Perasmian Smashies Burger Bersama Presiden Obama

Perasmian Smashies Burger Bersama Presiden Obama

Semalam aku dijemput untuk ke perasmian Smashies Burger di Metro Genting, Jalan Genting Klang, Setapak. Dan dengan bangganya aku telah datang lambat disebabkan tersangkut dalam hujan lebat. Biasalah, mat motor macam aku terpaksa berteduh bawah jambatan kalau hujan. Kalau tak, basah lencun tu. Habislah martabat wajah kacak aku di mata gadis-gadis nanti. 

Pada perasmian tersebut , sebenarnya aku terlepas detik-detik penting semasa Presiden Obama merasmikan Smashies Burger tersebut. Jadi, dengan tenangnya aku terpaksa menculik beberapa keping gambar daripada rakan blogger.

smashies burger
Presiden Obama bersama dengan Founder Smashies Burger iaitu Mr Will Soh.  Kredit - nizamijam.com
smashies burger
Majlis perasmian bermula. Kredit - nizamijam.com
smashies burger

Kehadiran Presiden Obama adalah sebagai mewakili Amerika Syarikat yang memang kita ketahui adalah negara kelahiran burger pada 273 tahun yang lalu. 

Jujurnya pada aku sendiri yang dah merasai sendiri keenakan Smashies Burger ni, aku amat tertarik pada keunikan yang ada pada Smashies Burger. Kerana ia didatangkan dengan warna ban roti yang berlainan. Ada ban berwarna hitam, oren dan merah. Begitu juga dengan nama-nama burger. Ia sangat-sangat unik. Di samping rasa daging burger yang sangat lembut, tidak liat dan sangat "JUICY". Ia memang buat aku sangat-sangat tertarik.

Jom tengok dulu menu yang ada di Smashies Burger.

smashies burger
Pilihan daging. Lihat pada nama dan warna roti burger tersebut. Ia sangat unik.
smashies burger
Pilihan ayam. Lihat juga pada warna roti burger dan nama burger.
smashies burger

smashies burger

Pada hari itu aku telah memilih menu Happy Cow. Sebab aku nakkan kegembiraan. Haha. Tak sangka lepas mengokak dengan satu gigitan, aku terus gembira. Sebab rasa dagingnya memang betul-betul lembut, tak liat, "JUICY" sehingga benar-benar terasa basah di dalam mulut. Sangat mengiurkan. Aku boleh katakan ia benar-benar "JUICY" yang asli. Susah untuk aku rasakan daging burger "JUICY" yang sebegini.

smashies burger
HAPPY COW yang aku rasa pada hari tu. Memang aku jadi lembu yang gembira lepas tu. Hahaha.
smashies burger
Voucher yang sangat menarik buat pelanggan Smashies Burger
Sebenarnya ada kisah yang dilalui sendiri oleh Founder @ CEO Smashies Burger ini iaiti Mr Will Soh. Untuk aku ceritakan mungkin agak panjang, jadi korang boleh klik gambar di bawah untuk mengetahui sejarah hidup dan Mr Will Soh dan juga kewujudan Smashies Burger ni.

smashies burger
Klik untuk membesarkan gambar. Dan boleh tengok kartun Mr Will Soh ni.
Jadi, kepada korang yang ingin kelainan dalam berbuka puasa , dan ingin merasai keenakan burger yang benar-benar "JUICY" habaq hang, bolehlah terus ke SMASHIES BURGER ni. Alamat boleh dilihat di bawah.


SMASHIES BURGER

Lot 126-G-5 , Metro Genting,
Jalan Genting Klang , Setapak, 
53300 Kuala Lumpur.
Phone : 012 3997815
Business Hour : 12.20pm - 11.30pm

Presiden Obama di atas adalah seorang rakyat Indonesia bernama Ilham Anas yang mempunyai wajah mirip Presiden Amerika Syarikat iaitu Barrack Obama. Disebabkan wajah yang mirip itu, beliau telah mendapat berbagai-bagai tawaran termasuklah berlakon.

