Buffet Ramadhan 2013 - Restoran Flora Kafe

Buffet Ramadhan 2013 - Restoran Flora Kafe

Jika ada antara korang yang ingin mencari buffet ramadhan 2013 sekitar Jalan Ampang dengan pelbagai pilihan lauk-pauk, aku syorkan untuk korang terus ke Restoran Flora Kafe.

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik

Restoran Flora Kafe yang terletak di The Ampwalk Jalan Ampang ini menyediakan juadah lauk-pauk yang pelbagai hingga menggamit selera pengunjung. Di samping keadaan yang begitu selesa sekali untuk menikmati juadah berbuka.

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik, review makanan

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik, review makanan

Aku rasa antara yang boleh buat pelanggan seolah-olah terbang ke Planet Marikh adalah juadah Mee Bandung. Kepala aku pun hampir berpusing-pusing melayan kenikmatan dan kesedapan mee bandung ni. Antara juadah yang aku sarankan korang rasa kalau ke sini.

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik, review makanan

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik, review makanan

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik, review makanan

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik, review makanan

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik, review makanan

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik, review makanan

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik, review makanan

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik, review makanan

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik, review makanan

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik, review makanan

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik, review makanan

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik, review makanan

Beraneka lauk yang disediakan. Paling menarik perhatian aku adalah ayam goreng berempah dan lauk masakan kampung. Sangat menyelerakan. Buffet Ramadhan yang agak menarik dihidangkan di sini.

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik, review makanan

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik, review makanan

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik, review makanan

Bagi pencuci mulut pula, korang boleh bedal ABC dan juga Coklat Celup. Untuk pilihan air pula, aku syorkan korang pilih Jimmy Asmara. Nama air tu agak manja dan jambu, tapi rasanya agak 'Nakal'.

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik, review makanan

Pelanggan dibekalkan dengan air Zam-Zam dan juga kurma sebagai pemula berbuka puasa. 

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik, review makanan

Makanan berbuka aku. Ada yang cakap aku agak berhati-hati dalam memilih makanan sebelum ni. Jadi, kali ni aku bedal sungguh-sungguh. Hahahaha.

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik, review makanan

Rojak buah memang jadi lauk aku lah malam tu. Antara feveret aku. Apa lagi ada mangga dengan jambu. Mak aih. Hampir tercabut gigi aku sebab terlampau rakus mengunyah.

buffet ramadhan 2013, flora kafe, promosi buffet ramadhan 2013, buffet ramadhan sekitar ampang, buffet ramadhan, buffet ramadhan lauk menarik, review makanan

Jadi kepada sesiapa yang masih lagi mencari buffet ramadhan sekitar Kuala Lumpur dan Jalan Ampang, silalah ke Restoran Flora Kafe ini. Pelbagai jenis lauk disediakan. Harga yang ditawarkan adalah seperti berikut.


Dewasa - RM45++
6-12 Tahun -  RM20++

Jika korang berminat, bolehlah membuat tempahan di sini :-

Flora Kafe Sdn. Bhd,
Lot G.02-06, Ground Floor The Ampwalk,
218 Jalan Ampang, 
50450 Kuala Lumpur

03-21618010 / 017-3024112 (Mell)


First time aku makan kerang rebus besar gedabak. Aku ingatkan lemon tu perhiasan deko-deko je, rupanya ada function lemon tu. Hahaha.

{ 75 comments.. read them below or add one }

Syafiqah Hashim Syafiqah Hashim 17 July, 2013
ooomak ai! terlioq tengok makanan yang ada tu..puasa2..
Rosmiza Ali Rosmiza Ali 17 July, 2013
Minuman Jimmy Asmara. Nama air tu agak manja dan jambu, tapi rasanya agak 'Nakal'... Wow! Kohkohkoh!
Terbelog Terbelog 17 July, 2013
Wow..
Menyelerakan broo

Entry Terkini : Serangan Polis 4 Mati
Mieza Jhaa K Mieza Jhaa K 17 July, 2013
Errkkk mati kekenyanganlah sy kalau datang sini..
Nao Mei Nao Mei 17 July, 2013
isk-isk memang mengasyikkan..huhuhu...hanya mataku je santai memihatnya....hihi...pelbagai menu ada dijamu hinggakan kepala tu pon pening....hahaha
Ija Rased Ija Rased 17 July, 2013
hurm.sungguh menyelerakan. tq incik boni kacak.
Bin Muhammad Bin Muhammad 17 July, 2013
Mujur singgah sini di awal pagi, kalau tidak, pasti meleleh leee...

