Celcom Mewujudkan Perkhidmatan Yang Lebih Digital Untuk Pelanggan Dan Juga Usahawan

Celcom Mewujudkan Perkhidmatan Yang Lebih Digital Untuk Pelanggan Dan Juga Usahawan

Baru-baru ni , aku merangkap seorang blogger yang agak kacak di Malaysia telah dijemput untuk pelancaran tiga portal perhidmatan digital oleh Celcom Axiata Berhad. Tiga portal tersebut adalah Bachabooku, buzzar, dan The Crescent. Memang agak menarik tiga portal perhidmatan ni. Apa kata kita tengok satu-satu.
produk terbaru celcom, bachabooku, buzzar, the crescent, celcom, perkhidmatan celcom
Bachabooku
Bachabooku adalah portal e-buku. Korang boleh beli lebih daripada 700 penerbitan elektronik termasuk buku dan majalah daripada penulis tempatan dan penerbit tempatan. Pelanggan juga boleh menikmati tawaran sehingga 50% daripada harga runcit untuk langganan 12 bulan atau lebih.
Bachabooku Bachabooku adalah portal e-buku. Korang boleh beli lebih daripada 700 penerbitan elektronik termasuk buku dan majalah daripada penulis tempatan dan penerbit tempatan. Pelanggan juga boleh menikmati tawaran sehingga 50% daripada harga runcit untuk langganan 12 bulan atau lebih. Bachabooku juga selaras dengan inisiatif kerajaan Malaysia untuk menjadikan lembah klang sebagai hab e-book  Asia. Kandungan e-book juga adalah mudah, murah dan mesra alam kerana ia terus masuk ke dalam smartphone pengguna. Dan Celcom juga akan menampilkan surat khabar dalam perkhidmatan ini dalam masa terdekat.
Aku bukan berfikir tu, sebenarnya aku tengah Thinking kenapa aku kacak sangat bila bergambar.
Bachabooku Bachabooku adalah portal e-buku. Korang boleh beli lebih daripada 700 penerbitan elektronik termasuk buku dan majalah daripada penulis tempatan dan penerbit tempatan. Pelanggan juga boleh menikmati tawaran sehingga 50% daripada harga runcit untuk langganan 12 bulan atau lebih. Bachabooku juga selaras dengan inisiatif kerajaan Malaysia untuk menjadikan lembah klang sebagai hab e-book  Asia. Kandungan e-book juga adalah mudah, murah dan mesra alam kerana ia terus masuk ke dalam smartphone pengguna. Dan Celcom juga akan menampilkan surat khabar dalam perkhidmatan ini dalam masa terdekat.
Bachabooku juga selaras dengan inisiatif kerajaan Malaysia untuk menjadikan lembah klang sebagai hab e-book  Asia. Kandungan e-book juga adalah mudah, murah dan mesra alam kerana ia terus masuk ke dalam smartphone pengguna. Dan Celcom juga akan menampilkan surat khabar dalam perkhidmatan ini dalam masa terdekat.
Bachabooku Bachabooku adalah portal e-buku. Korang boleh beli lebih daripada 700 penerbitan elektronik termasuk buku dan majalah daripada penulis tempatan dan penerbit tempatan. Pelanggan juga boleh menikmati tawaran sehingga 50% daripada harga runcit untuk langganan 12 bulan atau lebih. Bachabooku juga selaras dengan inisiatif kerajaan Malaysia untuk menjadikan lembah klang sebagai hab e-book  Asia. Kandungan e-book juga adalah mudah, murah dan mesra alam kerana ia terus masuk ke dalam smartphone pengguna. Dan Celcom juga akan menampilkan surat khabar dalam perkhidmatan ini dalam masa terdekat.
Bachabooku Bachabooku adalah portal e-buku. Korang boleh beli lebih daripada 700 penerbitan elektronik termasuk buku dan majalah daripada penulis tempatan dan penerbit tempatan. Pelanggan juga boleh menikmati tawaran sehingga 50% daripada harga runcit untuk langganan 12 bulan atau lebih. Bachabooku juga selaras dengan inisiatif kerajaan Malaysia untuk menjadikan lembah klang sebagai hab e-book  Asia. Kandungan e-book juga adalah mudah, murah dan mesra alam kerana ia terus masuk ke dalam smartphone pengguna. Dan Celcom juga akan menampilkan surat khabar dalam perkhidmatan ini dalam masa terdekat.
Buzzaar
Buzzar adalah pasaran dalam talian yang menyediakan kemudahan perdagangan produk usahawan tempatan untuk pasaran tempatan.  Antara yang telah ada di dalam Buzzar adalah seperti kek lapis dan ikan terubuk. Buzzar akan dilancarkan dengan tawaran istimewa dari Sarawak. Semua barangan dan produk yang dipilih dari pelbagai sudut malaysia, menjadi lebih menarik pada harga yang berpatutan.
buzzaar Buzzar adalah pasaran dalam talian yang menyediakan kemudahan perdagangan produk usahawan tempatan untuk pasaran tempatan.  Antara yang telah ada di dalam Buzzar adalah seperti kek lapis dan ikan terubuk. Buzzar akan dilancarkan dengan tawaran istimewa dari Sarawak. Semua barangan dan produk yang dipilih dari pelbagai sudut malaysia, menjadi lebih menarik pada harga yang berpatutan. Portal ini terbuka kepada pelanggan Malaysia tanpa mengira samada mereka adalah pelanggan celcom atau tak. Pembayaran ini boleh dibuat dengan kad kredit.
Aku pada awalnya tertanya-tanya macam mana nak sebut perkataan ni. Tapi akhirnya aku dah tau macam mana nak sebut. Nanti aku sebut dalam video yang akan aku tonjolkan dalam entri ni.
buzzaar Buzzar adalah pasaran dalam talian yang menyediakan kemudahan perdagangan produk usahawan tempatan untuk pasaran tempatan.  Antara yang telah ada di dalam Buzzar adalah seperti kek lapis dan ikan terubuk. Buzzar akan dilancarkan dengan tawaran istimewa dari Sarawak. Semua barangan dan produk yang dipilih dari pelbagai sudut malaysia, menjadi lebih menarik pada harga yang berpatutan. Portal ini terbuka kepada pelanggan Malaysia tanpa mengira samada mereka adalah pelanggan celcom atau tak. Pembayaran ini boleh dibuat dengan kad kredit.
Portal ini terbuka kepada pelanggan Malaysia tanpa mengira samada mereka adalah pelanggan celcom atau tak. Pembayaran ini boleh dibuat dengan kad kredit.
buzzaar Buzzar adalah pasaran dalam talian yang menyediakan kemudahan perdagangan produk usahawan tempatan untuk pasaran tempatan.  Antara yang telah ada di dalam Buzzar adalah seperti kek lapis dan ikan terubuk. Buzzar akan dilancarkan dengan tawaran istimewa dari Sarawak. Semua barangan dan produk yang dipilih dari pelbagai sudut malaysia, menjadi lebih menarik pada harga yang berpatutan. Portal ini terbuka kepada pelanggan Malaysia tanpa mengira samada mereka adalah pelanggan celcom atau tak. Pembayaran ini boleh dibuat dengan kad kredit.
The Crescent
Yang ni aku berkenan sebab portal ni memaparkan gaya hidup berlandaskan Islamik dari segi info dan juga gaya hidup. The Crescent akan dilancarkan dengan sebuah kedai fesyen Islam Online di mana pengunjung boleh menikmati video Demonstrasi pada gaya terbaru fesyen hijab dan pakaian muslimah.

