Raya Pertama Blogger Kacak

Raya Pertama Blogger Kacak

Blogger kacak? Siapakah? Dah tentu lah aku. Walau tak kacak pun, konfiden kena lebih. Hahaha. Okay, hari ni baru berkesempatan nak bercerita tentang raya pertama aku. Padahal dah raya ke 24 dah ni. Baru nak cerita. 

Raya pertama aku macam biasa akan ke Selayang Baru. Rumah Grandpa and Grandma belah bapak aku. Boleh dikatakan memang agak meriah dan terasa suasana raya bila ke sini. Apa lagi nak berkumpul ahli keluarga ni bukan senang. Setahun sekali je. Apa lagi aku makin kacak dari tahun ke tahun. Memang wajib aku tonjolkan wajah kacak aku ni kepada seluruh ahli keluarga aku. 

Malas aku nak cerita panjang, jom layan gambar-gambar blogger kacak ni beraya pada hari raya pertama. Heh heh.
suasana raya, raya lelaki kacak, lelaki kacak beraya, blogger kacak beraya, blogger beraya, suasana raya pertama
Ada tokoh jadi Perdana Menteri tak? Hahaha. Aku bersama keluarga. 
Bersama dua orang adik aku.  Kepada encik yang suka makan, sila jangan menggatal ye.
suasana raya, raya lelaki kacak, lelaki kacak beraya, blogger kacak beraya, blogger beraya, suasana raya pertama
Big Boss dan Madam Besar. Romantik gitu. Pewwit.
suasana raya, raya lelaki kacak, lelaki kacak beraya, blogger kacak beraya, blogger beraya, suasana raya pertama
Putih-putih melati, merah-merah mata gatal sebab resdung. 
suasana raya, raya lelaki kacak, lelaki kacak beraya, blogger kacak beraya, blogger beraya, suasana raya pertama
Anak-anak yang lebih besar daripada mak sendiri. Lawan tokey namanya. Hahaha.
Bermulalah episod duka. 
suasana raya, raya lelaki kacak, lelaki kacak beraya, blogger kacak beraya, blogger beraya, suasana raya pertama
Air mata aku tak dapat dibendung lagi. Masa ni berderai air mata aku.Disebabkan tak dapat kawal emosi, aku berguling-guling atas lantai sambil meraung-raung. Hahaha. Hampeh, nampak benor menipunya. Aku bab bersalaman ni tak reti nak mengekspresikan perasaan. Hahaha. Keras kejong je jadinya.
suasana raya, raya lelaki kacak, lelaki kacak beraya, blogger kacak beraya, blogger beraya, suasana raya pertama
Hah! Kalau objek ni, dia memang susah nak kawal perasaan. Selalu akan jadi Jejak Kasih. 
suasana raya, raya lelaki kacak, lelaki kacak beraya, blogger kacak beraya, blogger beraya, suasana raya pertama
Objek yang ni pula tau nak tersengih je. Haha. Suka blurr. Mungkin masa ni dia tengah blurr juga. Muka macam Lost je tu. Hahaha.
suasana raya, raya lelaki kacak, lelaki kacak beraya, blogger kacak beraya, blogger beraya, suasana raya pertama
Pose mahal telah muncul dan dikesan pada hari raya pertama!! 
suasana raya, raya lelaki kacak, lelaki kacak beraya, blogger kacak beraya, blogger beraya, suasana raya pertama
Sempoi kan semua? Kena tunggu tahun depan baru dapat kumpul bersama balik. Ataupun salah seorang daripada fasa cucu-cucu ni kahwin. Aku yang paling sulung. Hahaha. Aku ke yang akan kahwin dulu agaknya? 
suasana raya, raya lelaki kacak, lelaki kacak beraya, blogger kacak beraya, blogger beraya, suasana raya pertama
Keluarga besar Boni Kacak. Ada baka di Import daripada Australia. Sebab tu kena hebat English Skeaping. Senang nak bersembang-sembang.  Kalau bersembang dengan aku, memang Yes No Yes No je lah yang aku tau. Hahaha.
Raya aku biasa-biasa je. Tak sehebat raya orang lain. Tapi detik-detik terindah masa raya tu lah yang paling mahal walau raya tu biasa-biasa je. :)

