SAVE THE DATE! 15 MAC 2014 #SYRIANNEEDSYOU

Apa kebendanya yang ada pada tarikh ni? Dengan tarikh ni korang tau atau tak tau atau buat-buat tak tau dan buat-buat tak nampak apa yang terjadi pada saudara-saudara kita di Syria? Kalau ada yang tak tau, meh aku yang serba-serbi kacak ni nak ceritakan.

Sejarah 15 hb Mac Syria.

15 march adalah tanda tahun ke empat konflik berdarah yang menyebabkan ratusan ribu nyawa di Syria yang tidak berdosa terbunuh, bayi dan juga kanak-kanak Syria di sembelih, si gadis di perkosa manakala si pemuda lelaki dibunuh, dibakar hidup-hidup dan di sembelih. 

Warga tua pula ditembak. Mereka disana ada yang kelaparan kerana bantuan makanan untuk mereka disekat oleh pihak rejim assad, tempat itu juga di kepung beratus hari lamanya.

 - sumber Farhana Zin - 

Ini serba sedikit tentang sejarah 15 Mac. Masih ada yang ingat? 15 Mac 2014 adalah merupakan tahun ke empat kebangkitan rakyat Syria untuk membebaskan diri daripada kekejaman rejim Assad. Untuk tahun 2014 ini, akan ada satu program untuk kita sertai menandakan sokongan dan solidariti kita untuk rakyat Syria. 

syrianneedsyou, save the date, 15 mac 2014, #syrianneedsyou, rakyat syria, sejarah syria 15 mac 2011

Program yang akan berlangsung pada 15 Mac 2014 ni akan diadakan di Stadium Melawati Shah Alam. Antara aktiviti-aktiviti yang diadakan di sana adalah seperti :-
  • Pidato Keamanan 
  • Flash Mob
  • Gerai Jualan Dan Pameran
  • Derma Darah
  • Pameran Autoshow (Motor & Kereta)
  • Hi-Tea Dan Lelongan Barangan Oleh Artis-Artis Usrah Fitrah 
  • Persembahan Pentomen
  • Aktiviti Kids For Syria
  • Makan Tengah Hari Amal Bersama Anak-Anak Yatim Dan Anak-Anak Syria
  • Basuh Kereta Amal 
  • Dan Banyak Lagi Aktiviti-Aktiviti Yang Disediakan
Untuk sebarang pertanyaan untuk menyewa Booth jualan ataupun menderma, sila hubungi Fiza Bahar di talian 012-2409173. 

Dan kepada blogger yang ingin bekerjasama juga boleh hubungi Fiza Bahar.

Jadi, mari sama-sama kita memberi sokongan kepada Syria. Jom ramai-ramai kita datang ke sini. 

SAVE THE DATE!

"Demi Syria, Untuk Ummah"

#SYRIANNEEDSYOU
#STADIUM_MALAWATI_SHAHALAM
#15HBMAC2014

* Kepada yang sudi, jom tukar DP Facebook dengan gambar di atas. Dan, kepada kawan-kawan yang Concern tentang rakyat Syria, mohon bantuan korang untuk SHARE dan TWITTER kan artikel ini untuk mengajak rakyat Malaysia menyertai program-program ni. Sama-sama kita bersama dengan Syria.

{ 10 comments.. read them below or add one }

♥ Nana BamBam ♥ ♥ Nana BamBam ♥ 02 March, 2014
jom ubah!

p/s : thanks boni kerana sokong kempen ni :)
Kucing Hitam Kucing Hitam 03 March, 2014
lama xterjah umah abgboni nice entry
Sue-Rya Qistina Sue-Rya Qistina 03 March, 2014
semoga dipermudahkan segalanya. amin..
Aku Penghibur Aku Penghibur 03 March, 2014
aku luangkan masa utuk tarikh ini
Cik Itah@RRP Cik Itah@RRP 03 March, 2014
salam. nice sharing boni :)
CIK TOM CIK TOM 03 March, 2014
xtau lg dpt join ke x..sbb minggu ni dah ke kL...kalau smpt insyaAllah join...
Jiwalara2u Jiwalara2u 03 March, 2014
salam perkenalan dari saya...
diana diana 03 March, 2014
bagus program ni..ramai2 join..
Amanda Suria Amanda Suria 10 March, 2014
jom....semoga program berjalan ngan lancar...jumpa di sana...