Sepetang Bersama Blogger Dan Yeo's 2014 Memang Mabeles!

Sepetang Bersama Blogger Dan Yeo's 2014 Memang Mabeles!

Antara majlis yang sememangnya di tunggu oleh blogger-blogger seluruh tanah air adalah Sepetang Bersama Blogger anjuran Denaihati Network. Bukan aku nak cakap bongkak mahupun takbur, tapi aku boleh katakan yang penganjuran kali ni antara yang paling terbaik daripada sebelum ni. 

Sepetang Bersama Blogger 2012

Aku mengikuti majlis Sepetang Bersama Blogger dari pertama kali ia diadakan. Masa tu tahun 2012 kalau tak salah aku. Aku pun dibawa oleh sifu aku iaitu Zarul Umbrella. Aku masih ingat masa tu aku tak kenal sesiapa pun. Maklumlah, aku dulu tak tau langsung dunia blog ni dan tak tau langsung tentang Networking. Penganjuran ketika tu boleh dikatakan agak menarik walaupun kehadiran blogger dianggarkan sekitar 50 orang kalau tak salah aku. Aku pun tak berapa ingat. 

sepetang bersama blogger dan yeos 2014, sepetang bersama blogger 2014, majlis sepetang bersama blogger dan yeos 2014, sejarah sepetang bersama blogger
Kemunculan pertama kali Bro Ilham di khalayak ramai. Heh heh.
sepetang bersama blogger dan yeos 2014, sepetang bersama blogger 2014, majlis sepetang bersama blogger dan yeos 2014, sejarah sepetang bersama blogger,
Nampak tak perbezaan Bro Framestone dulu dan sekarang? Hehehe
sepetang bersama blogger dan yeos 2014, sepetang bersama blogger 2014, majlis sepetang bersama blogger dan yeos 2014, sejarah sepetang bersama blogger,
Antara blogger yang terawal aku kenal dulu. Termasuklah Allahyarham Jejai yang berbaju hitam. Salah seorang daripada Big Bro aku.  Sama-sama kita sedekah Al-Fatihah kepada beliau.

Sepetang Bersama Blogger 2013

Tahun ke dua dilangsungkan, Sepetang Bersama Blogger menampakkan peningkatan yang agak ketara dengan kehadiran sekitar 100 orang blogger. Dan aku sendiri mula mengorak langkah lepas mengetahui serba sikit cara untuk memperkenalkan jenama kita pada blogger lain. Senjata rahsianya adalah kad nama. Kad nama biar ada muka sendiri. Heh heh. Baru orang senang nak ingat dan kenal. Itu yang aku praktikkan sampai sekarang. Dan masih lagi mempraktikkannya. Satu kelebihan bila berlangsungnya majlis-majlis macam ni, kita dapat peluang untuk menyebarkan lagi jenama kita pada blogger-blogger dan juga Advertiser yang lain. 

sepetang bersama blogger dan yeos 2014, sepetang bersama blogger 2014, majlis sepetang bersama blogger dan yeos 2014, sejarah sepetang bersama blogger,
Nampak lebih meriah dengan kehadiran tiga belon kat atas tu. Bro Denaihati masih lagi mengekalkan imej yang sama
sepetang bersama blogger dan yeos 2014, sepetang bersama blogger 2014, majlis sepetang bersama blogger dan yeos 2014, sejarah sepetang bersama blogger,
Lebih meriah untuk tahun ke dua penganjuran.
sepetang bersama blogger dan yeos 2014, sepetang bersama blogger 2014, majlis sepetang bersama blogger dan yeos 2014, sejarah sepetang bersama blogger,
Nampak aku agak kecengkungan kali ni. Tak cukup makan Friskies. 

Sepetang Bersama Blogger Dan Yeo's 2014

Alhamdulillah, untuk Sepetang Bersama Blogger dan Yeo's 2014 ni, sambutan memang di luar jangkaan. Disebabkan aku pernah hadir ketiga-tiga majlis ni, aku sendiri dapat katakan sambutan kali ni memang terlalu MABELES! Dengan kehadiran lebih daripada 300 peserta yang dapat didaftarkan dalam hanya seminggu tempoh pendaftaran dibuka.
Bukan tu je,  jika sebelum ni Hotel Singgahsana menjadi lokasi penganjuran majlis sepetang bersama blogger, untuk tahun 2014 ni, ia diadakan di Saloma Bistro. Satu lokasi yang memang menarik dari dulu lagi. Dan ia benar-benar membuat peserta-peserta majlis berasa teruja. 