{ 116 comments.. read them below or add one }

Nao Mei Nao Mei 22 August, 2013
meriah raya ye...
cik akak nie tak sempat nak ambil gambar :)
maka dengan rasminya gambar raya tak de....huhu...
sizziey darliana sizziey darliana 22 August, 2013
happy family ..... selamat hari raya...
ct kektus ct kektus 22 August, 2013
kacak banget ! hahaa :D
munir ardi blog munir ardi blog 22 August, 2013
senangnya beraya masih ada lagi kedua orang tua, seronok beraya dengan seluruh keluarga ramai
Lelaki Lelaki 22 August, 2013
kirim salam dengan adik yer...huhu.
Aku Penghibur Aku Penghibur 22 August, 2013
happy family :) hem hem.. adik solo lagi ? ( bergurau)
Mizz Aiza (Dunia Kecil) Mizz Aiza (Dunia Kecil) 22 August, 2013
nampak meriah je.. comel adik boni.. :D
muja muja 22 August, 2013
ok,, saya nampak baju raya saya di entry ini,, -.-'
Teena Tna Teena Tna 22 August, 2013
Raya aritu macam nak terkeluar air mata, tp masih dapat dikawal. Salam kat dahi? Haha, sama lah.
deno deno 22 August, 2013
tema biru dan merah! suka!:)
wazy wazy 22 August, 2013
Terlebih kacak dah ni bro,hehe Selamat Hari Raya
Asyik Izas Asyik Izas 23 August, 2013
cantik adik2 Boni yea..:)
akubiomed akubiomed 23 August, 2013
Rupanya ada 2 adik comey. Abang ada baik dan sudah makan? <--tiba-tiba mesra.:-)
Rozuan Ismail Rozuan Ismail 23 August, 2013
waktu mak ayah masih ada, memang ada chance raya adik beradik.
Faizal Pejay Faizal Pejay 23 August, 2013
Ai abg boni boleh berkenalan dgn adik
Sam Banjamin Sam Banjamin 23 August, 2013
tahun depan, muka aku akan ade la as part of faily kita kan abang ipar ku Boni... hehehhe...
Nur Emilya Nur Emilya 23 August, 2013
abang boni ! selamat hari raya! hehe. lamanya tak hadir di blog ini hahaha
syuk shusuke syuk shusuke 23 August, 2013
pose mahal dia dah keluar. arghhh , anti virus tak kuat. HAHA
Ezad Skytech Ezad Skytech 23 August, 2013
memang meriah beraya dengan keluarga ni...bukannya selalu dapat berkumpul macam ni kan...

P.S - aihh...raya pertama pose maut ko da tak boleh dibendung lagi ye boni...haha..
Irwan Alessa Irwan Alessa 23 August, 2013
teddiiaaaaaaa!!!!! pose boni.. hahahaha wah beraya sakan eh boni.. jeles aku, aku blank raya ni.. takde apa sangat aku nak cerita..
Ainim Suju Ainim Suju 23 August, 2013
hah? raya ke 24? hahha..

