Iftar Di Bulan Ramadhan Bersama Rakan Blogger

Iftar Di Bulan Ramadhan Bersama Rakan Blogger | Baru-baru ni aku telah terima beberapa jemputan di beberapa lokasi. Asyik cerita pasal makanan pun bosan juga kan? Sedangkan kucing pun kadang-kadang makan tembikai. Haha. Macam tak ada kena mengena je.

Jadi, jom layan gambar-gambar aku yang kacak ini bersama beberapa rakan blogger yang lain.

berbuka puasa di bulan ramadhan, majlis iftar, iftar di bulan ramadhan, majlis berbuka puasa
Bersama blogger-blogger yang berstatus isteri. Geng-geng bini orang ni. Haha. Menariknya, suami dorang akan sentiasa berada di sisi untuk bersama dorang ke mana pun dorang pergi. So sweet. Kak Dayah, Nadia Syafiq, Ieda, Nory Zoulkefle, Pinky Momma, Mila Ahmad, dan juga Julia Johari.

berbuka puasa di bulan ramadhan, majlis iftar, iftar di bulan ramadhan, majlis berbuka puasa
Aku sebenarnya bukan cover kacak tu, tapi sebenarnya perut aku dah penuh. Aku tak mampu nak ketawa. Takut terkentut-kentut.

berbuka puasa di bulan ramadhan, majlis iftar, iftar di bulan ramadhan, majlis berbuka puasa
Macam biasa, aku akan tembak dulu gambar-gambar juadah yang disediakan. Dalam hati hanya Tuhan je tau betapa aku nak kokak kuih-muih tu masa tu juga.

berbuka puasa di bulan ramadhan, majlis iftar, iftar di bulan ramadhan, majlis berbuka puasa
Bersama dengan suami Kak Dayah. Guru silat ni. Kepada sesiapa nak belajar silat bolehlah belajar dengan beliau. 

berbuka puasa di bulan ramadhan, majlis iftar, iftar di bulan ramadhan, majlis berbuka puasa
Kitorang bergambar dengan Manager Restoran Flora Kafe sebelum balik. 

berbuka puasa di bulan ramadhan, majlis iftar, iftar di bulan ramadhan, majlis berbuka puasa
Ni pula berbuka dekat De Palma Hotel Shah Alam. Berbuka dengan blogger Bro Framestone, Abang Ensem, Nisa Kay, Mia, Sohoque, Nizam Ijam dan Melastik Bintang. 

berbuka puasa di bulan ramadhan, majlis iftar, iftar di bulan ramadhan, majlis berbuka puasa
Macam biasa aku akan tembak gambar juadah dulu. Yang aku kesalkan sangat-sangat aku terlupa nak makan jeruk tu!! Mak aih! Rasa kecewa dia sama macam rasa bila aku putus cinta dulu.

berbuka puasa di bulan ramadhan, majlis iftar, iftar di bulan ramadhan, majlis berbuka puasa
Bersama dengan bakal penyanyi. Blogger Nizam Ijam. Nanti aku nak request satu lagu duet dengan beliau ni.  Dapat jadi suara latar pun jadi lah. Aku pakar buat suara mengilai. Hahaha.

Jadi, cukuplah setakat hari ni. Petang ni pula aku akan bersama dengan team Penyamun Inc. untuk berbuka puasa. Rasanya kali dapat kitorang berkumpul semua sekali. Susah sebenarnya nak kumpulkan kesemua ahli Penyamun Inc. Masing-masing dengan komitmen masing-masing. Mungkin petang ni kitorang akan shoot satu video sekali.