Aku dapat ungkapkan yang sambutan Sepetang Bersama Blogger Dan Yeo's 2014 merupakan satu majlis gilang gemilang yang melibatkan para blogger. Nampak anjakan paradigma untuk penganjuran majlis kali ni. Dan, blogger-blogger yang hadir juga kesemuanya sangat sempoi dan mabeles lantas memeriahkan terus suasana.

sepetang bersama blogger dan yeos 2014, sepetang bersama blogger 2014, majlis sepetang bersama blogger dan yeos 2014, sejarah sepetang bersama blogger,
Kali ni beliau nampak lebih RARE dan garang. Aku gelarkan beliau Tailong Blogger.
sepetang bersama blogger dan yeos 2014, sepetang bersama blogger 2014, majlis sepetang bersama blogger dan yeos 2014, sejarah sepetang bersama blogger,
Band Budak Kacamata Kacak akan beraksi!
sepetang bersama blogger dan yeos 2014, sepetang bersama blogger 2014, majlis sepetang bersama blogger dan yeos 2014, sejarah sepetang bersama blogger,
Penyanyi lupa lirik dari rancangan Jangan Lupa Lirik musim ke tiga. Hahaha
sepetang bersama blogger dan yeos 2014, sepetang bersama blogger 2014, majlis sepetang bersama blogger dan yeos 2014, sejarah sepetang bersama blogger,
Meriah dan HAVOC penganjuran kali ni. Sangat RARE! Ini pun separuh ada kat bawah stage dan luar, tak semua masuk bergambar.
Aku bagi lima bintang untuk penganjuran Majlis Sepetang Bersama Blogger Dan Yeo's 2014 ni. Ia memang MABELES!

*minta izin cedok gambar ye kawan-kawan. Hehe

{ 42 comments.. read them below or add one }

Paly Paly 11 March, 2014
retis gitu hang neh..
hazmanfadzil hazmanfadzil 11 March, 2014
Walaupun gua agak kecewa sebab adik abang BONI KACAK takde....tapi tetap terhibur dengan nyanyian bro....Untung laaa... menang contest YEOS ...hehhehehe
baby comel baby comel 11 March, 2014
memang best ler!!! dan betullah boni memang kacak. kekekeke, retis kot beliau ni
muja muja 11 March, 2014
i am already waiting for sbb2015 dah,, hahaha
muja muja 11 March, 2014
i am already waiting for sbb2015 dah,, hahaha
akuzle ayu akuzle ayu 11 March, 2014
Akak pun setuju ngan ko, Boni. Sbb2014 nampak lebih kemas. Hadiah cabutan bertuah amek kat kaunter tu mmg menjimatkan masa. Idea Hilal Azmi tu yea? Sbb2015 kekalkan mc.. Ko sajer2 jer kan buat2 lupa lirik tu? Ker masa tu dah nampak Memey n Norman Hakim sampai? Hahaah..
Katak Comel Katak Comel 12 March, 2014
untgla dpt pegi..
insya'Allah taun dpn aku pegi..
kihkih
sheda ucu sheda ucu 12 March, 2014
Mohon semua Jngan jeles sheda semeja ngan artis Ya!! hahaha pinjam lenovo bleh???
Ezad Skytech Ezad Skytech 12 March, 2014
Sepetang Bersama Blogger 2014 memang paling terbaik setakat ni...tak dapat disangkal lagi...hee
deno deno 12 March, 2014
Nampak sangat meriah!!! terngin nak pergi tapi.... huhu
KiD KiD 12 March, 2014
aku kecewa... aku kecewa sebab boni tak panggil aku duet masa nyanyi lagu yeos... uewaaaaaaa... pilihan semulajadiiiiiiiii
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah 12 March, 2014
Memang meriahlah. Hebat Boni boleh sampaikan lagu. Lupa lirik tak apa. Tahun depan kena hafal betul-betul. :-)
Ogy Sijemariseni Ogy Sijemariseni 12 March, 2014
Perubahan Boni pon ketara dari berambut lebat akhirnya makin Kpop...retis la katakan hahahha
Ogy Sijemariseni Ogy Sijemariseni 12 March, 2014
This comment has been removed by the author.
ieza ashaari ieza ashaari 12 March, 2014
Aku pun tumpang bangga sbb boni pakai tshirt event anak yatim..hihi..xdpt nk join sbb ada baby..sian baby nanti..xpe r,lain kali kalau ada lg,ada rezeki leh join..
Sheila Salim Sheila Salim 12 March, 2014
Assalamualaikum boni, wahh meriah gila. sempat bagi vokal padu ek. kihkihkihhh ~~~
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN 12 March, 2014
Err kata hari tu hadiah nak buat giveaway? bila nak buat ehh.... bro tunggu je ni ...

