Buffet Ramadhan 2013 - On The Table Restaurant

Buffet Ramadhan 2013 - On The Table Restaurant

Aku telah dijemput untuk satu majlis berbuka di On The Table Restaurant yang terletak di Solaris Dutamas baru-baru ini. 

promosi buffet ramadhan 2013

promosi buffet ramadhan 2013


Menariknya, On The Table Restaurant yang diuruskan oleh Datin Sri Dr. Suriana Hanur Harith ini pernah dijejaki oleh team Jalan-Jalan Cari Makan. Dan telah pun diiktiraf oleh TV3 sebagai antara restoran yang terbaik di Malaysia. Rasa-rasa boleh tak aku kenen-kenen untuk jadikan beliau sebagai ibu angkat aku? Haha.

promosi buffet ramadhan 2013

promosi buffet ramadhan 2013

promosi buffet ramadhan 2013

Antara lauk-lauk kerabu yang ada di On The Table Restaurant. Seperti yang aku jangka, yang paling laris adalah kerabu mangga.Kejap je habis.

promosi buffet ramadhan 2013

promosi buffet ramadhan 2013

promosi buffet ramadhan 2013

promosi buffet ramadhan 2013

Antara aneka lauk yang sangat menggamit kalbu. Dan yang paling menarik adalah lauk ikan asam pedas yang sangat fresh.



promosi buffet ramadhan 2013

Lauk ikan asam pedas Pak Zul ni boleh aku kategorikan sebagai 'HOT STUFF' di On The Table Restaurant. Sedap, berlemak, pekat dan FRESH!  Panas-panas pulak tu.

promosi buffet ramadhan 2013

promosi buffet ramadhan 2013

promosi buffet ramadhan 2013

Pencuci mulut yang disediakan kat sana. Jujur aku suka pada kek coklat tu. Sekali aku gigit, meremang tengkuk aku. Rasa macam rambut aku kena belai dengan Nora Danish pun ada. Meremang betul. Tandanya memang sedap kek coklat tu.

promosi buffet ramadhan 2013

promosi buffet ramadhan 2013

promosi buffet ramahdan 2013

Juadah berbuka puasa yang aku sental hari tu. Daging masak kicap tu adalah makanan ke dua yang buat aku rasa macam dibelai oleh Nora Danish.

Macam biasa, tak lengkap juga buffet tanpa adanya hidangan ABC. 

Muffin coklat tu pula memang sedap betul dimakan sekali dengan ais krim. Dan ais krim tu adalah buatan sendiri oleh chef On The Table Restaurant.

promosi buffet ramadhan 2013
Barisan blogger yang membuat review bergambar bersama dengan orang-orang kuat On The Table Restaurant. Kredit gambar - RUBY.MY
Kalau korang mencari tempat berbuka yang menawarkan harga tak berapa mahal dan mempunyai rasa sesedap juadah di hotel, aku syorkan korang untuk ke On The Table Restaurant ini. Kerana harga yang ditawarkan amatlah berbaloi. 

Harga promosi yang ditawarkan On The Table Restaurant untuk buffet ramadhan mereka adalah seperti berikut :-


Seorang -  RM     39.90

  • Jika tempahan untuk 10 orang, akan dibenarkan membawa 11 orang dengan 1 orang tambahan tersebut tidak perlu membayar apa-apa.
  • Jika tempahan untuk 20 orang, akan dibenarkan membawa 22 orang dengan 2 orang tambahan tersebut tidak perlu membayar apa-apa
  • Jika tempahan untuk 30 orang, akan dibenarkan membawa 33 orang dengan 3 orang tersebut tidak perlu membayar apa-apa.
Jadi, jom kita berbuka beramai-ramai di On The Table Restaurant. 

On The Table Restaurant 
A4-UG1-08 ,
Solaris Dutamas, 
Jalan Dutamas 1, 
50480 Kuala Lumpur,
Malaysia

Phone -  03 62079966

buffet ramadhan 2013, on the table restaurant, buffet ramadhan murah, buffet ramadhan asam pedas sedap, buffet ramadhan sekitar Kuala Lumpur, buffet ramadhan sekitar jalan duta,promosi buffet ramadhan 2013
Aku rasa berat aku makin bertambah bulan Ramadhan ni. Hahaha. Jadi terbalik pulak.