Kredit gambar pada rakan-rakan blogger. Halalkan ye :)

{ 84 comments.. read them below or add one }

Fienazzuki Fienazzuki 20 July, 2013
Wah...seronoknya!!!
Belum berbuka dengan orang lain yang bergelar family lagi tahun nie...
Ngeeee
deno deno 20 July, 2013
wah seronok boni ya..... :)
Bin Muhammad Bin Muhammad 20 July, 2013
Aku lihat, sejak dari sebelum Ramadhan hinggalah masuk Ramadhan, xputus2 kisah makan..Dah makin gebu dan boncit! hehe.
Teringin juga nak tengok kisah Boni berterawih ke, Dlm program tanyalah ustaz ke, Bertadarus bersama UAI ke...
TiranaAduka TiranaAduka 20 July, 2013
salam boni.
Salam ramadhan juga buat boni
Kakzakie Kakzakie 20 July, 2013
Kakak iftar beli kat bazar aje dik. Kalau 70-100 ringgit tu kakak boleh guna 2 minggu hahaha....
Sukma Haron Sukma Haron 20 July, 2013
aku suka makanan yang dihidangkan...memang buat aku lapar....hehe
careno careno 20 July, 2013
Hari tu dpt gak jemputan g flora cafe tu... tp dok kg la plak time tu... klau x dpt memeriahkan majlis skali... kehkehkeh
Anis Athia Anis Athia 20 July, 2013
Teringin sangat nak makan kat flora cafe, sbb deco cantik. haritu kak nadia ada ajak, tp xde transport pulak.. Huhu
hafiz hafizol hafiz hafizol 20 July, 2013
best lah berbuka free !!! Hehehehe =p
PinKy MoMMa PinKy MoMMa 20 July, 2013
seronok kan bersama geng geng bloggers berstatus isteri hahaha..berapa round boni makan ari tu??

Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah 20 July, 2013
Rezeki bulan puasa BK banyak tu. Dapat jumpa ramai geng blogger. semuanya hebat-hebat.
Zuan Zuan 20 July, 2013
pe benda korang tunjuk tu? -_-
zool zool 20 July, 2013
best la dapat iftar ramai2 ngan member blogger
Raudzah Z Raudzah Z 20 July, 2013
Paling mengancam part gaya John Travolta tu...kalah semua menu yang ada..he..he
Mila Ahmad Mila Ahmad 20 July, 2013
Boni jangan nak kacak sangat awak tu dah makin buncit kalau sebulan ada event iftar jangan terkejut kalau ko lagi bam bam dariaku yg isteri orang ni hahahaha....
izan mama mia izan mama mia 20 July, 2013
wah bestnyer depa p makan....

psst..saya ada jual rempah masak hitam...
jom try rasa rempah masak hitam
mana tau membuka selera puasa ni,
atau tuk raya nnt..
tq
beli hadiah kat mak pun baguih
Yumida Huda Yumida Huda 20 July, 2013
beznye...bersantap bersama teman2 tersayang
meriah je u olls
part tuding jari tu bez..macam pancaragam sekolah..hikhik
wantie wantie 20 July, 2013
alahai.. tak sangka kalau ko gel;ak boleh terkentut kentut.

BTW dorang memang sporting la...

fairus fairus 20 July, 2013
HARI2 MAKAN TANGGUNG BERAK CANGKUNG BEST OOO... :)
RerameUngu RerameUngu 20 July, 2013
vavavavava..... seronokkkknya..
encikarman encikarman 20 July, 2013
wahh... makan2 ekkk.. pandai plak korang organize acara makan2 ni
Nizam Ijam Nizam Ijam 20 July, 2013
hahahaha... suara mengilai? larat ker? makan banyak..hahaha
encikarman encikarman 20 July, 2013
wahh... makan2 ekkk.. pandai plak korang organize acara makan2 ni
siti ZAHARA siti ZAHARA 20 July, 2013
Seronoknya berbuka ngan2 blogger
..=)
Cewahh!! dah ubah gambar ye.. kt kanan tu..=)
Nao Mei Nao Mei 20 July, 2013
untunglah boni...hari-hari santai dengan blogger...:)
bila lah lagi peluang kami nak berjimba cam nie..hihi

