Time To Buka-Buka Bersama Celcom

Time To Buka-Buka Bersama Celcom

Beberapa hari yang lepas aku telah dijemput ke satu majlis berbuka puasa bersama Celcom di Restoran Milk And Butter, Jalan Telawi 2, Bangsar. 

Majlis Iftar yang agak santai itu juga telah dihadiri oleh beberapa selebriti terkenal seperti Elfira Loy, Altimet, dan juga Liyana Fizi. Beberapa orang blogger juga telah dijemput untuk memeriahkan lagi majlis tersebut.
restoran milk and butter, elfira loy, altimet, Liyana Fizi, persembahan liyana fizi,berbuka puasa dengan celcom,menang jam tangan dengan celcom
Ramai blogger turun pada hari tu. Ada Pena Berkala, Pen Merah, Hamzah Ian, Yana Yassin, Melastik Bintang, Bro Framestone, Eyriqazz dan ramai lagi.
restoran milk and butter, elfira loy, altimet, Liyana Fizi, persembahan liyana fizi,berbuka puasa dengan celcom,menang jam tangan dengan celcom
Eyriqazz sedang meluahkan perasaan beliau kepada Melastik Bintang. Agak sedih beliau bila singlet beliau yang disayangi terkoyak di bahagian pusat. 
restoran milk and butter, elfira loy, altimet, Liyana Fizi, persembahan liyana fizi,berbuka puasa dengan celcom,menang jam tangan dengan celcom
Ramai  tetamu yang dijemput untuk majlis berbuka puasa bersama celcom ini.

restoran milk and butter, elfira loy, altimet, Liyana Fizi, persembahan liyana fizi,berbuka puasa dengan celcom,menang jam tangan dengan celcom
Paling menarik bila dapat Souvenir berbentuk hadiah  macam ni. Aku dah panik dah masa mula-mula masuk tu. Aku ingatkan ada bom jangka dalam kotak hitam misteri ni. Macam-macam bermain dalam fikiran aku. Sampai aku terfikir yang majlis ini merupakan satu konspirasi untuk menghapuskan blogger. Tapi rupa-rupanya aku terburuk sangka je. 
restoran milk and butter, elfira loy, altimet, Liyana Fizi, persembahan liyana fizi,berbuka puasa dengan celcom,menang jam tangan dengan celcom
Rupa-rupanya dalam kotak tu ada kek berbentuk sebuah jam. Pergh! Cantik gila beb. Macam jam betul tu. Mati-mati aku ingat ada bom jangka dalam kotak tu.
restoran milk and butter, elfira loy, altimet, Liyana Fizi, persembahan liyana fizi,berbuka puasa dengan celcom,menang jam tangan dengan celcom
restoran milk and butter, elfira loy, altimet, Liyana Fizi, persembahan liyana fizi,berbuka puasa dengan celcom,menang jam tangan dengan celcom
Antara juadah yang disediakan. Kali ni yang buat aku rasa macam rambut aku dibelai manja oleh Nora Danish adalah sate ni. Pergh! Hanya Jauhari yang mengenal Manikam. Punyalah sedap.
restoran milk and butter, elfira loy, altimet, Liyana Fizi, persembahan liyana fizi,berbuka puasa dengan celcom,menang jam tangan dengan celcom
Nah! Juadah berbuka puasa aku. Tamak haloba. Siap sate masuk dalam pinggan nasi ni. Bab sayur tu yang aku pelik tu. Aku tak makan sayur. Tapi bila tengok orang lain ambil sayur, aku jadi tercabar. Aku pun ambil juga sayur. Natijahnya, masa berbuka tu, terkemut-kemut aku makan sayur.
restoran milk and butter, elfira loy, altimet, Liyana Fizi, persembahan liyana fizi,berbuka puasa dengan celcom,menang jam tangan dengan celcom
Sambil-sambil tu kitorang dihiburkan oleh Liana Fizi. Aku pertama kali dengar nama dia ni.Tapi sedap juga suara dia. Ibarat kunyah strawberi muda. Persembahan Liyana Fizi malam tu memang terbaik. Layan.
restoran milk and butter, elfira loy, altimet, Liyana Fizi, persembahan liyana fizi,berbuka puasa dengan celcom,menang jam tangan dengan celcom
restoran milk and butter, elfira loy, altimet, Liyana Fizi, persembahan liyana fizi,berbuka puasa dengan celcom,menang jam tangan dengan celcom
Pada hari tu juga sebenarnya telah dibuat satu permainan untuk kitorang semua. Kitorang diberi dengan klip buku. Dan dalam masa 10 saat kitorang kena bentukkan klip buku tu mengikut kreativiti kitorang. Task dia mudah je. Untuk pindahkan kacang daripada pinggan ke cawan kosong yang diberi kepada kitorang. 

