Bila Bos Belanja Makan

Satu perkara yang sukar untuk dibuat oleh bos-bos adalah melepak, bercakap dan bergurau dengan pekerja. Satu yang aku Respect dengan bos aku, dia sangat-sangat Low Profile. Ni bukan membodek, sebab aku memang bukan jenis kaki bodek mahupun kaki kipas. Tetapi hakikatnya aku mempunyai seorang bos yang memang sempoi habaq hang.


"Bos terima kasih sebab belanja. Lepas ni bolehlah belanja Subway ataupun Secret Recipe pulak ye.",ujar aku sambil mengesat mulut, hidung dan telinga dengan tisu.

"Boleh boleh wahai pekerjaku yang kacak. Hujung bulan gaji kurang seratus ye.",jawab bos sambil terus berlalu.

Tiba-tiba bertebaran bunyi cengkerik entah mana datangnya.

{ 56 comments.. read them below or add one }

wantie wantie 19 October, 2013
fuh... licin pinggan
blogger lelaki blogger lelaki 19 October, 2013
bertuah la dapat bos yg baik mcm ni..bos aku setahun sekali je dpt merasa dia belanja..tu pun lepas belanja teru pi cari mesin atm..hahaha
kasmini kasmini 19 October, 2013
bah....sampe bersih begitu piringnya :)
Amanda Suria Amanda Suria 19 October, 2013
Boss pandai amik hati anak buah...mcm tu la..SA nyer bos je kedekut...
Aben Mpun Aben Mpun 19 October, 2013
Alhamdulillah... rezeki Allah.. sama2lah berbagi.. hehe
muja muja 19 October, 2013
selamat dipotong gaji boni,, haha
Lynn Munir Lynn Munir 19 October, 2013
Woo...untunglah ada boss selalu belanja. Jima duit makan tu.
Nastyna Nastyna 19 October, 2013
Seronok ada boss sempoi gini. Hari2 pun boleh belanja.
Raudzah Z Raudzah Z 19 October, 2013
Berbaloi Bos tu belanja...mesti dia suka...tak ada pembaziran...
Diyana Hani Diyana Hani 19 October, 2013
licin kot..untungla bos belanja...bila nak blanja hani lak?? tgh lapa ni..sob2
Muhammad Syazwan Norhalik Muhammad Syazwan Norhalik 20 October, 2013
boss den slalu blanje nasi lemak.. huhu makin naik lemak la den lepasni
baby comel baby comel 20 October, 2013
hohoho, syoknya bos tu. sempoi =)
rajin2 kerja ye bang... pasni boleh ler belanja kita pulak
syuk shusuke syuk shusuke 20 October, 2013
suruh boss kau pindah hotel aq la boni. HAHA.
fairus fairus 21 October, 2013
BOS MEMANG PATUT BUAT BAIK DENGAN PEKERJANYA KERANA PEKERJA MERUPAKAN ASET SYARIKAT..
O'gosh Iskandar O'gosh Iskandar 21 October, 2013
amboi..betul2 menjilat jari ni...
Cik Itah@RRP Cik Itah@RRP 21 October, 2013
fuhh licin habis hahaha..untung la bos belanja hihi
Mas Zull Mas Zull 21 October, 2013
assalamualaikum boni...lama x singgah sini n mama nak ucapkan selamat hari lahir yer....

http://maszull.blogspot.com/2013/10/selamat-hari-lahir-blogger-boni-kacak.html
Sukma Haron Sukma Haron 21 October, 2013
bestnya boss belanja...kat opis saya boss kita orang belanja nasi kandar paling koman @ KFC paling gempak...
happy birthday Boni Kacak....
Muhammad Zulfikri Muhammad Zulfikri 22 October, 2013
Hari2 bos belanja kan best. xpayah buat duit tuk cari duit utk makan.hehe.
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah 22 October, 2013
Best la jika bos belanja selalu, Nanti boleh naik saham macam ni BK.
Fiza Rahman Fiza Rahman 22 October, 2013
Licin tu pinggan. Smoga bertambah rejeki bos. Bley belanja lagi pekerjanya yg kacak tu.
Chenta Ummi Chenta Ummi 22 October, 2013
kalau saya jadi boss saya pun nak low profile jugak.. tapi anak buah yg banjee lah! kalau saya bos..