Hafizul Hafizul 20 July, 2013
Wahhh segaknya boni..makan banyak tak nampak perut buncit ekkk..hehehe..
baby comel baby comel 20 July, 2013
wahwahwahwah... best nya makan makan :)
fyna fyna 20 July, 2013
pewittt... memang meriahkan. jeles i.
Si Matatajam Si Matatajam 20 July, 2013
Ni yg buat akak Jeles ni! Bestnya depa... Kalau Boni mengilai sure cik ponti pun larikkk
BlogS Of Hariyanto BlogS Of Hariyanto 20 July, 2013
ramai benar acaranya Boni, takjub aku dibuatnya, setiap foto berdua dengan boni sepertinya kembar identik ya...mirip banget, tapi itu foto yang paling atas..lagi tunjuk tunjuk apa ya :-)
krole krole 20 July, 2013
huhuhu best r ko boni...da cam wakil rakyat krole tngok..kena jmput sana sini huhuhu...bestnye kalo dpt luangkan masa ngan mmber2 blogger ni~
Syazaa Syazaa 20 July, 2013
serrrrrrrrrrronokkkkkkkkkkkkkkkkkkkknyaaaaaaaaaaaaaaaa...........................................................................................................................................................................................................................................................
eVa eVa 20 July, 2013
alaaa sweetnya suami diaorg.. sporting join skali dgn bini.. menarik jugak tempat flora tu.. rupa mcm studio pun ada gak..

btw, sgt menakutkan kalau nak hiris guna daun tu.. xnak aa.. sanggup tggu sampai pecah jer haha

Lelaki Lelaki 20 July, 2013
posa tapi perut lu buncit...apakah...hehe.
Aku Penghibur Aku Penghibur 20 July, 2013
wahhhhhhhh syoknye :) cm best berbuka bersama :)
kak dayahkak dayah 20 July, 2013
untungnya dapat masuk dalam blog boni....

wahhh kali nih gambar korek bijih tu nak jugop kan..kan..
sohoque sohoque 20 July, 2013
perrgghhh... untung en boni dpt berbuka puasa kat hotel.. aku jugak yg melopong..
Asyik Izas Asyik Izas 20 July, 2013
buka puasa ramai2 mesti seronok..:)
syuk shusuke syuk shusuke 20 July, 2013
bro, suka pakai baju jaket2 ea. :D
btw jaket tu smart
Filzah Azzahra Filzah Azzahra 20 July, 2013
lain kali makan dulu baru tembak-II
Nadia Johari Nadia Johari 20 July, 2013
wah untungla setiap hari ade jemputan makan..untgla..
Juliet_iRa~" Juliet_iRa~" 20 July, 2013
heee rajin g gathering...

lama dh xjmpa geng blogger :)

salam ramadhan bro boni..
Isabel Diaz Isabel Diaz 20 July, 2013
Selalunya Abang Boni g makan2.. Bawaklah saya sekali..
Cik Nur™ Cik Nur™ 20 July, 2013
terbaiklah boni...
makin fames...
munir ardi munir ardi 20 July, 2013
memang bagus juga sebelum cakap fasal makanan cakap masalah gadis dulu
Rosmiza Ali Rosmiza Ali 21 July, 2013
Meriahnya iftar dengan rakan2 blogger! Jeruk tu adalah sangat melazatkan.. Terus termengidam nak makan jeruk pulak tengah malam buta nih.. Gugugu~~
terbaek network terbaek network 21 July, 2013
wah ni lagi meriah la hehehe
Cik Yaya Cik Yaya 21 July, 2013
beshnyer...jeles! ;p
Mas Zull Mas Zull 21 July, 2013
assalamualaikum boni....wah seronoknya dapat berbuka bersama2 blogger semua...:)
Mizz Aiza Mizz Aiza 21 July, 2013
meriah juga berbuka puasa beraai-ramai macam nikan?
Ainim Suju Ainim Suju 21 July, 2013
Bestnya..teringin nak join program2 macam ni..hope one day dapat join
nur lyla nur lyla 21 July, 2013
suka tngok gmbar blogger2 iftar sama2.. baru2 tngok gmbr iftar blogger ainaroseberry.. ><
Rozuan Ismail Rozuan Ismail 21 July, 2013
buka puasa kat umah je tahun ni
Mat Som Mat Som 21 July, 2013
Hidupmu kini penuh ceria, berprestij dan berbintang-bintang,
Alhamdulillah.
Salam kejauhan daripada sahabatmu di Parit Gantong, Parit Solong ini...hahahaha
aTieYusof Family aTieYusof Family 21 July, 2013
wah! meriah majlis berbuka.. seronok leh tu berbuka bersama geng blogger..:)
Hafiz Rahim Hafiz Rahim 21 July, 2013
best ko kan makan free aje..aku tak dapat mana2 offer pun ramadhan ni..hehee
MaYa MustWany MaYa MustWany 21 July, 2013
makin bolat la perut abg boni..kikiki..