Di dalam perancangan, The Crescent akan diperluas untuk menyokong produk-produk lain seperti kosmetik, makanan tambahan dan makanan.  Dan ia menyediakan perkhidmatan kewangan Islam termasuklah portal m-pembayaran zakat celcom.
The Crescent  Yang ni aku berkenan sebab portal ni memaparkan gaya hidup berlandaskan Islamik dari segi info dan juga gaya hidup. The Crescent akan dilancarkan dengan sebuah kedai fesyen Islam Online di mana pengunjung boleh menikmati video Demonstrasi pada gaya terbaru fesyen hijab dan pakaian muslimah.  Di dalam perancangan, The Crescent akan diperluas untuk menyokong produk-produk lain seperti kosmetik, makanan tambahan dan makanan.  Dan ia menyediakan perkhidmatan kewanagan Islam termasuklah portal m-pembayaran zakat celcom.
The Crescent  Yang ni aku berkenan sebab portal ni memaparkan gaya hidup berlandaskan Islamik dari segi info dan juga gaya hidup. The Crescent akan dilancarkan dengan sebuah kedai fesyen Islam Online di mana pengunjung boleh menikmati video Demonstrasi pada gaya terbaru fesyen hijab dan pakaian muslimah.  Di dalam perancangan, The Crescent akan diperluas untuk menyokong produk-produk lain seperti kosmetik, makanan tambahan dan makanan.  Dan ia menyediakan perkhidmatan kewanagan Islam termasuklah portal m-pembayaran zakat celcom.
Ketiga-tiga portal ini diwujudkan oleh Celcom untuk memudahkan pelanggan mencari produk-produk tempatan di satu tempat sahaja. Dan segala produk-produk tempatan tersebut berada di bawah satu naungan. Sangat memudahkan pelanggan untuk membeli. Dan harga yang ditawarkan juga cukup murah dan berbaloi.
Ketiga-tiga portal ini diwujudkan oleh Celcom untuk memudahkan pelanggan mencari produk-produk tempatan di satu tempat sahaja. Dan segala produk-produk tempatan tersebut berada di bawah satu naungan. Sangat memudahkan pelanggan untuk membeli. Dan harga yang ditawarkan juga cukup murah dan berbaloi. Paling menarik apabila tawaran dibuka untuk usahawan-usahawan yang mempunyai produk buatan sendiri yang unik untuk dipasarkan. Bayangkan kalau korang ada produk seperti Boxer hilangkan buncit, dan di BLAST kepada 19 juta pelanggan Celcom seluruh Negara. Dah kompem meletup Boxer korang tu. PErgh. Jutawan Boxer gelaran untuk korang.  " Celcom komited untuk mewujudkan dan mengekalkan platform yang berkesan untuk pengkomersilan yang mudah dan intuitif untuk pembeli dan penjual baru, "tambah Dato 'Sri Shazalli Ramly. CEO Celcom Axiata Berhad.
Paling menarik apabila tawaran dibuka untuk usahawan-usahawan yang mempunyai produk buatan sendiri yang unik untuk dipasarkan. Bayangkan kalau korang ada produk seperti Boxer hilangkan buncit, dan di BLAST kepada 19 juta pelanggan Celcom seluruh Negara. Dah kompem meletup Boxer korang tu. Pergh. Jutawan Boxer gelaran untuk korang.
Ketiga-tiga portal ini diwujudkan oleh Celcom untuk memudahkan pelanggan mencari produk-produk tempatan di satu tempat sahaja. Dan segala produk-produk tempatan tersebut berada di bawah satu naungan. Sangat memudahkan pelanggan untuk membeli. Dan harga yang ditawarkan juga cukup murah dan berbaloi. Paling menarik apabila tawaran dibuka untuk usahawan-usahawan yang mempunyai produk buatan sendiri yang unik untuk dipasarkan. Bayangkan kalau korang ada produk seperti Boxer hilangkan buncit, dan di BLAST kepada 19 juta pelanggan Celcom seluruh Negara. Dah kompem meletup Boxer korang tu. PErgh. Jutawan Boxer gelaran untuk korang.  " Celcom komited untuk mewujudkan dan mengekalkan platform yang berkesan untuk pengkomersilan yang mudah dan intuitif untuk pembeli dan penjual baru, "tambah Dato 'Sri Shazalli Ramly. CEO Celcom Axiata Berhad.
Aku main mata dengan blogger Andy Howt dan juga Syukri Tahir
"Celcom komited untuk mewujudkan dan mengekalkan platform yang berkesan untuk pengkomersilan yang mudah dan intuitif untuk pembeli dan penjual baru, "tambah Dato 'Sri Shazalli Ramly. CEO Celcom Axiata Berhad.