{ 78 comments.. read them below or add one }

yanuar catur yanuar catur 10 July, 2013
wow, my mistress named burger tuh yang paling mahal :D
Mysara Ab Rahman Mysara Ab Rahman 10 July, 2013
mmg ada iras btul muka dye
Norain Yusoff Norain Yusoff 10 July, 2013
i'm single satu..ekeke.. hitam2 tertawan gitu..ekkee
Syafiqah Hashim Syafiqah Hashim 10 July, 2013
wowww! burger tu terliur!..
untunglahh dapat jumpa president obama..ngehehehe
abicom abicom 10 July, 2013
enak je pacak ketemu sma obama. . .hahay
Asyik Izas Asyik Izas 10 July, 2013
mcm mana boleh contact barrack obama tu?hehe..nk juga jumpa dia..nk ajak mkn burger sama2..hehe
siti ZAHARA siti ZAHARA 10 July, 2013
betoi ka obama..Cam tak caya je..hee
Mashitah Rosli's Mashitah Rosli's 10 July, 2013
Untunglah boni kacak dapat rasa burger tu..patotnya panggil boni yg rasmi...hihihihi..gurau je boni !
YaNa Yassin YaNa Yassin 10 July, 2013
Tengok roti burger color gelap, cam takut nak makan jerk..
syuk shusuke syuk shusuke 10 July, 2013
bro , roti kapel takde ? single je ke ?haha
waiman takwa waiman takwa 11 July, 2013
Kalau dapat jumpa Barrack Obama betul-betul memang bertuah badan.. Best friend saya tu hehehe
Teena Tna Teena Tna 11 July, 2013
Laa, ingatkan obama betul2..
Rasa dia sama mcm burger abg burn x? Ke lagi sedap?
Cik Nur™ Cik Nur™ 11 July, 2013
mirip obama laaa...
happy cow tu pos ke nur sikit boleh..
hahaha
Abil Fikri Ahmad Abil Fikri Ahmad 11 July, 2013
Betul la bro, cm obama!.aku kena try burger tu nanti..
Sam Banjamin Sam Banjamin 11 July, 2013
kau aku terasa lapar malam ni... menarik aku tengok happy cow tu... daging nya nampak fresh n juicy... bleh la belanja aku ye...

bab obama tu, memang propa... hehehhe... aku tak puas hati obama dtg malaysia tak bagi tau aku... hahahha...
Nao Mei Nao Mei 11 July, 2013
isk-isk...tayang menu rupanya...huhu...kalau tengok siang tadi nie...sah meleleh air liur cik akak....hahaha....syukur selamat...
memang nampak sedap menu tu
eh...kirim sarawak satu pakej....hahaha
Farah Waheda Wahid Farah Waheda Wahid 11 July, 2013
nama2 burger pun memang smashies...tapi yang menarik perhatian roti yang warna hangus tu... apakah? he he he....
Aku Penghibur Aku Penghibur 11 July, 2013
burger itu amat mengliurkan, to bukan obama benaran ,, ohh tidak
potia casadelarossa potia casadelarossa 11 July, 2013
la... ingat fake obama mulanya... betol ke ni obama?
Bin Muhammad Bin Muhammad 11 July, 2013
Untung mempunyai wajah mirip personaliti popular... Tapi memang hampir sejibik mcm Obama lah...
Kalau nak jemput Brad Pitt rasmikan kedai...bolehlah jemput aku ye...kui!kui!kui!
Mizz Aiza Mizz Aiza 11 July, 2013
ingatkan betul2 obama tadi.. hihi.. nasib baik baca ayat last tu..
deno deno 11 July, 2013
PERNAH BACA CERITA PASAL ORG INDON TU YG MUKA SAMA DGN OBAMA.. HIHI... SAMA KAN.... :)

