Kuala Lumpur Dilanda Jerebu Semula

Tadi aku dan kawan pejabat ke tengah kota raya untuk menjalankan satu misi yang sangat mencabar iaitu bekerja. Dalam perjalanan, beliau tegur aku.

"Uish, jerebu dah datang baliklah bro. Tengok depan tu.",arah Abang Mail.

"Ni bukan jerebu lah Abang Mail. Cuba tengok betul-betul. Abang Mail tak nampak ke?",ujar aku bersungguh-sungguh dalam nada sedikit cemas.

"Ni jerebu lah Bon! Aku tau lah.",terang Abang Mail.

"Bukanlah Abang Mail. Cuba tengok betul-betul kat sana! Nampak tak Ultraman tengah lawan dengan raksasa tu.",terang aku lagi bersungguh-sungguh.

Suasana hanya sunyi dan kelam. Aku pandang muka Abang Mail. Serius mukanya. Ok. Lawak aku tak kelakar rupanya. Rasa malu pun ada bila lawak tak jadi. Nak tak nak kena juga harungi hari ni dengan Abang Mail.

Nampak sedikit berkabus.

Nampak tak?

Kejam kalau tak nampak.

Empat gambar dah aku snap ni. 




{ 35 comments.. read them below or add one }

Sheila Salim Sheila Salim 25 September, 2013
Assalamualaikum boni. hahah lawak tak menjadi ek? hihi. tak nampak kabus pun? ke sheila rabun bebenor ni >__________<
puteri airyn puteri airyn 25 September, 2013
Tak teruk sangat jerebu ni..
Alin Marlini Alin Marlini 25 September, 2013
memangpun...dari opis saya (Menara MARA) jelas berjerubu...
Niesa Niesa 25 September, 2013
sarawak pn jerebu sikit2 nih..
lelamaisara lelamaisara 25 September, 2013
terang lagi bersuluh je gambo nye tu tak nampak berkabus pon..huhuuuu
Ezad Skytech Ezad Skytech 25 September, 2013
Clean & clear je aq tengok dalam gambar ni boni..takde pulak berjerebu..huhu
Lynn Munir Lynn Munir 25 September, 2013
Hem...memang tak nampak jerebu langsung. Cermin mata hang tu nak kena tukar power agaknya Boni...kikikik.
cik azLyzah⊙.☉ cik azLyzah⊙.☉ 25 September, 2013
ohhh...jerebu...pogi lah ko berambus..tau tak lagu sape???kiuukiukiuuuu
Amanda Suria Amanda Suria 25 September, 2013
ye..ye...memang berkabus..SA mmg perasan dari semalam lagi..
Papa Mifz Papa Mifz 25 September, 2013
mungkin cermin mata bro yang berkabus?? mungkin juga kanta cermin mata bro dah terlalu banyak calar ke???
Nao Mei Nao Mei 25 September, 2013
hahaha...jerebu mai lagi....
biarkan je lah boni..:)
Bin Muhammad Bin Muhammad 25 September, 2013
Macam berkabus dalam jiwa jer... :)
wazy wazy 25 September, 2013
Berjerebu lagi yer kat sana
tarmizi tarmizi 25 September, 2013
Macam asap rokok je...
Ainim Suju Ainim Suju 26 September, 2013
Betullah incik Boni..memang agak jerebu sikit..

By the way, lama benor incik boni tak jenguk blog saya..hik hik hik
✿AINAA ROSEBERRY✿ ✿AINAA ROSEBERRY✿ 26 September, 2013
asal mata ena nampak clear je nim?? ke ade prob ni??? hahahaha
munir ardi munir ardi 26 September, 2013
jerebu nih selalu mengganggu entah kapan kan hilang nak tebang semua hutan pasti kan jadi bencana juga
ohpanduan panduan ohpanduan panduan 26 September, 2013
jerebu datang lagi.. kena jagakesihatan baik-baik..
hana hadi hana hadi 26 September, 2013
tolong lah tambah power spek tu.. kesian hana tengok. tak berkabus di katakan berkabus.. huhu
Ratu Hatiku Ratu Hatiku 26 September, 2013
Tulah masalah org bermata 4 kan..oppsss sowyy..hihihihi
Hazmin Hamudin Hazmin Hamudin 26 September, 2013
Haha. kena guna kamera canggih sikit ni bro baru nampak jerebu tu. Memang jerebu tapi takda la teruk sangat.
Hairul Hafiz Hairul Hafiz 26 September, 2013
Memang tak nampaklah boni
Rozalia Binti Alik Rozalia Binti Alik 26 September, 2013
awal2 dah percaya dah KEHEL JEREBU -,- , rupa2nya ULTRAMAN >.<
O'gosh Iskandar O'gosh Iskandar 27 September, 2013
adeh...x bestnay x jadi...hehe
tenku butang tenku butang 27 September, 2013
alahai.. jangan lea jerebu lagi..
baby comel baby comel 27 September, 2013
Kadangkala Allah turunkan hujan, kemudian didatangkannya pelangi.. sekarang jerebu pula. Ada lah tu hikmahnya. Jaga dan sayang alam sekitar
Sam Banjamin Sam Banjamin 01 October, 2013
inilah entry ko yang paling serious sekali yg pernah aku bace...
daddydee daddydee 02 October, 2013
abang boni ni memang suka kenakan orang kan...hehehe

beriya aku baca...