Harganya berpatutan dan makanan juga banyak pilihan...boleh fenin memilih, kalau nak try semua boleh pecah perut nih!
Kisah Si Dairy Kisah Si Dairy 17 July, 2013
sangat lah jauh nak pi sane..jamu mata je lah
zana fahmi zana fahmi 17 July, 2013
Ya Allah..mewahnya makanan kat Malaysia ni. Tengok tv3 smlm, kat Mekah tu buka puasa dgn kurma je, berebut org ambil.
Boni..mana nak kurusnya? makan tak hengat!!
hatiputera hatiputera 17 July, 2013
Huh banyak sungguh makanan yang dihidangkan. menyelerakan pulak tu.
ANNA MARIANA ANNA MARIANA 17 July, 2013
uish boleh batal puasa tengok makanan2 kat atas ni.. hihihihh
encikarman encikarman 17 July, 2013
fuhhh.. kurus pose aku, tolong lah bagi gambar yg tak sedap oit.
ArELeEz ArELeEz 17 July, 2013
nampak sodap. harga pun affordable.
pipoq pipoq 17 July, 2013
yang penting jangan bufet sampai buncit..hehehe
Carlos Santiago Carlos Santiago 17 July, 2013
pergghhhh... sgt masyukkk!
Sheila Salim Sheila Salim 17 July, 2013
Assalamualaikum boni, sheila dah pernah makan sini dulu. sedap tapi harga buffet mahal. tak kuasa nak pergi makan situ hahahhahaha :p
CARA DAFTAR CARA DAFTAR 17 July, 2013
wah??? enak kali ya kalo dimakannya siang-siang,., tapi sayangnya lagi puasa :( hehehehe,.,.
careno careno 17 July, 2013
menu agak kekampungan... aku kalau nak mkn luar biar cari yg kebandaran skit... kekampungan ni biar mkn kat kg br btul2 feel... muahaha... btw, menu mmg terbaik...
KISTA KISTA 17 July, 2013
enak-enak tu mskannya,., apa lagi ada semangka dan kerang kesukaanku.. hehehehe
REFAND REFAND 17 July, 2013
saya sangat suka dengn gambar yang pertama,.,. hehehe
Lizzie Yasmin Lizzie Yasmin 17 July, 2013
Asal kejam sgt nie.. Baru pukul 930am aku dah lapo tgk adunan pinggan ko tue.. Grrrr......
Fiza Rahman Fiza Rahman 17 July, 2013
Kecur liur dah ni boni.
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 17 July, 2013
amboi n3 pagi2 dah buat perut lapaq ni hehehe
Alin Marlini Alin Marlini 17 July, 2013
huh....tayang pagi2 plak...
aTieYusof Family aTieYusof Family 17 July, 2013
wah! nampak sangat sedap lah Boni..
terliur je lah nengok..nak pegi jauh bebenor..haha
harga tu mcm harga buka kt hotel sini :)
daddydee daddydee 17 July, 2013
Yummy...sedapnya...apesal lah saya gi tengok time lunch ni...
waiman takwa waiman takwa 17 July, 2013
Saya paling suka rojak buah tu. Nampak sedap :)
fairus fairus 17 July, 2013
MEMANG NAMPAK MENARIK MAKANANNYA..
DIARI FARISHA DIARI FARISHA 17 July, 2013
makanan!!! nak itu nak ini...sedapnye :)
MaMa Rey MaMa Rey 17 July, 2013
fuhh..terliur tengok..tapi yg paling meliurkan sy ialah rojak buah tu..
wantie wantie 17 July, 2013
tengok gambar makanan ko ni bukan setakat marikh je boleh terawang awang.. boleh kojol tau.

adei.. dah la datang blog ni time 12:30. hahahaha... ( tak pe iman ai kuat tau)