meriah apa, da gambar dengan adik beradik tu kira meriahla tu
Zie Fauzi Zie Fauzi 23 August, 2013
meriahnya...bukan selalu dpt mcm ni... time raya je...
حاني رملي حاني رملي 23 August, 2013
En.boni tngah korek idong ke gmbar yg last?? hahaha
Syafiqah Hashim Syafiqah Hashim 23 August, 2013
pose korek hidung tu memang tak lepas kan..hahahaaa..
Selamat Hari Raya..
BUNDA a.k.a KN BUNDA a.k.a KN 23 August, 2013
owh, tak ramai adik beradik boni... tapi kenapa adik2 dia comey2 yer? tapi boni tak.. cuma kacak sikit jer... haha..
reezluv reezluv 23 August, 2013
okeh..kem salam kat adik lu yang cun tu..aahaha
fairus fairus 23 August, 2013
ASSALAMUALAIKUM BANG? DAH MAKAN? SIHAT TAK? DALAM GAMBAR NAMPAK SANGAT KACAKLAH.. KIRIM SALAM KAT ADIK EH? HEHEHE... :D
fairus fairus 23 August, 2013
ASSALAMUALAIKUM BANG? DAH MAKAN? SIHAT TAK? DALAM GAMBAR NAMPAK SANGAT KACAKLAH.. KIRIM SALAM KAT ADIK EH? HEHEHE... :D
careno careno 23 August, 2013
pose korek hidung tu mmg rare... hahaha...
daddydee daddydee 23 August, 2013
abam boni jom adik belanja makan....
O'gosh Iskandar O'gosh Iskandar 23 August, 2013
hoh! gila cun adik Boni...Tapi xlah sekacak abangnya....hehe
Fiza Rahman Fiza Rahman 23 August, 2013
Meriah nya raya. Kira hebat juga lah ni. Lagi hebat bila ada gambar korek hidung tu ☺☺
Mila Ahmad Mila Ahmad 23 August, 2013
ko memang suka korek hidung er boni ???
beta kupu beta kupu 23 August, 2013
kagum dgn pose mahal tu! hahaha
Selamat Hari raya
wantie wantie 23 August, 2013
memang patut pun. ko kena kawin dulu. adik adik tu manis manis belaka. kang dorang kawin dulu baru tau...

gelombang biru keluarga kamu yer.
Qashmere Qashmere 23 August, 2013
MERIAH! COmel adik adik you....
Cik Yaya Cik Yaya 23 August, 2013
SALAM...

wahh tema biru thun ni ye..yg prmpuan cntik2 la bju2 nye..hehe

comei adik2 nye.. ^_^ meriah..bestnyer..
eVa eVa 23 August, 2013
patutlah boni kacak, sbb adek bradek pun cantek.. eyh xboleh puji lebih.. haha..
Fizi Zaidi Fizi Zaidi 23 August, 2013
haha itu yg menjadikan kekacakan bro kot...kuikuikui
Nadia Johari Nadia Johari 23 August, 2013
cantikla adik boni tu..
hazman aka species1980 hazman aka species1980 23 August, 2013
Rasa berdebar-debar je rasa bila tengok adik Abang BONI ULTRA KACAK nie....
Ema Johari Ema Johari 23 August, 2013
ada keluarga campur...
E'in E'in 23 August, 2013
cantik laa adik boni... :)
Isabel Diaz Isabel Diaz 23 August, 2013
Meriahnya raya kat umah abang.
MaMa Rey MaMa Rey 23 August, 2013
korek hidung tu yg pose termahal hehe..
cantik2 adik boni..yg paling best tengok Big Boss dan Madam Besar tu..sweet btl...:)
tarmizi tarmizi 23 August, 2013
comel adik dia geram betul aku hehe
Cik Ain Cik Ain 23 August, 2013
panggil adik2 abg boni "objek" ahha xleh blah betol ..tapi comel2 adik abg boni wehhh..
Adhie Sunan Saifuddin Adhie Sunan Saifuddin 23 August, 2013
berkumpul raya dengan family tu memang satu kenanga yang terindah
Aishah Jahirah Aishah Jahirah 23 August, 2013
meriah la tu incik boni....hahaa...objek kejong tu boni kacak.lalala
Azie Namico Azie Namico 24 August, 2013
hehehe , selamat hari raya ! memang ada class gitu..meriah
anamizu anamizu 24 August, 2013
oho hoiiiiii ~ perhhh konfem pasni berator arrr jejaka yg apply utk jadi adik ipar Boni kahkahkah




*Boni TQ sbb bagi link blog kak Julia (Umi Qi) itu hari... sangat membantu dlm setelkan mslh blog tak terindeks tu hehe