Allhamdullilah
ArELeEz ArELeEz 21 July, 2013
kucing mkn tembikai, ek? hmm.. bagus jugak! makanan sihat. he3..
Nizam Ijam Nizam Ijam 21 July, 2013
berbuka x ajak aku pulok tu..hahahaha


saya dah update... jom terjah
Papa Mifz Papa Mifz 21 July, 2013
blog bro memang banyak buat entry pasal makananlah lately...hehe
Hanif Idrus Hanif Idrus 21 July, 2013
Semenjak..menjak bulan posa ni..asik makan ajer.... ..kikii
Zaza Zaza 21 July, 2013
syokknya tengok =)
Hidayah Hidayah 21 July, 2013
errr...tak terkomen bila tgk muka terpampang katblog retis .. buat kali pertama...kot...?

*is is sedang fikir..hurrmm..
Sam Banjamin Sam Banjamin 21 July, 2013
tentu pengalaman yang menyeronokkan kan.... :)
Fizi Zaidi Fizi Zaidi 22 July, 2013
wah seronok ar dyeorg berbuka..dgn blogger2 lak tu..nanti bt la satu program ajk semua blogger kat malaysia nie kumpol..hehe..:D
Mieza Jhaa K Mieza Jhaa K 22 July, 2013
Gemokk la abg Boni raya nnti.
ct kektus ct kektus 22 July, 2013
Tu dia. pantang nampak makanan. haha
daddydee daddydee 22 July, 2013
seronok dapat join majlis macam ini...
Aida Ismail Aida Ismail 22 July, 2013
Wahh Nisa Kay pun ada! ^^
ANNA MARIANA ANNA MARIANA 23 July, 2013
wah, bestnyaaa...
jom kesini tengok keputusan :)
http://annamariana1989.blogspot.com/2013/07/kad-raya-keputusan.html
DIARE ANAK DIARE ANAK 23 July, 2013
info yang sangat bagus sekali .
ADDISON ADDISON 23 July, 2013
artikel yang sangat bagus sekali .
HIPOPIGMENTASI HIPOPIGMENTASI 23 July, 2013
nice informations, thank's.. .
Noor Ikmal Noor Ikmal 23 July, 2013
Assalam, wah hebatnya....
aku HaniAsyira aku HaniAsyira 23 July, 2013
pergh... makananannnnnnn... meriah sangat kan
chii chii 24 July, 2013
seronok dpt beriftar bersama rakan2 blogger yg lain..agaknya bila la nak berbuka sesama ngn chii plak kan..ehehe
nik ros nik ros 26 July, 2013
bestnyer dapat mkn ramai2 dengan blogger mcm ni. jeles tgk. mknan pun mesti sedap2 ni
Dianaa Dianaa 28 July, 2013
kemain lagi ambik gambo makanan