salam saya baru pertama kali singgah ke sini.. saya suka !
Mashitah Rosli's Mashitah Rosli's 23 October, 2013
alhamdllah rezeki tu boni...bkn smua org dpt bos yg baik mcm tu... =)
SecretOfShaila SecretOfShaila 23 October, 2013
Fuyooo...licin...hihihihi
Bitt (double IS) Bitt (double IS) 23 October, 2013
tak rugi bawa boni makan buffet nih...agaggaa
happy birthday!
hazman aka species1980 hazman aka species1980 23 October, 2013
Kalau Abang BONI KACAK nak makan-makan boleh je eden belanja... tapi kena bawak ADIK la yea... hehehehe
Nurul Hidayah Nurul Hidayah 23 October, 2013
Bersih sekali pinggannyer, begitulah orang yang menghargai rezeki kan~?? *pun tetibe kedengaran bunyi cengkerik bersahut2an... haha
Nuzime Si Pari Pari Putih Nuzime Si Pari Pari Putih 23 October, 2013
Ucaplah alhamdulillah hi boni ^..^
Ema Johari Ema Johari 23 October, 2013
baru seronok utk bekerja kan
snita snita 23 October, 2013
senang yah punya bos kaya gituh
Nao Mei Nao Mei 23 October, 2013
licin habisan :) hihi
cweet pinky cweet pinky 24 October, 2013
untung ler , CP tgh tunggu abg kacak kiter nih belanja , agak2 dapat tak ??

ehehehe ~

macam biasa la, kalaw lewat sket masuk blog abg hot kiter nih , mesti komen dah berjela , aiyak... ehehehe ~
El Hardy El Hardy 24 October, 2013
bila bos belanja, apa lg kasi order la yg kaw2 punya hehe :P
kamil salleh kamil salleh 24 October, 2013
Seronoknya dpt makan bersama bos, dia belanja lagi.
Si Matatajam Si Matatajam 24 October, 2013
Baiknya bos hangpa... Paling best jawapan bos hok last tu.. Mmg terbaik!
Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal 25 October, 2013
Assalammualaikum.. BK,

nampak sedap ...yumm3..

mselim3
dilazahwa dilazahwa 25 October, 2013
ha ha ada-adaaja tuh si boss....
.::: Princess MOMOY :::. .::: Princess MOMOY :::. 26 October, 2013
bos2 momoy kat sini semua baik2
boleh join dengan semua level

btw, nnt bos ajak makan pangiil le kiter
Elie Lily Elie Lily 26 October, 2013
murahnya rezekii! Untung badan ada orang nak belanja! :D
Nakusan Bali Nakusan Bali 26 October, 2013
sampai nggak ada sisah di piringnya..hehe
ch000tz axoera ヅ ch000tz axoera ヅ 28 October, 2013
hehehe saya punya boss yang paling best :D hahaha

by the way boni!!!!!! kawan lama...lama betul tinggalkan blog sampai terlupa password hahahahaa
how r u bro..? hope still remember me.....keep in touch.....if ada instagram come invite me: ch000tz

tata, be gud and take care xoxo

hafizmd hafizmd 28 October, 2013
hahaha..ayat last tak tahan..tetiba suasana sunyi bunyi cengkerik.hahhaa
tarmizi tarmizi 28 October, 2013
ada kerja kosong lagi tak. nak suruh bos ko belanja aku pulak..
eVa eVa 29 October, 2013
Ahhahah... Sronok ada boss mcm tu.. Tp segan pulak bila boss lepak sama.. Tersalah ckp ker apa nanti kene cop time keja.. Kalo boleh nak elak.. Kecuali boss geng sendiri hehe
Rosmiza Ali Rosmiza Ali 31 October, 2013
Krik Krik Krik! Cengkerik tumpang lalu.. NgehNgehNgeh! ;p
ZON PERMAISURI CHOMEL
Kesuma Angsana Kesuma Angsana 01 November, 2013
makanan yg paling best adalah makan free kan hehehehe
Adaharga Iklan Percuma Adaharga Iklan Percuma 03 November, 2013
Iklan Secara Percuma di www.adaharga.com
Iklan Mudah di www.adaharga.com
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat 06 November, 2013
Untung ada bos baik hati...tue yang boni dah gemok tue hihihi
Akmal Aizat Akmal Aizat 17 November, 2013
Bestnya bos belanja makan.. Bukan senang nak dapat bos yg tak kedekut..hihi
imamboll.com imamboll.com 28 February, 2014
yang namanya bos ya gitu, untung saya punya bos yg baik :D