btw... salam ramadhan buat boni sekeluarga :)
luqman zakaria luqman zakaria 11 July, 2013
nama menu menarik ..hehe...teringin nk terailah..dan teringin jgk nak jumpe obama tuh..hehehe...nak tenung lame2..paastuh suh die ckp indon..mesti pelik..obama ckap indon...hurmmm..
fairus fairus 11 July, 2013
OBAMA FROM INDON.. AGAK DAH..:)
Munir Ardiku Munir Ardiku 11 July, 2013
Wah review yang menarik Rakan Boni, aku carinya Krabby Patty milik Spongebob tak ada ya happy Cow boleh lah
krole krole 11 July, 2013
pelik2 nama menu burger tu kan boni...tp aku rasa ko pon le bat menu sediri...burger JUICY habaq ang hahaha~
izan mama mia izan mama mia 11 July, 2013
obama muda lak nampaknya tuu
Mohd Fauzli Mohd Fauzli 11 July, 2013
Ingatkan bebetul obama datang sini.. huhuhuhuhu
Myra Jay Myra Jay 11 July, 2013
Untunglah 'Obama' mai rasmi..hehehee :)


Sedapnya nengok beger, telan liur nieh :D
hafizmd hafizmd 11 July, 2013
adeh....silap timing datang baca entri ni...

"terasa burger tu melompat2 riang plak...adeh"
syabany syabany 11 July, 2013
terimakasih atas informasinya sangat bermanfaat
Mieza Jhaa K Mieza Jhaa K 11 July, 2013
Haha mmg HAPPY COW la abg Boni ni.. bila nk beli kereta?
Kakzakie Kakzakie 11 July, 2013
Kakak kena tunggulah bila ia akan buka cawangan di JB.
daddydee daddydee 11 July, 2013
boleh try nanti....
fyna fyna 11 July, 2013
gulp!! memang tercabar iman tengok gambar burger2 tue.
Ema Johari Ema Johari 11 July, 2013
sejibik muka dgn Presiden US tu..
Sheila Salim Sheila Salim 11 July, 2013
Assalamualaikum. nak try tapi boni belanja sheila ek ;p
wantie wantie 11 July, 2013
hahaha... itu namanya " Kau Happy" Bukan Happy Cow.

Nampak besar. boleh habis ke tu BK
Norizan J Norizan J 11 July, 2013
lama tak jenguk encik boni.. makin glamer sekarang ye.. neway... tengah2 pose ni, burger tu nampak macam memanggil2 haha..
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 11 July, 2013
walla wei mmg sebijik betullah hehehe
Raudzah Z Raudzah Z 11 July, 2013
Wah kena try ni..Happy cow tu memang happening...
paripariputih paripariputih 11 July, 2013
Agagagaga walaupun keenakkan burger2 smashies ini bisa mengaburi tekak ku... tpi kehadiran president obama itu mmg ttp tdk boleh mengaburi mato den boni.. ekekeek klw president obama yg betul2 mai... jgn harap le dia nak gi area2 umah den tu.. ekekke dekat sgt kedai tu dgn umah ppp kbai nice sharing nak gak gi one day ^_^
Bean Moreno Bean Moreno 11 July, 2013
sila jawab jujur...Abang burn dengan burger ni mana lagi sedap haha

http://www.suterablogger.com
Isabel Diaz Isabel Diaz 11 July, 2013
Besar giler. Macam nak meletup mulut makan. Tapi saya lebih berselera makan french fries dye. Macam sedap jer.
Filzah Azzahra Filzah Azzahra 11 July, 2013
tengok burger terus lapar. gulpp ~
lelamaisara lelamaisara 11 July, 2013
waw...burger tu nampak sedap la....;)
Cik Yaya Cik Yaya 11 July, 2013
salam.. =)

obama la sgt tu ye..
amboi burger dier..boleh thn..hrge pon lagi la bole thn..mkn sekali seumo idup ckup la...ngee =p
Ejawantah Wisata Ejawantah Wisata 11 July, 2013
Wah,,,,,, nama-nama burgernya inspirasi sekali.