Aku macam biasa. Disebabkan tak berapa kreatif ditambah kebebalan otak lepas berbuka, telah menghasilkan sesuatu yang pelik. Aku pun tak daham apa bentuk yang aku buat dengan klip tu. Memang tak menang lah. Hahaha.
restoran milk and butter, elfira loy, altimet, Liyana Fizi, persembahan liyana fizi,berbuka puasa dengan celcom,menang jam tangan dengan celcom
Jutaan tahniah kepada pemenang Game pungut kacang pakai klip. Menang jam tangan tu. Pergh. Jeles betul aku. 
restoran milk and butter, elfira loy, altimet, Liyana Fizi, persembahan liyana fizi,berbuka puasa dengan celcom,menang jam tangan dengan celcom
Sempat lagi aku bergambar dengan blogger tersohor tanah air ni. Blogger Melaka Boy.
restoran milk and butter, elfira loy, altimet, Liyana Fizi, persembahan liyana fizi,berbuka puasa dengan celcom,menang jam tangan dengan celcom
Bersama penyanyi rap yang terkenal. Altimet. Memang tak sombong. Sempoi. Dah macam nak beraya dah dia.
restoran milk and butter, elfira loy, altimet, Liyana Fizi, persembahan liyana fizi,berbuka puasa dengan celcom,menang jam tangan dengan celcom
Yang ni aku dah perkenalkan dah dalam entri semalam. Liyana Jasmay. Eh, betul ke? 
Sementara aku nak habiskan bebelan aku ni, aku nak korang tengok gambar kat bawah ni. 
restoran milk and butter, elfira loy, altimet, Liyana Fizi, persembahan liyana fizi,berbuka puasa dengan celcom,menang jam tangan dengan celcom,  jam tangan mewah untuk pengguna xpax
Tepat sekali. Betullah tu. Korang berpeluang untuk menang jam tangan mewah dengan top up rm10 dua kali dalam sehari atau terus top up rm30. Tawaran menarik ni. 

Tunggu lagi? Cepat top up!! Kalau tak ada XPAX, cepat daftar segera!! Jangan lepaskan peluang menarik ni. 


Untuk maklumat lanjut boleh layari :-



Tempoh promosi masih lagi berjalan sehingga 31 August 2013 ni. Jangan lepaskan peluang. Aku paksa korang ni. Haha.

