Kalau Aku Kaya

on 28 July 2013

Kalau Aku Kaya

Memang best kan kalau kaya. Tak payah fikir apa-apa pun masalah yang melanda. Bil api bil air semuanya celah gigi. Sambil bayar bil sambil telefon sana sini. Sambil telefon sana sini sambil jeling  BMW sendiri. Sambil jeling BMW sendiri sambil usyar awek sana sini. Sambil usyar awek sana sini sambil korek hidung sendiri.
kalau aku kaya-altimet feat awi rafael, lirik lagu kalau aku kaya, lagu kalau aku kaya, kalau aku kaya altimet feat awi rafael, video lagu kalau aku kaya, altimet feat awi rafael
Kredit - ayieblog.com
Pergh, memang best kalau kaya ni. Tapi sebenarnya banyak lagi akan timbul masalah kalau tak pandai kawal perbelanjaan bila dah kaya. Apa lagi bila dah kaya ni, jadi sasaran mata-mata penyangak je. Silap-silap bukan kena rompak je, tapi kena bunuh. Mak aih.. Dunia dunia..

Jadi takut pulak nak kaya tapi hakikatnya memang aku nak kaya. Hahaha. Sebenarnya aku saja je naikkan entri ni. Sebab aku suka dengar lagu kalau aku kaya nyanyian altimet dan juga Awi Rafael. Sempoi lagu ni. Susunan lirik dia cantik. Siap ada unsur nasihat lagi. Jom layan. Selamat hari raya. Aku nak kaya! Heh heh.



Kredit - Offical Kartel TV
kalau aku kaya-altimet feat awi rafael, lirik lagu kalau aku kaya, lagu kalau aku kaya, kalau aku kaya altimet feat awi rafael, video lagu kalau aku kaya, altimet feat awi rafael
Kalau aku kaya, akan tambah ketinggian aku biar setaraf dengan Altimet. Hahaha. Salah tu. Kita kena sentiasa bersyukur dengan anugerah Yang Esa. 
Tak guna kalau kaya tapi tak berkongsi rezeki tu bersama mereka-mereka yang memerlukan. Rezeki tu Allah yang punya. Bukan hak kita.
Ranking: 5

{ 90 comments... read them below or add one }

Reply Comment Syafiqah Hashim said...

lagu ni best! pika minat Altimet..semua rap dia bermakna and layan~~


July 28, 2013 at 10:33 PM
Reply Comment Alyn Adnan said...

kalau aku kaya ...tak payahjeling bmw, sambil telefon sambil beli bmw hahahaa


July 28, 2013 at 10:41 PM
Reply Comment Fizi Zaidi said...

kalaulah aku kaya..cam2 nak bt..tp sebaliknya..haha..:D


July 28, 2013 at 10:49 PM
Reply Comment careno said...

Klau aku kaya aku nak g bercuti2 lpa tu kejer hapdet blog. Itu jer... kehkehkeh


July 28, 2013 at 10:57 PM
Reply Comment krole said...

best lagu tu boni...pergh! kebelkangn ni sahabatku byk bergmbaq ngan retis ye...rasanya sikit hari lg confirm nama boni kacak ni dilaung-laungkan di kaca TV n corong radio~


July 28, 2013 at 11:44 PM
Reply Comment Cik Nur™ said...

bila baca tajuk entry ni mmg teringat lagu tu...best bait lirik dia.. :)


July 28, 2013 at 11:50 PM
Reply Comment Ambo Akhil said...

entri bro ni telah membawa aku ke you tube utk dgr sendiri lagu ni..
..dan lagu mmg style hahaha!!!


July 28, 2013 at 11:50 PM
Reply Comment Bahrain Ramlan said...

jadi kaya nie mmng best tapi tak musttahil bila kita kaya kita lupa akhirat dan orang yang kaya nie lambat masuk sama ada syurga atau neraka kerana dia akan ditanya kemana duit itu pergi satu persatu..


July 29, 2013 at 12:09 AM
Reply Comment fairus said...

TAK TAU LE BILA NAK KAYA.. ASAL DAPAT SENANG SKIT CUKUPLAH..


July 29, 2013 at 12:18 AM
Reply Comment Adhie Sunan Saifuddin said...

entah bilalah dapat nak jadi kaya ni heheheh


July 29, 2013 at 12:22 AM
Reply Comment Aku Penghibur said...

sedap jugak lagu nie ..kalau aku kaya :) ingatkan napelah tadi


July 29, 2013 at 12:35 AM
Reply Comment syuk shusuke said...