Salam wisata
Elih J Elih J 11 July, 2013
Wah, untunglah dia ada wajah mirip Obama haha..
hana hadi hana hadi 11 July, 2013
nyaris-nyaris hana percaya Obama tadi.. huhu sama kot

mintak boni belanja 2 3 ketul buger buat berbuka dan bersahur :P
Mat Som Mat Som 11 July, 2013
Alhamdulillah
Selamat berpuasa Boni
Bertuahnya badan ada iras org terkenal
Bertambah meriah kalau jUSTIN BUBUR dijemput sekali
Jumpa lagi....
||aLeaSaRa|| ||aLeaSaRa|| 11 July, 2013
hahaha adeihhh happy cow pulak..puas baca komen semua...alah kat setapak je.jauh huhu..
Denaihati Denaihati 11 July, 2013
nanti boleh jemput Obama ni rasmi #SBB2014 pulak...heeee
Zuan Zuan 11 July, 2013
eyy geram la pulakkk~ nak gak burger!!!
wazy wazy 11 July, 2013
Bila tengok burger,mesti la sedap dimakan...hehe
Remy hazza Remy hazza 12 July, 2013
ingatkan betul2 obama tadi...saspen aje....tapi memang ada iras2 dia........seronok ler bro...lepas nie jadi model burger pulak.....
Aida Ismail Aida Ismail 12 July, 2013
Ingat betul2 la Obama tadi. Tipah tertipu! Hee~ One more night by maroon 5 pun ada. Terbaikkk.
encikarman encikarman 12 July, 2013
oit.. oit.... oit..... selamat hari jumaat
reezluv reezluv 12 July, 2013
whoaaaa..Obama seh...kagum kejap..fuhh
Syazana Zainn Syazana Zainn 12 July, 2013
mati-mati ingat obama betul haha


betul iols lapar je pepetang gini

nasiblah puasa. ihihihi
Papa Mifz Papa Mifz 12 July, 2013
rupa mamat tuh memang lebih kurang sama lah...haha
Ezad Skytech Ezad Skytech 13 July, 2013
wooww...macam2 pilihan menu burger ada ni...dekat je dengan rumah aq ni..kena terjah ni nanti... :D
nur lyla nur lyla 13 July, 2013
juciy? tu yg x tahan tu..
LaLa mhdnor LaLa mhdnor 13 July, 2013
ya Allah, sebijik macam Obama. ingat kan memang betul dia, kalau boni x bgtaw kat bawah tu memang lala xtaw yg tu org lain.
puteri kasih puteri kasih 13 July, 2013
kembar seiras obama la tu eh...hehehe. Burger yang unik unik namanya dan nampak sodap :)
adzairdawati makdara adzairdawati makdara 14 July, 2013
pergh obama pun dtg.. eh obama? betul ke dia tu huhuhu
baby comel baby comel 14 July, 2013
banyaknya pilihan burger,
obama, sebijik cuma versi melayu :)
Hafizul Hafizul 16 July, 2013
Molek dia dapat kenal ngn obama..hahaha
CARA DAFTAR CARA DAFTAR 17 July, 2013
kayanya enak juga tu. selp,. lezat,.,.
KISTA KISTA 17 July, 2013
bareng pak presiden?? keren bgt tu
REFAND REFAND 17 July, 2013
keren gan infonya...
DIARE ANAK DIARE ANAK 23 July, 2013
info yang sangat bagus sekali .
ADDISON ADDISON 23 July, 2013
artikel yang sangat bagus sekali .
HIPOPIGMENTASI HIPOPIGMENTASI 23 July, 2013
nice informations, thank's.. .