Dua Mentaliti Yang Berbeza

Dalam dunia ni ada banyak perkara yang kita dapat saksikan. Ada positif dan ada yang negatif. Ada yang begitu terlampau kacak macam aku, dan ada yang begitu kaya bergaya sampai tumpah duit dari poket.

Begitu juga dengan mentaliti. Mentaliti tidak akan sama. Ia bersifat berbeza. Macam gambar bawah ni.

mentaliti orang malaysia, mentaliti, mentaliti berbeza, dua, mentaliti yang berbeza, berbeza mentaliti,

mentaliti orang malaysia, mentaliti, mentaliti berbeza, dua, mentaliti yang berbeza, berbeza mentaliti,

Nampak tak dua mentaliti yang berbeza kat sini? Aku agak Respect sama Merc tu. Walaupun besar, tapi ia tetap memberi laluan kereta lain untuk Parking walaupun petak Parking cuma ada satu. Kalau kereta besar tak boleh muat, sekurang-kurangnya kereta-kereta kecil macam kancil dengan kelisa boleh muat dengan selesa dalam tu. Lagipun, aku tak rasa ruang tu terlalu sempit. 

mentaliti orang malaysia, mentaliti, mentaliti berbeza, dua, mentaliti yang berbeza, berbeza mentaliti,

Macam lebih kurang je kan saiz Parking tu. Jadi, sarma-sama kita bertimbang-rasa pada pengguna lain. Jangan pentingkan diri sendiri. Pupuklah jati diri yang positif dalam diri kita. Kerana diriku begitu berharga.. Eh??!

{ 12 comments.. read them below or add one }

akubiomed akubiomed 06 March, 2014
Pemandangan yang biasa kita lihat. Sangat mengecewakan. :-(
Mister Zarif Mister Zarif 06 March, 2014
hampir setiap bulan boleh tengok pemandangan yang sakit mata macam ni. hahaha.. oh! pemandu Malaysia
Cik Pena Cik Pena 06 March, 2014
yup...mentaliti yg berbeza....
nordin omor nordin omor 07 March, 2014
mungkin driver dah tergesa-gesa kut.mesej simple untuk memberi pengajaran,dan ini senario yang terbiasa berlaku dalam masyarakat kita.maaf sebut.
PakcikLie PCL PakcikLie PCL 07 March, 2014
mentaliti jugak bila ada lelaki berkata-kata "..tu mesti pemandunya perempuan baru dapat lesen ".
ma ❥ ma ❥ 07 March, 2014
mungkin driver pmpn lesen baru lagi huhu jangan salahkan kami yang lemahhhhhhhhh
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah 07 March, 2014
Ni mesti kes ambil lesen terbang.hehe.
diana diana 07 March, 2014
tamak dan pentingkan diri sendiri..calar kan je..ekekekekke
Aku Penghibur Aku Penghibur 07 March, 2014
itulah jangan pentingkan diri
Ezad Skytech Ezad Skytech 07 March, 2014
segelintir pemandu kereta kat Malaysia ni ada yang bermasalah...umpamanya macam ni la...adehhh...
deno deno 12 March, 2014
setengah org tu parking ikut sedap ati je ... x fikir dah org lain