"kalau" tulah problem sebenar dalam setiap perbuatan kite kalau bro boni nak tau :D


July 29, 2013 at 1:31 AM
Reply Comment حاني رملي said...

suka jgk lagu ni.. kalau aku kaya hari2 hari raya.. haha


July 29, 2013 at 2:22 AM
Reply Comment ainil fazieda said...

layannn . zasss ! terbaek lagu neyh . kalau boni kaya , mesti ramai awek berebut kan ? dah la kacak ^^


July 29, 2013 at 2:51 AM
Reply Comment Yan Ty said...

Lirik yg pergh. Bro kalau kaya jgn lupa Ty tau..eh boleh camtu. Hehe


July 29, 2013 at 3:04 AM
Reply Comment deno said...

pernah dgr lagu ni :)


July 29, 2013 at 5:13 AM
Reply Comment oomguru said...

ini lagu apa ya?
coba saya dengar dulu lah.. :D


July 29, 2013 at 5:31 AM
Reply Comment ~SaL IjOu~ said...

lagu yg sgt sempoi n cool~

Sal doakan satu ari nnt Boni jadik kaya raya..aamiin~ ^^


July 29, 2013 at 5:50 AM
Reply Comment Carlos Santiago said...

kalau aku kaya, mahu saja aku kaya.


July 29, 2013 at 5:59 AM
Reply Comment Kisah Si Dairy said...

kalau aku kaya....gerenti lupa diri..hahaha


July 29, 2013 at 7:58 AM
Reply Comment ANNA MARIANA said...

kalo anna kaya anna hidup senang :)
muahahhaha, dah nama pon kaya kan.. hahhahaha..


July 29, 2013 at 8:09 AM
Reply Comment Umi Qi said...

heheheh umi Qi suka dgr lagu tuh kalau aku kayaaaaaaaaa....mula ar umi QI verangan x hingat hehehhe


July 29, 2013 at 8:27 AM
Reply Comment Ija Rased said...

kalau aku kaya? aku nak bela anak yatim. bestnya. moga mr.boni cepat kaya dan kaya.


July 29, 2013 at 8:45 AM
Reply Comment Niesa said...

kata2 kan 1 doa..niesa amin kan..kalau dh kaya jgn lupa daku..hahaha..


July 29, 2013 at 8:54 AM
Reply Comment ArELeEz said...

best lagu nih sbb lirik dia wat kite imagine plot cerita.


July 29, 2013 at 9:17 AM
Reply Comment Pokok Manggis Depan Rumah said...

Jadi kaya..takut juga. Jadi kaya tapi hidup sederhana ok rasanya :-)


July 29, 2013 at 9:24 AM
Reply Comment Ratu Hatiku said...

Suka jgk dgr lagu nie.. Xdpt jadi kaya dengar lagu pun jadilah kan..hihihi


July 29, 2013 at 10:39 AM
Reply Comment Aien Not Alien said...

kalau aku kaya....rasanya macam2 yg kita nak buatkan. hehe. hari hari raya la kita.


July 29, 2013 at 10:44 AM
Reply Comment eyriqazz said...

Bro,eden sudah berjaya menjejaki kembar hang..nantikan di entry yang akan datang..hahaha...


July 29, 2013 at 11:16 AM
Reply Comment Zuan said...

duit den botingkek tingkek


July 29, 2013 at 11:20 AM
Reply Comment Si Matatajam said...

Best la lagu ni.. Kalau aku kaya, aku akan belanja Boni di hari rayaaaa


July 29, 2013 at 11:22 AM
Reply Comment wantie said...

bak kata ustaz, ramai yang anggap yang kaya tu hidup senang. Tapi adakah mereka benar benar senang?

biar tak kayo asal jiwa senang dan tenang. tapi jgnlah sampai papa kedana..hahaha


July 29, 2013 at 11:37 AM
Reply Comment daddydee said...

kalau aku kaya....hari hari tido saja...hahaha


July 29, 2013 at 12:07 PM
Reply Comment ma ❥ said...

tak kaya harta takpe biar kaya budi bahasa :D chewahh nasihat cam orang tua sikit


July 29, 2013 at 12:08 PM
Reply Comment Pembunuh Tanpa Bayang : said...

kaya tak semestinya membahagiakan. =)


July 29, 2013 at 12:11 PM
Reply Comment aizamia3 said...

kaya harta tu advantage untuk kita selain dari kaya budi bahasa..

psstt: bila dah kaya nanti, jangan lupa kat kengkawan dan mereka yang memerlukan pulak ye.. ;)


July 29, 2013 at 12:39 PM
Reply Comment izan mama mia said...

kaya budi bahasa ke
kaya harta


July 29, 2013 at 12:40 PM
Reply Comment Ema Johari said...

kalau aku kaya
hari-hari sambut hari raya..