Last but not least (Jangan terpedaya, aku guna Google Translate je ni. Tu yang lain macam je hebat aku punya English Language), jom layan video daripada para blogger dan juga kakitangan CELCOM.


Video Instagram daripada para blogger. Saksikanlah. Nasihat untuk diri sendiri. " Itu lah pentingnya English Education".


 Untuk maklumat lanjut mengenai celcom, sila layari www.celcom.com.my

{ 41 comments.. read them below or add one }

fairus fairus 05 September, 2013
BETUL PUNYA PROMOTE NI.. TERBAIK DER..
Lynn Munir Lynn Munir 05 September, 2013
Perghh..terbaik info kali ni Boni.
Tahniah.
amir zahari amir zahari 05 September, 2013
Jutawan boxer tu yg tak tahan tu.. pasal promosi produk tu menarik..
sohoque sohoque 05 September, 2013
Bagus celcom skrg. Byk value added servis yg ditawarkan kpd pelanggan.
Tak bagus boni skrg. Byk event yg ditawarkan kpdnya tidak diagihkan kpd aku. ;)
Fazrol Fazrol 05 September, 2013
@sohoque:
secara keseluruhannya.. aku menyokong kata-kata sohoque...
Ezad Skytech Ezad Skytech 05 September, 2013
terkedu kejap aq bila baca entri ni...bagus jugak bila wujud portal2 macam ni...:D
Ezad Skytech Ezad Skytech 05 September, 2013
buzzarr...haha...aq pun mula2 ingatkan bacanya macam ko tu boni..bacanya bazar ye...HAHA...