{ 66 comments.. read them below or add one }

Gadis Shoot Gadis Shoot 14 July, 2013
Waahhhh...... Meremang bulu hidung aiii seperti dibelai Putera Boni kacak ~
Zulqarnain Abu Hassan Zulqarnain Abu Hassan 14 July, 2013
Belakang rumah kie je tu... huhu

sometime lunch pun selalu kat situ...

xperasan on the table ni... hehehe...
Hairul Hafiz Hairul Hafiz 14 July, 2013
Memang nampak sedap asam pedas macam asam pedas johor...
Zuan Zuan 14 July, 2013
sepanjang aku praktikal selama 3 bulan kat solaris, tak pernah pun jejak kaki kat kedai2 makan yang macam ni, takut mahal sangat. kedai fav mynews, haha beli roti beli air kotak ^^
Syafiqah Hashim Syafiqah Hashim 14 July, 2013
fulaaamak! ni yg jeles ni..
dapat makan sodap2..ngehheee
siti ZAHARA siti ZAHARA 14 July, 2013
tngok kerabu mangga..sedapnya..>_<
Waalid Al-Marbawi Waalid Al-Marbawi 14 July, 2013
bulan puasa ni tgok makanan je dah kecur air liur..huhu..(makruh2..aishhh):P
baby comel baby comel 14 July, 2013
Rm40 tu rasanya berbaloi kalau menunya mcm kat atas tu. mmg meremang tengok kerabu mangga, udang, kek coklat, asam pedas abc walaweiii.. tapi jauh ler kl tu. kakak kita yg duk kl xde pun nk mengajak bukak pose kat sana. hehehe :)
munirardi blog munirardi blog 14 July, 2013
tak tahan tengok article ini disiang hari rupanya ini jawaban untuk tawaran bro Framestone kat Facebook, review menarik Rakan Boni
LaLa mhdnor LaLa mhdnor 14 July, 2013
terliur tgk kerabu mangga dgn kek coklat tu :P
BlogS Of Hariyanto BlogS Of Hariyanto 14 July, 2013
foto menunya membuat hati ingin mempercepat waktu berbuka nich.....tidaaakkkkk :-)
careno careno 14 July, 2013
Hadoiyai... berlumba2 restoran promotion... jenuh nak pilih... harga mmg cun dh tuu..
syiela syiela 14 July, 2013
kecur liur je tgk.. akak masak je kat rumah dengan twin tu.. ssh nk mkn kat luar kang jd perhatian
Mek Onie Mek Onie 14 July, 2013
hadoi,salah timinggggggg baca blog boni ni haaaaaaaaaaaaaa,bhahahaha
Yumida Huda Yumida Huda 14 July, 2013
wow..so yummy!
beznye!
kenyang mata menatap santapan lauk tu
klo dekat kat sana..nak jugak merasa lauk kat situ
zulhilmi tempoyak zulhilmi tempoyak 14 July, 2013
boni yg kacak.. mcm mn rasa nk dijemput mcm hg.. teringin jugak nk mkn.. heee
fyna fyna 14 July, 2013
perrggghh.... lambat lagi nak berbuka nih. huhuhu... harga pun not bad kan.
Isabel Diaz Isabel Diaz 14 July, 2013
Wah, banyaknya hidangan sedap
fairus fairus 14 July, 2013
TAK PERNAH AKU BERBUKA DENGAN BUFFET.. MAHAL LE.. BERAPA BANYAK SANGAT LE PERUT KITA BOLEH ISI.. :)
Mashitah Rosli's Mashitah Rosli's 14 July, 2013
stress...semua mknn sedap2...nk jgk..!
krole krole 14 July, 2013
adoi boni...terliur sangat2 tngok gmbaq2 ni...asam pedas tu yang buat tergigit bibir tuuuuuu...lgpun harga berpatutan jgk krole tngok...huh! beruntung boni~ ce kenen2kan krole lak jd anak angkat huhuhu~
Lelaki Lelaki 14 July, 2013
aku rasa kau terlalu berhati2 ketika mengambil juadah....terlalu sedikit sangat...hehe!
syuk shusuke syuk shusuke 14 July, 2013
kfainnn , baru pukul 2 aku dah terbukak blog makanan bro boni ni.
haihhhh
Mieza Jhaa K Mieza Jhaa K 14 July, 2013
Hahaha..sampai meremang bulu mkn kek coklat.. sedap bebenor..
Remy hazza Remy hazza 14 July, 2013
on the table......
chef pompuan tu yg pakai spec classmate remy.......kat uitm dulu.......
kalau takde aral... gathering berbuka remy ngan kenkawan akan buat kat sini...... sedap....
Asyik Izas Asyik Izas 14 July, 2013
kerabu mangga sedapnya..:)
Jue Derella Jue Derella 14 July, 2013
Alahai.. dugaan betul menegoknye...
Bin Muhammad Bin Muhammad 14 July, 2013
Inilah nikmatnya menjadi blogger popular, promosi restoren paling best...makan! makan! makan sepuasnya!

