Bila Lelaki Kacak Pasang Pelamin

Bila Lelaki Kacak Pasang Pelamin

Hari ni aku nak kongsikan kerja Part Time aku. Kerja Part Time pasang pelamin pada hari Sabtu dan Ahad. Ok, korang jangan ingat lelaki kacak dan maskulin macam aku ni tak kerja pasang pelamin ye. Kalau korang fikir macam tu, korang silap besar. Kadang-kadang hasil tangan lelaki ni lah lebih kreatif daripada hasil tangan perempuan. Heh heh. Jangan marah ye. Hahaha.

Kerja pasang pelamin ni nampak je macam mudah, tapi tak mudah sebenarnya. Ia perlukan tenaga sebenarnya. Kalau memiliki raut wajah kacak macam aku pula merupakan satu bonus buat pemasang pelamin. Macam tak ada kena mengena kan. Hahaha.  Ok, buat pengetahuan semua, aku kerja part time ni dengan member aku. Issyaz Wedding Enterprise. Daripada tengah tahun ni aku dah mula ikut dorang kalau tak salah aku.  Memang pakar Wedding Planner dorang ni. Kreatif. 

Satu yang aku suka bila dapat pasang pelamin ni adalah bila melihat hasilnya. Penat-penat memerah segala keringat, lepas tu tengok hasilnya. Bila hasilnya memuaskan hati, segala penat dan lelah tu serta merta hilang. Ibarat korang dapat minum teh 3 layer. Atau ibarat korang cirit-birit, lepas tu pergi membuang. Puas hati kan? Macam tu lah aku diibaratkan. 

Baru-baru ni aku ada pasang pelamin di beberapa tempat. Antaranya Hotel Concorde Shah Alam, Taman Tasik Titiwangsa dan Puchong. Minggu ni tak berapa banyak job berbanding minggu lepas. Minggu lepas 9 perkahwinan. Banyak gila. Aku dapat tidur pukul 5 pagi, pukul 10 pagi sambung balik pasang pelamin. Hebat kan kitorang. Siapa cakap pasang pelamin ni kerja senang. Dah, jom layan gambar. 

issyaz wedding, lelaki kacak, pasang pelamin, pelamin, pelamin cantik, pelamin terbaik, tempah pelamin, tempah wedding planner, tempahan pelamin, tempahan wedding planner,
issyaz wedding, lelaki kacak, pasang pelamin, pelamin, pelamin cantik, pelamin terbaik, tempah pelamin, tempah wedding planner, tempahan pelamin, tempahan wedding planner,
Ni pelamin kitorang pasang kat Concorde Hotel dua minggu lepas.
issyaz wedding, lelaki kacak, pasang pelamin, pelamin, pelamin cantik, pelamin terbaik, tempah pelamin, tempah wedding planner, tempahan pelamin, tempahan wedding planner,
issyaz wedding, lelaki kacak, pasang pelamin, pelamin, pelamin cantik, pelamin terbaik, tempah pelamin, tempah wedding planner, tempahan pelamin, tempahan wedding planner,
Ni pulak kitorang pasang kat Taman Tasik Titiwangsa Sabtu lepas.
issyaz wedding, lelaki kacak, pasang pelamin, pelamin, pelamin cantik, pelamin terbaik, tempah pelamin, tempah wedding planner, tempahan pelamin, tempahan wedding planner,
issyaz wedding, lelaki kacak, pasang pelamin, pelamin, pelamin cantik, pelamin terbaik, tempah pelamin, tempah wedding planner, tempahan pelamin, tempahan wedding planner,
Ni pulak kat Puchong.

Kalau rasa nak tempah pelamin dengan Wedding Planner boleh search Page
Facebook --> Issyaz Wedding Enterprise 



{ 21 comments.. read them below or add one }

✿AINAA ROSEBERRY✿ ✿AINAA ROSEBERRY✿ 23 December, 2013
perghhhh cantik siot!!!!!.. lepas ni bolehlah tolong hiaskan pelamin utk ena ye.. :3
Akubiomed Akubiomed 24 December, 2013
Adik ipar saya juga ambil upah pasang dan buka pelamin. Yang penting rezeki halal.
HAJAR HAJAR 24 December, 2013
Wah, cantik-cantik.. :)
Ema Johari Ema Johari 24 December, 2013
wah, sejak bila jadi tukang pasang pelamin ni...ehehe...nak pasang pelamin memang susah..time nak tanggal pelamin paling mudah..hehehe
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI 24 December, 2013
mmg cun belaka..meh psg kat perak =)
fairus fairus 24 December, 2013
MESTI PENAT KAN ANGKUT TU, ANGKUT NI.. TAKPE, AKU PERCAYA, WALAUPUN KAU PENAT, TAPI WAJAH TETAP MAINTAIN KACAK.. WAKAKAKA.
Adam Adam 25 December, 2013
Memang cantik. Berapa upah sekali dapat ni? Hehe.
Lyeen De Syifa Lyeen De Syifa 25 December, 2013
yg kat puchong tu cantik gila-gila..:') tetiba rasa nak kahwin..ahahhahaa.... Untunglah, boni nnt boleh save budjet kan..:')


ps: Lyeen nak jemput u olls untuk join Pencarian Bloglist & Review dekat sini http://ciklyeen.blogspot.com/2013/12/pencarian-bloglist-dan-review-blog.html
Seri Selaseh Seri Selaseh 26 December, 2013
cantikk sgt. Memang tangan ada seni la
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah 27 December, 2013
Wah hebat BK. Nanti ada rezeki boleh cari BK untuk pasang pelamin.
hazman aka species1980 hazman aka species1980 27 December, 2013
memang bakat dan skit menghias sangat bagus nei....
BUNDA BUNDA 27 December, 2013
sendiri kawen nanti boleh pakat2 sedara mara pasang sendiri...
jimat belanja...
Lea IsNawi Lea IsNawi 28 December, 2013
cantik!
nak pelamin cmni gak la
Lynn Munir Lynn Munir 28 December, 2013
Boleh tahan hasil kerja lelaki kacak ni. Cantik.
tirahzairi tirahzairi 30 December, 2013
mohon pasang pelamin kt uma i pulak...hihi
LaLa mhdnor LaLa mhdnor 01 January, 2014
cantik ahhhhh

teringin pulak nak kawen tengok pelamin cantik camni haha
diana diana 02 January, 2014
cantiknya...bisnes keluarga ke??
Nadia Johari Nadia Johari 02 January, 2014
pasang pelamin pun kene ade rupa kacak erk..bukan hidung besar sambil korek hidung..hahaha