hafiz 20 July, 2013
Boleh gemok macam ninye boni hari2 buka posa kat hotel...
Pykaa Pdott Pykaa Pdott 20 July, 2013
Mak aii sdapnye . Terliur tgkk .
Zuan Zuan 20 July, 2013
gua tak boleh la tengok kambing.. grrr harap harini iftar makan kambing..ehehehe
Kakzakie Kakzakie 20 July, 2013
Limpahan makanan yg tidak terkata banyaknya boleh habis ke satu malam tu?

Sukma Haron Sukma Haron 20 July, 2013
aku kalau gi sini makan tak ingat...harganya boleh tak tahan...huhu
Hafizul Hafizul 20 July, 2013
Perghhh memang sedap ni...boni, bila nak ajak kite?hahaha
azwan azwan 20 July, 2013
menarik semuanya !
lapar..!
Si Matatajam Si Matatajam 20 July, 2013
Ya Allah!!! Meriahnya Juadah....teringat insan2 yg ketandusan makanan T.T
P/s: thumbs up utk pihak hotel yg selitkan pendekatan Islamik camtu
Mizz Aiza Mizz Aiza 21 July, 2013
boleh tahan juga harganya.. tapi semuanya nampak sedap..
Carlos Santiago Carlos Santiago 21 July, 2013
pergghhh.. harga sedap, makanan lazat.
DIARE ANAK DIARE ANAK 23 July, 2013
info yang sangat bagus sekali .
ADDISON ADDISON 23 July, 2013
artikel yang sangat bagus sekali .
HIPOPIGMENTASI HIPOPIGMENTASI 23 July, 2013
nice informations, thank's.. .
Gombug Gombug 23 July, 2013

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...
nik ros nik ros 26 July, 2013
murah rezeki. byk btol mknan kat sana. mcm2 ada yea
Dianaa Dianaa 28 July, 2013
eeee! korek hidung! hahaha!
geram gila tengok semua juadah tu