Jue Derella Jue Derella 12 March, 2014
lain kali bleh join la nie....
bella luna bella luna 12 March, 2014
artis lupe lirik,, mahu terkeluar. ahaha. ape2 pun mmg retissss =)
Niesa Niesa 12 March, 2014
agak2 bila la niesa berkesempatan berselfie dgn retissss ni jugak ea..boniiii!next year jgn lupa jemput niesa..hahaha
||aLeaSaRa|| ||aLeaSaRa|| 12 March, 2014
wah kak lea baca je korang update tentang event ni.semoga kak lea murah rezeki dan panjang usia untuk hadir sbb2015
Mawardi Yunus Mawardi Yunus 12 March, 2014
huh sangat berbeza , kuruih betol hang dulu. huhu...
syuk shusuke syuk shusuke 12 March, 2014
meriahnya. huhu. sayang aku kena kerja bro. sorii~
Nurul Atiqah Ahmed Nurul Atiqah Ahmed 12 March, 2014
thank you abang bonikacak sebab sudi instavideo dengan tiqa! :)
Amanda Suria Amanda Suria 12 March, 2014
Cant wait for SBB2015...mana tau leh duet ngan Boni Plak...
KY Atie KY Atie 12 March, 2014
bestkan blh bergabung begini
diana diana 12 March, 2014
tahun depan mesti lagi best...kan??
Ainim Suju Ainim Suju 12 March, 2014
memang best dapat jumpa kengkawan blogger sekalian terutama tengok orang tu menyanyi
Syazana Zainn Syazana Zainn 13 March, 2014
x dapek pi sbb kerja

btw sy kerja sgn yeos juga tp cawangan ipoh. hoho
Sukma Haron Sukma Haron 14 March, 2014
Tak dapat pergi..tapi yg paling best bila blogger citer...artis retis ni boleh pulak lupa lirik...aduhai...
Cinta hazanis Cinta hazanis 14 March, 2014
untung la boni kacak menang hadiah. krik3. :)
Norhasniza Khalid Norhasniza Khalid 14 March, 2014
salam boni kacak, yang ternyata kacak...

alfatihah buat blogger Jejai, salam kenal dari mama, mama seronok membaca entri ini, tapi mesti lagi meriah di sana kan, mama takde rezeki nak ke sana...
♥ Nana BamBam ♥ ♥ Nana BamBam ♥ 15 March, 2014
nampak beza dari 2012 dan 2013....dan 2014..

2015?? bombastezzz..haha

btw, memang jelesss arrr..rugi x gi.sob sobb
akubiomed akubiomed 15 March, 2014
Bro buatlah single di YouTube. Mana tahu ada rezeki untuk diketengah menjadi artis.
profhariz profhariz 16 March, 2014
2012 aku join juga tapi tak kenal hang. Hehehe
AyueJean AJ AyueJean AJ 17 March, 2014
Bukan kite dah deal nak buat sistem barter hadiah ke aritu?
hehehhehehe...
Myra Jay Myra Jay 18 March, 2014
Wahhh!! siap review dari 1st sampai sekarang ye..

MJ pun maksudnya dah 3x join Sepetang Bersama Blogger ni :)
alin marlini alin marlini 18 March, 2014
memang hebat Boni Kacak. Kagum sampai melopong dengar lu nyanyi...hehehe