{ 61 comments.. read them below or add one }

Shafiq Hashim Shafiq Hashim 27 July, 2013
Wah berubah bnyk blog nie..apa rahsia?
Filzah Azzahra Filzah Azzahra 27 July, 2013
cantik siutttt jam tu..
plain83 plain83 27 July, 2013
uih meriah2... restoran milk n butter? first time dengar ^^
dear xila dear xila 27 July, 2013
bestnya ritu dpt invitation dr celcom gak tp tak dpt pegi huhuhuhu malangnya ai maxis wkwkwkkw
Shaqir Ir Manz Shaqir Ir Manz 27 July, 2013
kah3... konspirasi bagai... tpi kek jam tuh siyes ohsem... sate tuh mmg terliur... dah lama x mkn sate... wuuuu
Mat Som Mat Som 27 July, 2013
sETIAP HARI SEMAKIN HEBAT....!
Tahniah
aTieYusof Family aTieYusof Family 27 July, 2013
uisk! hari2 BONI ada jemputan Iftar ke? hebatlah..dapat jumpa retis2 dl pelbagai peringkat umur..
tak lama lg BONI jd artis juga kot..hehe:)
Fizi Zaidi Fizi Zaidi 27 July, 2013
kemah seh kek dia..jam tu npak real..:D
munir ardi munir ardi 27 July, 2013
jam tangannya cantik apalagi makanannya wow bisa gemuk sampai 200 kg bila tiap hari aku makan macam ni
PakcikLie PCL PakcikLie PCL 28 July, 2013
perghhh murah rezeki boni , dapat jemputan selalu...makin meriah blog ni dgn penampilan boni dgn retis..cayalah !
Nadia Johari Nadia Johari 28 July, 2013
dapat jam tu...pergh xleh blah
fairus fairus 28 July, 2013
PERGHH.. TERBAIK BRO.. MAKAN FREE LAGI..

INGAT MAKAN FREE INGAT BONI, INGAT BONI INGAT MAKAN FREE.. HEHEHE
penaberkala penaberkala 28 July, 2013
bro, satu je gua nak tambah
KURMA tuh terbaik dari ladang
kakiblog kakiblog 28 July, 2013
tak sangka blogger kat sana sentiasa mendapat perhatian..

kakiblog recently posted:Main Facebook Dapat Trafik Masuk Blog
Asyik Izas Asyik Izas 28 July, 2013
wah untunglah dpt iftar dgn artis..hehe..kek jam tu mmg cantik sgt2..syg nk mkn..:)
Asyik Izas Asyik Izas 28 July, 2013
This comment has been removed by the author.
Sheda ucu Sheda ucu 28 July, 2013
suke kek tuhh... huhu cntikk2
bila nk merasa outing jumpa blogger2 nih nk tngok abam boni kat luar kacak x hahaha
Rosmiza Ali Rosmiza Ali 28 July, 2013
Ewah, terkemut2 jer muka dapat bergmabar dengan........Liyana Jasmay pon boleyyy.. Layan jela.. haha!
izan mama mia izan mama mia 28 July, 2013
wakakakaka,,
cantik laa jam kek tuu
Zuan Zuan 28 July, 2013
laaaa kek je ke.. mati2 ingatkan jam betul sebab tengok kat instagram eyriqazz macam jam betul
Mek Onie Mek Onie 28 July, 2013
jeles jeles jeles !haha
Leeza dayasari [santai leeza] Leeza dayasari [santai leeza] 28 July, 2013
AMBOI BONI........ CIS CIS CIS... HAAAAAA
Raudzah Z Raudzah Z 28 July, 2013
Untung jadi Blogger famous ni kan Boni..ada aje event makan free..nway cantiknya kek tu..
Sabrina Tajudin Sabrina Tajudin 28 July, 2013
konspirasi menghapuskan blogger... hahahaha!

meja otai2 blogger, segan nak tgur aritu!

www.sabrinatajudin.com
MaYa MustWany MaYa MustWany 28 July, 2013
bestnya..makanan pun wat terliur da ni
syuk shusuke syuk shusuke 28 July, 2013
hahaha, makin sasa la bro boni . makan semua lazat3 :D
AyuArjuna BiGoshh AyuArjuna BiGoshh 28 July, 2013
giler sedap kek tu....tapi sayang nak makan..tak gun akuasa magik ehh tukarkan kek pada jam...
mie mie 28 July, 2013
dapat jam kek tu pun dah cukup...
untung jadi blogger popular..
ahahahaa
Dianaa Dianaa 28 July, 2013
ingatkan jam betul. rupa-rupanya kek ek. smart!
Isabel Diaz Isabel Diaz 28 July, 2013
Wah, bestlah Abam Boni nie.. Selalu jer lepak ngan retis. Nak ikut..
krole krole 28 July, 2013
halamaks bestnya boni...ramai blogger fofular pergi tu...dan bg aku ko mmg kreatif tahap dewa2 melalui rekacipta utk segmen kacang tu...penuh dengan seni~
ejulz ejulz 28 July, 2013
perghh.. untung laa bro.. haha