*slm aidilfitri Boni.. rawrrrr :P
♥ Nana BamBam ♥ ♥ Nana BamBam ♥ 24 August, 2013
Terbaik boni.
Happy family in eid mubarak..
Alhamdulillah :)
Nisa' Nisa' 24 August, 2013
Glad you had a great Eid. Unlike mine, macam hari biasa...
Cik Fie Cik Fie 24 August, 2013
pose mahal tu pose paling kacak . kahkahkah :P
Syazana Zainn Syazana Zainn 24 August, 2013
iyelah, incik boni memang kachak banget :p



p/s: adik incik boni cantik hihi
izan mama mia izan mama mia 24 August, 2013
meriahnya depa bergambaq raya
Nrl Ndh Nrl Ndh 24 August, 2013
raya dengan KACAK ;) happy raya
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat 24 August, 2013
meriahnya famili boni...selamat hari raya...
ArELeEz ArELeEz 24 August, 2013
warna-warni aidilfitri.. ;)
Raudzah Z Raudzah Z 25 August, 2013
Meriah gitu..nway best kan Boni bila dapat kumpul ramai-ramai..bukan senag masa raya ajelah time nak berkumpul lama sikit..
Rozalia Binti Alik Rozalia Binti Alik 25 August, 2013
comel2 adik boni !!! :D hehehe... :) nasib Lia pompuan. hahahha. kalau laki dah lama ngorat . muahahhaa.... SELAMAT HARI RAYA , MAAF ZAHIR DAN ... err.. BATIN. hehehe :)

missshoji missshoji 25 August, 2013
Best dpt raya ramai2... yay!
sekslove sekslove 25 August, 2013
Salam Jabat Tangan Dari Kami Gan.

blog ini lg Blogwalking...
Dan Kalo Ada Yang Mau Cari Alat Bantu Sex Atau Obat Kuat Dan Obat Perangsang Atau Pun Obat Pelangsing Badan Blog Kami Menyediakannya jika berkenan berkunjung ya.. makacih
Mat Som Mat Som 25 August, 2013
Saya sgt suka melihat kedamaian dan ketenangan pagi syawal di rumah Boni. Ayah dan ibu Boni ni org baik2, harap2 anaknya tu mewarisi kehebatan mereka...memang nampak bahagia....

Manalah bakal menantu perempuannya ter?
Elie Lily Elie Lily 25 August, 2013
Seronoknya berhari raya dengan keluarga kan? Selamat hari raya bro! :))
Hafizul Hafizul 25 August, 2013
Selamat hari raya..kim salam kat adik sebelah tu yer..haha
Rosmiza Ali Rosmiza Ali 26 August, 2013
Adik dia dipanggil objek.. Hampeh punya abang.. Kohkohkoh! Sedondon gitew di pagi raya.. Ramai pulak bertema biru tahun ni.. Macam2 pattern biru kuar tahun ni.. Kekeke..
ZON PERMAISURI CHOMEL
hafiz hafizol hafiz hafizol 26 August, 2013
comel plak colour nie.. nak beli baju melayu colour nie ah tahun depang.. hahahaha