P.S - eja lain...bila sebut lain...confuse aq...HAHA
plain83 plain83 05 September, 2013
2/3 hari lepas aku ada dpt mms dari celcom, pasal bachabooku discount e-book amende ntah, oooh ini ker mendenyer... ok paham sudah hahahah :p
munir munir 05 September, 2013
tahniah sebab sudah dijemput ke event lagi, celcom sempat cuba juga waktu di Petaling memang hebat
Kakcik Kakcik 05 September, 2013
Untung jadi blogger kacak... :)
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah 05 September, 2013
Wah banyak produk baru celcom yea. Boleh cuba ni.. Terika kasih BK info ini.
hafizrahim hafizrahim 05 September, 2013
jutawan boxer untuk orang lain..untuk ko plak aku sarankan jual gambar je bro..gambar ko korek hidung tu..confirm letup punya..viral. kalah lukisan mona lisa. hehe
BUNDA a.k.a KN BUNDA a.k.a KN 05 September, 2013
tahniah dan terima kasih kepada Celcom...
syuk shusuke syuk shusuke 05 September, 2013
banyak projek mega kau join ye bro boni, :D kat fb pasal rumah.
Yan Ty Yan Ty 05 September, 2013
promoter yg hebat lagi kacak tapi boxer? aiyaaaa apakah ni...
Mieza Jhaa K Mieza Jhaa K 05 September, 2013
perkataan kacak mesti ada dalam setiap entry abang boni..haha..cantik la gambar uolls..
♥  Miss Hearty  ♥ ♥ Miss Hearty ♥ 05 September, 2013
ahahah..tersalah pronounciation pulak..btw, menarik promotion nie :)
Sheila Salim Sheila Salim 05 September, 2013
Assalamualaikum. sentiasa kacak dalam entri ni ;p
Ema Johari Ema Johari 05 September, 2013
pengguna celcom tp tak tahu pun pasal ni..mujur ada boni...
encikarman encikarman 05 September, 2013
baik lah.. aku mmg suka celcom
Nao Mei Nao Mei 05 September, 2013
terbaik promosi lah...:)
Masha Meisters Masha Meisters 05 September, 2013
promote jgn tak promote brader....hehe...terbaik!
hazman fadzil hazman fadzil 05 September, 2013
tu dia... dah jadi duta celcom la pulak yea... btw diorang skang nie banyak produk baru kan
obat benjolan obat benjolan 05 September, 2013
Asiik lumayaan gan pemabahasannnya, berguna banget buat saya, terimakasih & semoga sukses selalau
Papa Mifz Papa Mifz 06 September, 2013
mesti meriah event tuh kan bro...
Niesa Niesa 06 September, 2013
semakin hari semakin sibuk ye boni dgn pelbagai event..xlama lgi bleh la jd YB..hihi
Fiza Rahman Fiza Rahman 06 September, 2013
Promote...jgn x promote. The crescent tu menarik lah :-)
wantie wantie 06 September, 2013
adoi.. mc mcm info yg kamu tau je BK. akak ni tak ambik port pun kalau pasal celcom.

dah kamu bagitau ni, dpt juga la sedikit info.

thanks ya
baby comel baby comel 08 September, 2013
kena baca 2kali baru boleh faham ni. hehee
Ainim Suju Ainim Suju 09 September, 2013
saya bukan pengguna celcom tapi saya suka yg the cresent tu
obat penurun panas anak obat penurun panas anak 10 September, 2013
artikel yang mearik, insfiratif banget buat saya. makin sukses aja yah.
niki niki 15 November, 2013
info yang menarik gan,bagus banget informasinya.
dia dia 08 April, 2014
terus update informasi yang sangat bermanfaat
saya akan tunggun
karena informasi yang ada di web ini
sangat bermanfaat bagi saya
semoga sukses
dian dian 08 April, 2014
makasih banyak atas infonya
saya snagat suka
semoga sukses terus
varisa varisa 10 April, 2014
informasi yang anda sajikan sangat bermanfaat dan sangat menarik
anime anime 11 April, 2014
info bagus
terus semangat
budi budi 12 April, 2014
info yang sangat menarik
moga sukses terus
budi budi 12 April, 2014
info yang sangat menarik
moga sukses terus
robi nugraha robi nugraha 14 April, 2014
informasinya sangat mantap
saya tunggu informasi selanjutnya
moga sukses
dahlia dahlia 15 April, 2014
sangat luar biasa menarik
semoga situs blog ini terus maju