Sedondon Kat Bawah

Sedondon Kat Bawah

Bila tiba hari raya ni macam-macam design baju, kasut dan reka bentuk menarik yang dicari oleh manusia-manusia. Semuanya cantik-cantik dan comel-comel. Paling penting semua nak sedondon. Kalau boleh wajib sedondon. Kalau tak, Cancel raya. Duduk rumah tak keluar ke mana-mana. 

Macam tu juga dengan sepupu-sepupu aku. Paling tak menahan tu, baju dan seluar semuanya lintang pukang. Tak bersatu dan tak senafas. Tapi tiba-tiba tang kasut pula yang sedondon. Hahaha. Memang wajib jadi bahan untuk blog aku.
kasut sedondon, pakaian sedondon, pakaian raya yang sedondon
Korang akan disajikan dengan entri-entri raya daripada aku. Terus menerus entri raya. Siaplah korang. Sediakan spender pink untuk kesat muntah korang. Hahaha.

{ 77 comments.. read them below or add one }

penaberkala penaberkala 20 August, 2013
ok, esok kena pi cari spender pink
kah3
Kisah Si Dairy Kisah Si Dairy 20 August, 2013
mbghaaa.....boni pun pakai selipar comel nie ker..terserlah kekacakkan mu..
Ezad Skytech Ezad Skytech 20 August, 2013
haha...boleh pulak macam tu ye...hee
Lady Lady 20 August, 2013
atasnyee dok pulak same, kat kaki jee same yee. hahaha. Mesti pattern tu je ada kott.. hahaha
Shaqir Ir Manz Shaqir Ir Manz 20 August, 2013
spendar kaler lain tak boleh ke?? hahahhaa
Nao Mei Nao Mei 20 August, 2013
cik akak pon ada beli sebijik gambar boni nie untuk adik dan kak long...hihi...
untung cik akak tak de pula..
sebab cik akak tak pakai yang ada bunga2 nie..hihi...
design simple je pilihan cik akak..yang penting high heel...hahaha
Fizi Zaidi Fizi Zaidi 20 August, 2013
selagi syawal x habis..kasi bentang semua..hahah
Fizi Zaidi Fizi Zaidi 20 August, 2013
selagi syawal x habis..kasi bentang semua..hahah
Sam Banjamin Sam Banjamin 20 August, 2013
boxer diterima x, selain spender? heheh...
fairus fairus 20 August, 2013
BUKAN SEDONDON LAGI.. NI BERDONDON DONDON..
diana diana 21 August, 2013
Raya sebulan,maknanya sebulan la hadap entry raya..hahah
Cik Nur™ Cik Nur™ 21 August, 2013
haik..boleh mcm tu...
tak tertukar ke kalau pegi beraya umah org..hehehe
S.K.A S.K.A 21 August, 2013
ha3..terbaik la kasut raya =)
Amanina Mads Amanina Mads 21 August, 2013
haha.. sehati sejiwa la kazen2 tu.
nasib baik kazen sndiri xpenah sehati..
Ainim Suju Ainim Suju 21 August, 2013
saya dan family boria baju raya..hehehe
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail 21 August, 2013
Adess... Boleh lak cenggini.. Hahaha.. Kalau nak mintak adik beradik muja buat cenggini.. Kim salaam jela.. Haha
deno deno 21 August, 2013
wah... firt time tengok kasut sedondon... :)
zana fahmi zana fahmi 21 August, 2013
Spender pink tinggal kg la pulak!
Lps ni cari spender hijau, entry raya akk pula....utk tadah muntah...hehe..
Ija Rased Ija Rased 21 August, 2013
wah..comel sungguh, kalau adik beradik ramai memang best sedondon,tapi make sure semua sama size,kalau tak, terlopong la.hihihi
Kakzakie Kakzakie 21 August, 2013
Kalau sedondon selipar ok lagi dik jgn tersedondon dgn langsir atau alas meja tuan rumah haru dibuatnya:)
DIARI FARISHA DIARI FARISHA 21 August, 2013
zmn skrg ni, jrg org nk pkai sdondon smpai ke kasut..hehe
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI 21 August, 2013
saiz kaki lain takpe gak..buat sama snng cilook mana pun..wakakak..

eh apesal spnder pink lak? amboi..p amik kaler len..kih2
@juera @juera 21 August, 2013
nak jugak sehati sejiwa sedondon kan..br fun kan ^^
fyna fyna 21 August, 2013
errr... kalau family fyna pun dah terbiasa untuk kaler sedondon hari raya pertama.
Mimi Azirah Mimi Azirah 21 August, 2013
Eleh sebenarnya kasut die pun sedondon ngan sepupu sepupu jgak kan...tp gmbr fokus kat kasut sepupu sepupu aje malu la tuh nk ngaku die pun same..hahahahaha
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 21 August, 2013
hehehe mmg comel sgt, rata2 KA jumpa ramai yg pakai sandal ni raya tahun ni
Mieza Jhaa K Mieza Jhaa K 21 August, 2013
Haha..sepupu pun lawak macam abang boni jgk..
PakcikLie PCL PakcikLie PCL 21 August, 2013
ni beli borong ni bro..haha, maksud aku beli sekali...cantik mesti mahal tu kan !
wantie wantie 21 August, 2013
actually teringin jugak nak pakai sandle ni tapi kan.. rasa mcm tak sesuai ngan kaki akak.

memang comel kan.

kalau pompuan belispender pink ok lagi. kalau lelaki pakai penda pink, terus akak muntah ijo BK oi..
Azlan Strider Azlan Strider 21 August, 2013
macam nie punya sedondon kira rare...biasa kalau dua pasang tu boleh kata kebetulan sbb sandal mcm nie memang popular..hehehe