Naziman Azlye Naziman Azlye 28 July, 2013
Cemburu tengok jam tu, macam nak minta je. hehe
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI 28 July, 2013
beshnya..siyes cntik sgt kek tu..

ingt jam btol td.
حاني رملي حاني رملي 29 July, 2013
Lepas tu badan naik kalut la..hahah tngok apa org mkn smua nak ambik..ngeh2
ANNA MARIANA ANNA MARIANA 29 July, 2013
sedap sate 2..
hihihihihi
encikarman encikarman 29 July, 2013
si sebabkan boni yg promote, aku kena tgk iklan celcom nih, caya lah boni. kena bagi tips camne celcom bleh ajak ko nih.
Si Matatajam Si Matatajam 29 July, 2013
Bestnya iftar ngan retis yek...
wantie wantie 29 July, 2013
dah semakin kacak pulak ku tengok blog ni..

eh..kek berbentuk jam tu . betul ke? memang nampak mcm real jam la BK.
daddydee daddydee 29 July, 2013
best bro dapat pergi event begini tahniah...

bell & ross tu...jam idaman daku...
Ema Johari Ema Johari 29 July, 2013
wah seronoknya..dapat berbuka free...dapat kek free..cuma tak dapat jam ori jer...hehehe..

aizamia3 aizamia3 29 July, 2013
memula ingatkan dapat jam betul.. rupa2nya ia adalah kek.. ;) cantik gak.. mcm sayang nak makan pun ada tengok gambar kek tu..
eyriqazz eyriqazz 29 July, 2013
ooo, kenakan gua ya..Nah amik eden pulangkan paku keras :

http://www.eyriqazz.com/2013/07/kembar-boni-kacak.html
siti ZAHARA siti ZAHARA 29 July, 2013
Laa..nampak cam betulla jam..rupanya kek..dasyatnya..kretif!!..cantik plk tu..klu dapat ni sayang kut nak ngappp!!..hee..=D
Fiza Rahman Fiza Rahman 29 July, 2013
Cantik tu kek. Ingatkan jam betul tadi.
Bahrain Ramlan Bahrain Ramlan 29 July, 2013
celcome ajak berbuka, best tu....
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 29 July, 2013
wallah wei seronoknyer !
Sop Sop 30 July, 2013
celcom x ajak pun... :((
best dpt makan dan jumpa artis tu :)
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat 30 July, 2013
meriah makanan....terliur tengok...jam cantik...
Cik Itah@Rama Rama Pendek Cik Itah@Rama Rama Pendek 30 July, 2013
makanan tu yang menarik tumpuan hehhee
Cik Yaya Cik Yaya 30 July, 2013
wahh giler beshh tuu..^_^
Noor Ikmal Noor Ikmal 30 July, 2013
Assalam.. aku pun nak jugak nie... aku guna DiGi lah Boni.. baik aku rembat sim Celcom adikku nie... hahahha
hafizul hafizul 30 July, 2013
Kenapa tak buat aksi korek hidung?haha
Mieza Jhaa K Mieza Jhaa K 30 July, 2013
EH rasanya elfira pendek je...knp hmpir sama dgn abg boni plk? Haha
Mizz Aiza Mizz Aiza 30 July, 2013
meriahnya makanan.. :D
Alin Marlini Alin Marlini 01 August, 2013
wow..jam kacak..bertambah kacaklah
Aida Ismail Aida Ismail 01 August, 2013
Serius real gila cake bentuk jam tu. Kalau takde caption, memang saya ingat tu jam =.="
Cik Fie Cik Fie 24 August, 2013
amboi . berbuka puasa dengan retis :)