betul ke ko berhati hati ambik makanan sebelum ni?
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah 17 July, 2013
Bagus la. Dia bagi air zam-zam sekali tu. :-)
Puan Bui Junaidi Puan Bui Junaidi 17 July, 2013
ADUH...TERBUKAK PULAK BLOG BONI TGH HARI MCM NI,TERUS MENGGELUPUR ISI PERUT..HAHAHAHA...
syiela syiela 17 July, 2013
x mo tgk.. kang terliur huhuhu
Raudzah Z Raudzah Z 17 July, 2013
Wah banyaknya makanan best-best..murah pulak tu...part mee bandung tu memang one of my favorites..tapi normally bila buffet selalunya tak boleh makan banyak..bila balik selalu rasa rugi and teringat makanan yang tak makan tadi tu..hmmm
Isabel Diaz Isabel Diaz 17 July, 2013
Sedapnya.. Ada udang, sotong, telur masin.. Suma tu buat saya terliur.. Huwaa.. Nak makan macam tu gak.. Huhu..
Hafizul Hafizul 17 July, 2013
Sekali lagi...cobaaan di bulan puasa..hahaha..
Ratu Hatiku Ratu Hatiku 17 July, 2013
best jugak..mkanan pun mcm sedap jerk.. thanks! :)
Fizi Zaidi Fizi Zaidi 17 July, 2013
perkh..air limau dgn karipap tu..tak tahan betol tgk..sedap tu..:D
syuk shusuke syuk shusuke 17 July, 2013
ayam tu yang paling penting. wowow`!
kempor kempor 17 July, 2013
@Syafiqah Hashim: Wah, puasa puasa jadi lapar nih perut
siti ZAHARA siti ZAHARA 17 July, 2013
ooitt!!..sedapnyaaa..bleh bt inspirasi nak masak apa hri ni..=D
Lynn Munir Lynn Munir 17 July, 2013
Bereh. Boleh pegi nanti nih.
Asyik Izas Asyik Izas 17 July, 2013
wahhhh..sedapnya..byk my feveret food kt sini..:)
Mekanik Komputer Mekanik Komputer 17 July, 2013
cocok buat menu buka puasa...ajibBBB
Bahrain Ramlan Bahrain Ramlan 17 July, 2013
rasa nak makan semua tapi tak termampuuu, perut kecik sajo.
hana hadi hana hadi 17 July, 2013
terkejut juga hana tengok kerang yang besar tapi isi kecik tu. hehe
kerang ke tu? bukan kepah, lala or seangkatan dengannya? Hana nak search google ni... nak tengok besar mana 'kerang' tu boleh membesar...
Papa Mifz Papa Mifz 17 July, 2013
nasib baik den masuk blog nih tinggal lebih kurang sejam nak berbuka...
Zuan Zuan 17 July, 2013
tak merasa lagi den makan kek hotel
puteri kasih puteri kasih 17 July, 2013
sib baik masuk sini selepas dah makan tapi tu pun leh terasa lapar lagi...hehehe
Sam Banjamin Sam Banjamin 17 July, 2013
kueh ketayap... mee bandung.. memang feveret...

RM45? makan semua ni..? memang berbaloi...
Hidayah Hidayah 17 July, 2013
untung boni rezeki melimpah ruah sempena ramadan nih... :D
wazy wazy 17 July, 2013
Fuh...memang terliur tengok semua makanan tu
Cik Nur™ Cik Nur™ 17 July, 2013
Gulp...Gulp...Gulp...!!

terliurnyaaa..!

tgk rojak tak menahan tuuu...
Cik Nur™ Cik Nur™ 17 July, 2013
Gulp...Gulp...Gulp...!!

terliurnyaaa..!

tgk rojak tak menahan tuuu...
Myra Jay Myra Jay 18 July, 2013
Bila tengok karipap, uihhh sedapnya.. tapi terkalah bila tengok telur rebus ditaburi kuah kacang... Peberet tu :D
O'gosh Iskandar O'gosh Iskandar 18 July, 2013
perghh rajin betul snap gambar makanan dalam tu...terus rasa nak pegi sekarang jugak...huhu
Amanina Mads Amanina Mads 18 July, 2013
alamak dh tenung terlalu lama batal puasa...haha
Cik Nurul Siezuka Cik Nurul Siezuka 18 July, 2013
banyaknyer makanan sedap2.. Ni boleh menambahkan berat badan.. hehehe :)
Aida Ismail Aida Ismail 19 July, 2013
Lamanyaaa tak minum air zam2 ^^
Cik Yaya Cik Yaya 21 July, 2013
salam..

wahh rajin benauu p mam bufet ni ea..
lauk nmpk sedap..tp kue tu lg sodap..ngeee =D
Mizz Aiza Mizz Aiza 21 July, 2013
semua nampak sedap.. nasib baik aiza baru lepas bersahur.. hehe..
nur lyla nur lyla 21 July, 2013
pendek kata, nk pegi lh ni merasa... hehe
DIARE ANAK DIARE ANAK 23 July, 2013
info yang sangat bagus sekali .
ADDISON ADDISON 23 July, 2013
artikel yang sangat bagus sekali .
HIPOPIGMENTASI HIPOPIGMENTASI 23 July, 2013
nice informations, thank's.. .
nik ros nik ros 26 July, 2013
telan air liur tgk semua mkanna ni. sedap semuanya.
dedebestagaric dedebestagaric 29 March, 2014
Thanks infonya gan...
sangat bermanfaat

kunjungi web sy ya
www.obatherbalbestagaric.com
deagarictop deagarictop 10 August, 2014
enak tenan gan....
thank ya...

mampir ke web ane ya www.deaagarictop.com
agaricpro herbal agaricpro herbal 25 November, 2015
terima kasih http://www.agaric-pro.web.id/