Regards,
-Strider-
aTieYusof Family aTieYusof Family 21 August, 2013
Selalu org baju yg sedondon kan Boni..
yg ni selipar plak sedondon, lain dr yg lain..hehe
Sheila Salim Sheila Salim 21 August, 2013
Assalamualaikum. wakakakaaa sehati sejiwa tapi di tapak kaki jelah. hehehhe. nice bro ;p
SecretOfShaila SecretOfShaila 21 August, 2013
Hahaha...comel saje sedondon..^^
Cik Itah@Rama Rama Pendek Cik Itah@Rama Rama Pendek 21 August, 2013
hahaha sehati sejiwa apa.. biasa la tu , sy pun macam tu dengan adik beradik :)
Bahrain Ramlan Bahrain Ramlan 21 August, 2013
comel giler seliper ni..haha.
kesat dengan spender pergh! lagi nak muntah..haha
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah 21 August, 2013
Comel selipar tu. Mesti masa beli pergi beli sama-sama ni.
hafizrahim hafizrahim 21 August, 2013
hai sepupu ipar..hahaha
Cik Yaya Cik Yaya 21 August, 2013
salam..

hehe..tgok dari atas xde sowng pon sedondon kan..tetibe tgok bwh..aikk..bleh plak sehati sejiwa sesama citarasa..haha nama pon trend kot kan siper cmtuu..hehe
Mizz Aiza (Dunia Kecil) Mizz Aiza (Dunia Kecil) 21 August, 2013
sehati sejiwa kalau bab selipar.. aiza ingat ke boni pun pakai juga selipar tu.. hehe..
onlajer onlajer 21 August, 2013
TENGAH OFER KE SANDLE INI
shaFazie shaFazie 21 August, 2013
wajib sedondon baru meriah :)
Ema Johari Ema Johari 21 August, 2013
salah satunya boni punye
Bin Muhammad Bin Muhammad 21 August, 2013
Walaupun tidak sehati dan sejiwa...tapi masih ada juga persamaan dlm citarasa berkasut atau terpaksa kot! Dah itu je yg di belikan oleh bapa...pakai aje la
Rosmiza Ali Rosmiza Ali 21 August, 2013
Tudia! Sedondon di kaki pun boleh.. Eheks! =)
MizzTina MizzTina 21 August, 2013
eh, sy pernah la mcm ni..
aizamia3 aizamia3 21 August, 2013
pink mana kena dengan warna tema kasut tu.. kihkihkih..
hafizmd hafizmd 21 August, 2013
hohoho...gambar sepatu jer...tuannya mana?
Papa Mifz Papa Mifz 21 August, 2013
kehkehkeh selipar pun sedondon yer...;)
Zuan Zuan 21 August, 2013
dulu ceq suka, lani ceq rimas kalau sedondon..haha
Hairul Hafiz Hairul Hafiz 21 August, 2013
Jangan sampai tertukar sudahlah
Aku Penghibur Aku Penghibur 21 August, 2013
bro pakai kasut nie ? wahhh aloo tomey tomey :) hahahaha kelakar r
luqman zakaria luqman zakaria 21 August, 2013
walaupn pakaian xsama..kasut tetap nak sedondon..
krole krole 21 August, 2013
huhu bule plak kasut smua sma ye...ni dah planing baik pnye ke atau ada sale gila2 waktu posa tu huhu~ ups...gurau je
Denaihati Denaihati 21 August, 2013
harap bro tak pakai kasut ni la kan...
Raudzah Z Raudzah Z 21 August, 2013
comel...kena cari satu ni...
Umi Qi Umi Qi 22 August, 2013
Mcm kasut umi QI laaaaaaaa boni kacak...lariiiiiiiii hehhehe
Carlos Santiago Carlos Santiago 22 August, 2013
ada yg tertangkap pakai spender pink ke?
ANNA MARIANA ANNA MARIANA 22 August, 2013
wow, menarik ni..
idea yang terbaik :)
encikarman encikarman 22 August, 2013
beli satu percuma 3 ke nih? kedai mana nih?
Myra Jay Myra Jay 22 August, 2013
Hheee, kasut ni memang pemes, sedara MJ ada pakai gak..

MJ kasut lebih kurang gini gak, cuma bezanya bukan bunga tapi berlian lip lap lip lap..hahaa
Eva DaNiaL Eva DaNiaL 22 August, 2013
laaaa ... knp kasut u pn ade kt situ boni ? huhu

evadanial.blogspot.com
ct kektus ct kektus 22 August, 2013
hahaa. cun lah ! kasut raya sedondon pon boleh.
lelamaisara lelamaisara 22 August, 2013
walawei....itu kasut same jugak dengan jiran i punye jiran punye jiran sebelah tau...
eVa eVa 22 August, 2013
ahhahahaha comel.. mungkin selipar ni je last minute dpt beli sedondon kot kekekek..
tenku butang tenku butang 22 August, 2013
satu set beli nih.. untungg.. heee
drInspirasi drInspirasi 22 August, 2013
Hehe, memang menarik sedondonnya. Begini baru unik
Cik Fie Cik Fie 24 August, 2013
amboi ! berdondon - dondon . kahkahkah :P
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat 24 August, 2013
hihihi anak akak kaler pink...sebijik sama..
Hafizul Hafizul 25 August, 2013
Kembar 4 ke apa nih?sama aje saiz kakinya..hehe
nik ros nik ros 02 September, 2013
selipar lak yg sedondon yea :)
obat benjolan obat benjolan 05 September, 2013
Asiik lumayaan gan pemabahasannnya, berguna banget buat saya, terimakasih & semoga sukses selalau