Btway, SELAMAT HARI RAYA BRO =)
Eiqa Almond Eiqa Almond 26 August, 2013
Hahhaaa
Adehhh, tergelak2x baca entry niee..
Ramai oo tema warna tuu tahun niee..
Korek hidung korek hidunggg. ahhaa
Zurina Zurina 26 August, 2013
Selamat Hari Raya dik boni yg mmg kacak!!!...bestkan dpt kumpul ramai2...klau tak raya...susah nk jumpa n bkumpul camni
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat 26 August, 2013
Meriahnya...Keluarga bahagia...
encikarman encikarman 26 August, 2013
kacak2, psttt yg dua org tu adik ker abang Boni?
dear xila dear xila 26 August, 2013
wahhhh meriah keluarga encik...boleh tuju lagu? ;p
Amanina Mads Amanina Mads 26 August, 2013
mmg comel aik awk yg nangis tu..hehe
stail korek hidung tu ohsem la
Papa Mifz Papa Mifz 27 August, 2013
ekau tak habis2 dengan korek hidung kau...muahaha
ANNA MARIANA ANNA MARIANA 28 August, 2013
wow, meriahnyaaa...
bila abg boni nak kahwin?
x sabo nak tengok abg boni pakai baju pengantin..
mesti makin terserlah kehandsomeman abg boni ni.. hihihi
chii chii 28 August, 2013
cantik tema biru..apa pun..selamat hari raya dari chii buat boni :)
Rieyn Anna Rieyn Anna 28 August, 2013
meriahnye laa tgok Boni Kacak nie beraye..seronok je..:)
Cik Itah@Rama Rama Pendek Cik Itah@Rama Rama Pendek 28 August, 2013
meriahnya raya pertama boni..raya pertama sy sunyi kot...huhu
siti ZAHARA siti ZAHARA 28 August, 2013
Tersesat jgk gmbar tu..hehehe..=D
Dkna Abza Dkna Abza 28 August, 2013
nampak boni kaku jer nak bersalam..nampak bebenar berlakonnya hahahaa
Syida Rasyidah Syida Rasyidah 29 August, 2013
meriahnyee... selamat hari raya :)
hafizrahim hafizrahim 29 August, 2013
oh abang iparku..ko memang kacak..abang ipar bila nak turun bangi, adik ipar belanja roti canai..hehehe
Masha Meisters Masha Meisters 29 August, 2013
bolehla....tokoh PM negara toburrrr....heheheh...jgn mareeee!
Hanif Idrus Hanif Idrus 29 August, 2013
Big Boss dan Madam Besar siap pegang2 tangan...
Gitulah baru best....heheh
waiman takwa waiman takwa 30 August, 2013
Alhamdulillah semua ceria-ceria..
cweet pinky cweet pinky 30 August, 2013
hahahaha , CP pown baru jer cerita pasal raya , walaupun raya tah yang ke berapa puluh tah , hehehe ~~

comel cik boni pose tuh , hehehe ~

cantek2 adek boni , untung lerr , ehehehe ~
S.K.A S.K.A 30 August, 2013
happy family =) meriah je..tapikan..adik boni kacak..comel2 la..he3..
Juliet_iRa~" Juliet_iRa~" 31 August, 2013
laaa adik ke igt wife td sbb sedondon hihi

gurau2 :)

xsbr tunggu abg boni nak kawin heee

slmt hari raya ;)
♥ Nana BamBam ♥ ♥ Nana BamBam ♥ 31 August, 2013
Assalamualaikum,

bahagia tengok family kamu ni :)
baby comel baby comel 01 September, 2013
Serius cik abg kita ni makin kacak. Eh? =)
kakiblog kakiblog 02 September, 2013
memang terasa kemeriahan hari raya tersebut..
nik ros nik ros 02 September, 2013
meriahnya. seronok sambut raya ramai2 gini.
Mas Zull Mas Zull 03 September, 2013
assalamualaikum boni...meriahnya beraya sekeluarga...:)
Mieza Jhaa K Mieza Jhaa K 05 September, 2013
waahh keluarga besar abang boni..meriah..
obat benjolan obat benjolan 05 September, 2013
Asiik lumayaan gan pemabahasannnya, berguna banget buat saya, terimakasih & semoga sukses selalau
.::: Princess MOMOY :::. .::: Princess MOMOY :::. 05 September, 2013
selamat hari raya
maaf zahir batin dear boni super kacak
okay, memang kacak. titik
Myra Jay Myra Jay 06 September, 2013
Patutla blogger suka makan tak senang duduk, rupanya memang comel..hehee ;)
obat penurun panas anak obat penurun panas anak 10 September, 2013
artikel yang mearik, insfiratif banget buat saya. makin sukses aja yah.
perangsang pembesar perangsang pembesar 22 February, 2014
Pusat Obat Perangsang Wanita, Pembesar Penis, Dan Obat Kuat Pria :: www.perangsangpembesar.com