July 29, 2013 at 12:42 PM
Reply Comment Kakzakie said...

Biar kaya boleh tolong ramai org. Pasang body guard ramai-ramai kan dah kaya apa nak takut kena rompak..


July 29, 2013 at 12:45 PM
Reply Comment ✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

boleh je nak jadi kaya, cuma jangan menunjuk2, tu bhye tu.. jadi mangsa aim penyangak... :3 btw, terima kasih hantar ena semalam


July 29, 2013 at 12:48 PM
Reply Comment aTieYusof Family said...

betul tu BOni..
klu Kaya tapi tak berkongsi dgn org yg lebih memerlukan pun tak guna.. hidup mesti tak tenang..
apa pun moga Boni boleh jd jutawan yg baik hati & ensem...haha:)


July 29, 2013 at 12:53 PM
Reply Comment Qashmere said...

Wahhhh! Altimet tu...
Kalau dah kaya jangan lupa saya...


July 29, 2013 at 1:01 PM
Reply Comment Qashmere said...

Wahhhh! Altimet tu...
Kalau dah kaya jangan lupa saya...


July 29, 2013 at 1:01 PM
Reply Comment onlajer said...

teringin nak bagi kau sebotol kaya hehe


July 29, 2013 at 1:11 PM
Reply Comment Raudzah Z said...

Kalau jadi kaya..memang best Boni..tapi banyak dugaan..silap percaturan..tak lama hilang kekayaan dalam sekelip mata..so syukurlah dengan apa yang ada..janji bahagiakan..


July 29, 2013 at 1:15 PM
Reply Comment MaMa Rey said...

lagu ni anak2 sy suka sangat..tak tau kenapa..buka youtube mesti cari lagu ni..

ayat last tu best boni..:)


July 29, 2013 at 1:21 PM
Reply Comment Hafiza AizZawa said...

klu kaya mmg mls nk g kje dah..duk umah jer..


July 29, 2013 at 1:36 PM
Reply Comment E'in said...

kalau aku kaya... hari hari hari raya... :)


July 29, 2013 at 1:46 PM
Reply Comment shark said...

adeh..bgambar ngan artis lg..
hebat abg boni kacak..
kalau aku kaya?
aku kayalah..
hahaha.


July 29, 2013 at 2:33 PM
Reply Comment munir ardi said...

kalau aku kaya nak Ke malaysia lagi masih banyak tempat indah yang belum diterjah semisal legoland he he


July 29, 2013 at 2:43 PM
Reply Comment Fiza Rahman said...

Tak kaya harta tak pe. ASal kaya dgn budi bahasa ☺☺


July 29, 2013 at 2:49 PM
Reply Comment MAY said...

Klu kaye..fuh....

bsyukur dgn pe yg ad semoge diberkati..:)


July 29, 2013 at 3:14 PM
Reply Comment jejari kucing said...

semua orang nak jadi kaya di dunia ni, tapi nanti kekayaan itu akan ditanya semula oleh Allah.


July 29, 2013 at 3:18 PM
Reply Comment Nadia Johari said...

memang best sgt2 jadi kaya..duit sana sini..tapi kalau taknak kene rompak takyah beli brg mahal2..semua murah2..hahaa..xyh tunjuk kita kaya


July 29, 2013 at 3:19 PM
Reply Comment AyuArjuna BiGoshh said...

laaa...bukan mr boni dah kacak dan kaya ke...hahahahaha


July 29, 2013 at 3:36 PM
Reply Comment Filzah Azzahra said...

kalau aku kaya... akn ku beli sebuah jet peribadi & melancong ke sana sini hanya beberapa minit sahaja.. kan best :)


July 29, 2013 at 3:54 PM
Reply Comment Naziman Azlye said...

Kalau aku kaya, hari-hari aku raya. Tak perlu fikir hantu raya.


July 29, 2013 at 4:09 PM
Reply Comment PakcikLie PCL said...

altimet tu songkok je nampak tinggi..boni, tak mustahil utk berdiri sama tinggi dgn dorang..usaha mau kuat , kelaku mau baik biar semua orang suka, insyaAllah.


July 29, 2013 at 4:52 PM
Reply Comment Hairul Hafiz said...

lirik dia senang ingat..mesti budak2 suka nanti


July 29, 2013 at 5:32 PM
Reply Comment Papa Mifz said...

lagu nih memang sempoi...tak muak dengar berulang kali...


