10 Tahun Tak Jumpa Nenek

10 Tahun Tak Jumpa Nenek

Lama betul aku tak balik kampung. Bila dah balik ni terasa sempurna raya aku. Selama ni aku hanya balik Selayang. Tapi raya aku terasa tak berapa sempurna sebab tak balik Bagan Serai.
bagan serai, rumah pam kerian
Orang Bagan Serai dan Parit Buntar mesti cam ni kat mana. Hahaha.
Tahun ni aku, madam besar, adik kedua dan ketiga aku balik kampung. Cuma big bos tak dapat ikut sebab kerja. Mencurah bakti kepada pesakit-pesakit Hospital Selayang. Sampai sana, nenek aku dah terpacak menunggu kepulangan anak dan cucu-cucu sulung dia. Dah macam dalam drama Melayu dah. Tunggu anak dan cucu kat buaian. Hahaha. Nasib baik aku tak sempat rakam.

Banyak aku nak cerita, tapi untuk hari ni cukuplah setakat aku cerita yang aku sangat gembira raya tahun ni sebab dapat balik kampung kat Bagan Serai ni. Walaupun sekejap, tapi sangat menusuk di jiwa. Dapat juga aku merasai suasana damai kampung dan udara segar kampung di pagi hari. Apa lagi rasa bangga bila dikejar dan digoda penuh taksub oleh awek-awek Bagan Serai. Hahaha. Ok, aku tipu.

Jadi sampai sini dulu entri pembukaan lepas lama tak update. Adeh. Rasa mood berblog terus ke laut.

{ 45 comments.. read them below or add one }

Shark Kay Shark Kay 17 August, 2013
lama jugak tu 10 tahun..
nenek cam ker x lagi abg boni tue..
hehe..
Azza Afdzal Azza Afdzal 17 August, 2013
dah jemu aishh duk pi bagan serai selalu hahahaha..duk kg mana kt bagan serai tu??
Dhia Dirham Dhia Dirham 17 August, 2013
lamanya takk jumpa nenenk. nenek sihat? :)
Irwan Alessa Irwan Alessa 17 August, 2013
untung lah bro, beso ada lagi nenek.. huaaaaaa..
Mia Liana Mia Liana 17 August, 2013
tentu nenek tu rindu dan asyik tunggu depan pintu rumah tahun2 yang sudah... sama macam citer kat tv tu..
Ezad Skytech Ezad Skytech 17 August, 2013
10 tahun tak balik...lama tu..tapi suasana kat kampung ni best..lagi time raya..tenang je nak duduk kampung lama2..
Budak Kampung Budak Kampung 17 August, 2013
hamboii lama nya xjmpe.ate cmne tu?
Faizal Pejay Faizal Pejay 17 August, 2013
Ko lupa jalan pulang kg ke ?
Ikhmal Malique Ikhmal Malique 17 August, 2013
tudia aih boni, 10 tahun. lama tu..aku tiap2 minggu balik kampung. huhu. tokwan pun dah jemu tgk muka aku. haha
hafiz hafizol hafiz hafizol 17 August, 2013
KEMAIN KENA KEJAR DI AWEk-AWEK .. HAHAHAHA.. LAWAK LA BRO =p
fairus fairus 17 August, 2013
WELCOME BACK BRO.. WELCOME BACK.. LAMA ADA ENTRY BARU.. SELAMAT HARI RAYA.. MAAF ZAHIR DAN BATIN..
fairus fairus 17 August, 2013
WELCOME BACK BRO.. WELCOME BACK.. LAMA ADA ENTRY BARU.. SELAMAT HARI RAYA.. MAAF ZAHIR DAN BATIN..
||aLeaSaRa|| ||aLeaSaRa|| 17 August, 2013
alah nak lagi foto2..cepat upload tau he3..

selamat hari raya ye ^^
ArELeEz ArELeEz 17 August, 2013
leez ade sorang kwn org bagan serai. keje pun kat bagan serai. of course dia buleh cam gambar tu katne if dia baca entry ni. anak jati bagan serai katanye kan..
krole krole 17 August, 2013
wah msti nenek ko gmbira...lama jgk tak jmpe tu...em btul jg boni...ble raye ni kalo tak blk kg rasa cam tak smpurna je...bguila ko blk taun ni boni...huhuhu terbayang pla ko kena kejar ngan awek2 kat sna hahaha~
Hairul Hafiz Hairul Hafiz 17 August, 2013
Amboi lama betul ko tak balik kampung...
♥ Nana BamBam ♥ ♥ Nana BamBam ♥ 18 August, 2013
Assalamualaikum bro boni,


kenapa 10 tahun baru nak balik?
Syukur alhamdulillah masih ada nenek lagi...untuk kamu boni :')

ohye, kenapa ek nama tu diberi bagan serai? sebab ade banyak ke serai2 kat sana? huhuhuuu
Nao Mei Nao Mei 18 August, 2013
wah seronok lah engko boni hensem..hahaha...beraya rumah tok wan..hihi...sepandai je cik akak letak nama nenek boni tu...