p/s: anda berjaya membuat air liur ku meleleh...huhuhu

PinKy MoMMa PinKy MoMMa 14 July, 2013
harga murah jg..boni mana lg sedap..yg ni ke yg smalam tu..cer PM kat pesbuk ekekeke...
Mira Adzlia Mira Adzlia 14 July, 2013
encik boni..sila belanja...hahaha
Nao Mei Nao Mei 14 July, 2013
untungnya eh....makan free gitu..:)
mamang tampil menarik dan mesti sedap kan...hihi
Aida Ismail Aida Ismail 14 July, 2013
Pehh semuanya menyelerakan! Meleleh air liur. Hihi~
Elih J Elih J 14 July, 2013
Perggh bro, kalau dekat ni ak dah lama pergi..kat kuching ni paling murah aku jumpa RM48, kira dah murah RM39.90 tu...berbaloi..
Bahrain Ramlan Bahrain Ramlan 14 July, 2013
tengok makanan semua melelh air liur...hahaha
Hanif Idrus Hanif Idrus 14 July, 2013
Blogger yg dijemput merasa masakan istimewa. Bestnya
Mat Som Mat Som 14 July, 2013
Bertuah dan untung ada geng blogger yg ada misi review kat restorant tersohor begitu, kalau review sorang2 tentulah bengang juga. Nampaknya kita kena berhijrah ke KL kalau macam ni.

Nora Danish asyik tersedak tu
Ejawantah Wisata Ejawantah Wisata 14 July, 2013
Mantap reviewnya, jadi ingat dengan sambal belacan buatan nenek aku. He,,,x9

Salam wisata
azman azman 14 July, 2013
Harga yang berpatutan,tak mahal dan taklah murah sgt,lokasi pun cantik :)
ma ❥ ma ❥ 14 July, 2013
Boni hang buat aku rasa nak tryyy...mana tau aku dapat rasa kene belai ngan nora danish gak haha harga ok gak annn nampak sedap
dear xila dear xila 14 July, 2013
wow harga promo best kot.....weh ko sedap tang coklat je....
NAL NAL 14 July, 2013
Asalamualaikum..
Akhirnya dapat jugak bw blog ni. Salam Ramadhan NAL ucapkan.

wahhhhh... best tempat ni.,
Aku Penghibur Aku Penghibur 14 July, 2013
wahh sedapnya, banyaknye kek , ada ada kerabu lagi memang sodap
aReLaN aReLaN 14 July, 2013
pe lagi bro, open table on the table la.hahaha..jauhnya la nak menapak sampai ke KL tu. wuuuuu
Teena Tna Teena Tna 14 July, 2013
Memang terliur tgok sume makanan ni, esp yg kek coklat & ABC tuh...
Hidayah Hidayah 15 July, 2013
Akak malas nk baca dari awal (percaya tak)
Akak baca yg last je..haah la boni dah naik sikit la rasanya tapi takpelah dah ada yang kata boni cam aaron aziz tu kan..
Sam Banjamin Sam Banjamin 15 July, 2013
"Daging masak kicap tu adalah makanan ke dua yang buat aku rasa macam dibelai oleh Nora Danish"

ko pose tak ni boni.. hehehhe...

berpatutan jugak harganya tu ye..
myraVea myraVea 15 July, 2013
Terliur tengok kerabu mangga & kek coklat tu. Pheww
Suara Hati Suara Hati 15 July, 2013
Ya Allah ! Terliur sy tengok menu dia..hohoho
Muhamad anuar Marsib Muhamad anuar Marsib 15 July, 2013
Kalau jalan-jalan cari makan pernah sampai kedai ni... Mesti best punya..
Hafiz Rahim Hafiz Rahim 15 July, 2013
aku tahun ni makan kat rumah je banyak..tak sanggup nak keluar duit banyak2 untuk makan yang seciput..minum air segelas kenyang..hoho
Papa Mifz Papa Mifz 15 July, 2013
kat KL yer , hmm sure jem kan...malas la nak ke sana...hehe
eVa eVa 15 July, 2013
wahh boleh tahan murah jugak.. kat sini mahal2.. paling mahal rm90!.. perghh.. alahai.. xsbr nak buffet jumaat ni.. semenjak posa ni belum lagi berbukak kat luar..
Ija Rased Ija Rased 16 July, 2013
bestnye.tq.nak pegi la.hihi
Cik Yaya Cik Yaya 16 July, 2013
salam..
mak aiihh..dah la mura..sume nmpk sedap lak tu..nyummy nyer...
Hafizul Hafizul 16 July, 2013
Alamak...cobaan lagi...sabar-sabar..hehe
Bitt (double IS) Bitt (double IS) 16 July, 2013
alamak nak tunggu dari groupon la supaya dpt lagi murah bleh?? cabott akekkekkekee
CARA DAFTAR CARA DAFTAR 17 July, 2013
aduh kerabu mangganya sangat menggoda lidah bgt itu,., wkwkwkwkw.,.
KISTA KISTA 17 July, 2013
info yang sangat bagus sekali gan
REFAND REFAND 17 July, 2013
keren gan makanannya,,,,,
DIARE ANAK DIARE ANAK 23 July, 2013
info yang sangat bagus sekali .
ADDISON ADDISON 23 July, 2013
artikel yang sangat bagus sekali .
HIPOPIGMENTASI HIPOPIGMENTASI 23 July, 2013
nice informations, thank's.. .
obat gondok obat gondok 20 March, 2014
informasi yang sangat menarik dan terima kasih atas informasi yang sudah disapaikan salam sukses selalu gan ^__^