July 29, 2013 at 5:37 PM
Reply Comment kimi jamai said...

Kalau dah kaya nnt bro, tolong kayakan gua sekali yer bro.. haha :D


July 29, 2013 at 6:45 PM
Reply Comment hana hadi said...

Hey lagu ni lah yang menaikkan semanagat hana tau..

lagu bila aku kaya dan lagu ikut rentakku. hehe

best je bila dengar waktu pagi time nak p sekolah.. dah la rancak sesuai plak dengan jiwa..

lagu hanya lagu..buat berangan boleh. hehe


July 29, 2013 at 8:13 PM
Reply Comment Amanina Mads said...

syok layan lagu ni.. shooting guna dslr je


July 30, 2013 at 5:59 AM
Reply Comment Che Rosliza Che Mat said...

Kalau boni kaya...jangan lupa akak ya...sempoi jer lagu..


July 30, 2013 at 6:56 AM
Reply Comment afzalsukasuki said...

aku suka lagu ni..rasa nak buat ringtone terus

kalau ko kaya,mesti pagi2 ko sapu mentega atas roti.tak macam selalu..ko lenjan roti canai je uhuk3


July 30, 2013 at 10:34 AM
Reply Comment Cik Itah@Rama Rama Pendek said...

makin kaya makin banyak pakai dut la..kaya tak kaya sama saja kot hee :)


July 30, 2013 at 12:24 PM
Reply Comment fizafantagirO said...

hahaha, mula-mula dengar tak best lagu ni, tp lama-lama, senyum sendiri dgr :p


July 30, 2013 at 12:33 PM
Reply Comment Cik Yaya said...

kalo kaye ea..

haaa tau xpe..bsykur pe yg ade.. ^_^
Alhmdlh.. =)


July 30, 2013 at 12:55 PM
Reply Comment are_lin@yu said...

lgu tu est..tp klu realiti ckp smua ada pn dh ok..jnji tenang..hehe


July 30, 2013 at 2:26 PM
Reply Comment Hafizul said...

Mak ai./..boni yang normak ataupun altimet tu yang terlampau tinggi?hahaha


July 30, 2013 at 4:00 PM
Reply Comment Mieza Jhaa K said...

ANtara saalah satu angan2 paling indah..


July 30, 2013 at 4:36 PM
Reply Comment Juliet_iRa~" said...

hee lagu ni best n funky :)

bila dgr ms drive nak g kerja terus rs happy wpon ngantuk heee


July 30, 2013 at 11:08 PM
Reply Comment baby comel said...

tapi tu lah masalah dia.. sebab hanya Kalau kan. dulu masa sekolah ustaz cakap sebaiknya elakkan cakap kalau. sebab kalau tu seolah2 kita tak bersyukur dgn apa yg kita ada sekarang dan seolah menyesak dgn aoa yg dah terjadi.
tapi saya sendiri pun kalau lah saya punya, ada-ada dan berada... tapi cukuplah bapak saya je yang kaya (dalam kurungan kaya tu adalah kaya anak) heheehe.. kita paham entri abg boni ni. maaf kalau tersalah komen


July 31, 2013 at 5:39 AM
Reply Comment S.K.A said...

best lgu ni =) kaya pn best, tp kena byk seimbang la..yg pntg lebihkn kearah kebaikn..


July 31, 2013 at 8:31 AM
Reply Comment Lynn Munir said...

Biar kaya dan berbudi bahasa.


July 31, 2013 at 3:54 PM
Reply Comment Aida Ismail said...

Siapa yang taknak jadi kaya kan. Hehe~ Tapi risiko tinggi juga kalau jadi kaya ni. So bersyukur je la dengan apa yang ada. Tak kaya takpe, janji bahagia. :D


August 1, 2013 at 8:34 PM
Reply Comment Ainim Suju said...

kalau incik boni kaya, jangan lupa share sikit kaya tu ngan saya ye..hik hik hik


August 1, 2013 at 10:10 PM
Reply Comment Cik Fie said...

bila la nak kaya ni . haha :D


August 24, 2013 at 2:49 PM
Reply Comment Cara Ririn said...

Terimakasih banyak atas informasi ini. Sangat bermanfaat untuk saya :)


November 6, 2013 at 5:10 AM
Reply Comment Just myself said...

Lau ak kya ak nk hntar UMMI N ABAH aku p haji 3 or 5 taun skali..n bina sbuah surau or masjid...
Insha allah...


September 1, 2014 at 7:20 PM




 
© BONI KACAK All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template Design By kozumi_ro.
Service Tempahan Design