serrius memang seronok kalau beraya kat kampung tau....sebab cik akak memang beraya kat kpg..hihi..

selamat hari raya
Bin Muhammad Bin Muhammad 18 August, 2013
10 tahun xjumpa, nenek kenal lagi ke?
Slmt kembali...salam lebaran :)
Cik Nur™ Cik Nur™ 18 August, 2013
Kampung dekat bagai serai kee...
dekatlah dengan Taiping...
Ainim Suju Ainim Suju 18 August, 2013
patutlah tak nampak update. tak mengapa, raya itu lebih penting
PakcikLie PCL PakcikLie PCL 18 August, 2013
wah balik bagan serai.., pcl lalu situ tp gambar tak dpt nak cam lah... peluk sakan dgn nenek nohh !!
Mieza Jhaa K Mieza Jhaa K 18 August, 2013
apa??? 10 tahun tak jumpa?? macam duduk kat planet lain..haha
Rosmiza Ali Rosmiza Ali 18 August, 2013
Asal lama sangat tak balik kampung? Cian nenek rindukan cucu dia.. Huhu..

ZON PERMAISURI CHOMEL
penaberkala penaberkala 18 August, 2013
lama tu bro tak balik kampung..
mesti nenek peluk cium ketat-ketat bonikacak sbb rindu,haha

nasib baik rumah nenek gua dekat je dengan rumah
naik motor 5 minit dah sampai

Tinta Lana Tinta Lana 18 August, 2013
Salam.

Uii, lama sungguh ko tak jumpa nenek ko..camni la cucu zmn skrg..dah kacak terus lupakan nenek..hik3

Boni..selamat hari raya, maaf zahir batin ya :D

#urmm..mood ak pun kelaut juga..
baby comel baby comel 19 August, 2013
Asal sampai 10tahun bang?? Lamanya.. sayang nenek tinggal2kan ye. Hehehe,
lega kan dah dapat balik kampung. Terasa dah kesempurnaan tu eh :)
ANNA MARIANA ANNA MARIANA 19 August, 2013
wah, dikejar awek2 kot.. hihihihih
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 19 August, 2013
mmg best kalau jumpa nenek apalagi kalau dah lama x jumpa kan !
Sukma Haron Sukma Haron 19 August, 2013
dah macam citer cerekarama lama tak jumpa nenek....10 tahun.......ko duduk jauh sangat ker....? hehe
Ija Rased Ija Rased 19 August, 2013
lama tu tak jumpa nenek.
tenku butang tenku butang 20 August, 2013
hoh?? bio betikk? 10 tahun xjumpa nenek???
Mizz Aiza (Dunia Kecil) Mizz Aiza (Dunia Kecil) 20 August, 2013
lama betul boni tak jumpa nenek.. bila dah jumpa tu mesti terubat rindu di hati..
Aishah Jahirah Aishah Jahirah 20 August, 2013
10 tahun...mak aih lamanya boni..amboi2 tah2 boni yg terpikat awek bagan serai ni...heheh larik...
hafizrahim hafizrahim 20 August, 2013
jenguk2 selalu nenek ko tu bro selagi diorang masih ada..aku nenek n atok dua2 belah dah takde, rasa rindu kat diorang
siti ZAHARA siti ZAHARA 20 August, 2013
Amboi 10 tahun lama tu..cian kt nenek..=D
Hafizul Hafizul 20 August, 2013
Perghhh lamanya tak balik kampung..mujurlah jalan ke kampung masih ingat..hehe
Myra Jay Myra Jay 22 August, 2013
10 tahun tu tempoh yang lama tu.. tp okla Hari Raya dapat menghubungkan kembali :D
Cik Fie Cik Fie 24 August, 2013
untung la still ada nenek :)
missshoji missshoji 25 August, 2013
My bro in law dr P.Buntar. mst dia cam tpt ni. Hehe
chii chii 28 August, 2013
10 thun? lama gak tu..chii pun dulu paling lama x jenguk arwah nenek side ayah...dlm 8 thn kot..tp x blk pekan...lebih kurang 10 thn.