Tempahan Pelamin Di Hulu Selangor 2 Mac 2014

Tempahan Pelamin Di Hulu Selangor 2 Mac 2014

Hari Ahad lepas telah berlangsungnya perkahwinan antara pasangan Maisara dan Safwan di Kampung Jawa Kerling , Hulu Selangor yang terletak bersebelahan Lembah Beringin. Aku suka suasana kampung ni. Satunya sebab dia masih dalam Mood kampung dengan rumah-rumah kayu. Tak macam bandar yang dipenuhi dengan hutan batu. Kampung Jawa Kerling ni masih terpelihara dengan hutannya. Sejuk habaq hang.

pelamin 2014, pelamin terkini 2014, pelamin sakura, pelamin sakura 2014, tempahan pelamin terkini 2014, tempahan pelamin di hulu selangor, tempah pelamin 2014
Majlis perkahwinan antara Maisara dan Safwan
Menariknya kat sini korang dapat tengok masih ada lagi gotong royong sesama jiran tetangga. Masak beramai-ramai dan juga segala-galanya beramai-ramai dan berjemaah antara jiran tetangga. Ni memang tak dapat lagi kita saksikan kat bandar.

Ok, berbalik pada cerita pelamin. Pengantin memilih pelamin Sakura untuk dijadikan pelamin perkahwinan dorang. Jadi, team Issyaz Wedding gerak hari Sabtu untuk pasang pelamin Sakura tu. Nak dijadikan cerita, kitorang sangkut selama sejam setengah kat Area Kuala Kubu sebab ada Le Tour De Langkawi 2014. Masing-masing dah macam daging yang kena panggang dalam kereta sebab panas. Haris tembam setembam-tembamnya paling terseksa memandangkan beliau paling 'kurus' antara kitorang.

Setel je Le Tour De Langkawi, kitorang terus pecut ke rumah pengantin. Apa lagi? Menggagau pasang. Sebab dah lambat. Hahaha. Tapi, walaupun dalam keadaan cemas dan panik, kitorang tetap mempertahankan kemachoan dan kekacakan kitorang terutamanya aku. Malu lah kalau pasang pelamin muka pucat. Jadi, jom saksikan pelamin sakura yang kitorang pasang untuk pasangan Maisara dan juga Safwan ni.
pelamin 2014, pelamin terkini 2014, pelamin sakura, pelamin sakura 2014, tempahan pelamin terkini 2014, tempahan pelamin di hulu selangor, tempah pelamin 2014,
Pelamin Sakura yang dihias ringkas tetapi nampak menarik sambil ditembak dengan cahaya Spotlight berwarna ungu. Ia menyerlahkan lagi pelamin Sakura ini.
pelamin 2014, pelamin terkini 2014, pelamin sakura, pelamin sakura 2014, tempahan pelamin terkini 2014, tempahan pelamin di hulu selangor, tempah pelamin 2014,
Kain backdrop yang disilangkan kain berwarna pink dan juga coklat memainkan peranan untuk menyerlahkan lagi pelamin ni.
pelamin 2014, pelamin terkini 2014, pelamin sakura, pelamin sakura 2014, tempahan pelamin terkini 2014, tempahan pelamin di hulu selangor, tempah pelamin 2014,
pelamin 2014, pelamin terkini 2014, pelamin sakura, pelamin sakura 2014, tempahan pelamin terkini 2014, tempahan pelamin di hulu selangor, tempah pelamin 2014
pelamin 2014, pelamin terkini 2014, pelamin sakura, pelamin sakura 2014, tempahan pelamin terkini 2014, tempahan pelamin di hulu selangor, tempah pelamin 2014
Dengan sentuhan tangan Along, Kaka dan ditambah dengan kekacakan melampau aku, ia menjadikan pelamin ni seolah-olah sebuah taman di Planet Marikh. Haris pulak sibuk menganyam bunga kat luar.
Jadi, ini lah dia Pelamin Sakura yang telah diminta oleh pengantin. Issyaz Wedding memberikan yang terbaik untuk pasangan pengantin. Jadi jikalau ada yang berminat untuk mendapatkan pakej-pakej perkahwinan yang Full Package mahupun pakej separa, bolehlah hubungi Issyaz Wedding di :-


Tahniah kami ucapkan kepada pasangan pengantin iaitu Maisara dan juga Safwan. Semoga berbahagia hinggalah ke syurga. Amin.


Tempahan Videographer perkahwinan

Jika ada yang berminat untuk mendapatkan Videographer terbaik untuk perkahwinan bolehlah hubungi aku di Facebook BONI KACAK (SILA KLIK). Member aku ada menyediakan perkhidmatan Videographer untuk perkahwinan, dan menariknya, jika korang tempah melalui aku, korang akan dapat diskaun menarik.

Antara video yang dihasilkan oleh beliau :-


{ 20 comments.. read them below or add one }

Incik Zarif Incik Zarif 03 March, 2014
This comment has been removed by the author.
Incik Zarif Incik Zarif 03 March, 2014
o.. baru tau ade jenis2 pelamin nih. haha..
zool zool 03 March, 2014
gempak juga pelamin camni,.. memang harga pun gempak juga ni
Faizal Fredley Faizal Fredley 03 March, 2014
sejak bila ko buat wedding pulak ni boni
azwan azwan 03 March, 2014
kenduri kat kawasan kampung memang berbeza. aktivit rewang itu masih ada. baru lah rasa kerjasama.
Hana Jalil Hana Jalil 04 March, 2014
Perhhh perhhhh.. Lawa gila pelamin tuh.. terbaik lah *thumbs up*
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah 04 March, 2014
Cantik pelamin BK buat. Hebat-hebat.
OhPanduan OhPanduan 04 March, 2014
Macam pernah dengar kerling tu. Sana ada air panas juga kalau tak salah :-)
O'gosh Iskandar O'gosh Iskandar 04 March, 2014
lama dah rasanya x pegi kenduri di kawasan2 kampung..anyway, berbakat juga Boni ni kan...cantik..
Sue-Rya Qistina Sue-Rya Qistina 04 March, 2014
terbaiklah!! bulan 4 ni pun ada job pelamin gak kat putrajaya :)
diana diana 04 March, 2014
cantiknya pelamin..
QUEENPINK QUEENPINK 04 March, 2014
cantiknya pelamin itu..mesti mahal kan..majlis raikan cinta queenpink 29 mac 2014.tema biru laut..
fairus fairus 04 March, 2014
SENANGLAH BONI NAK KAWIN NANTI.. BUAT PELAMIN SENDIRI.. HEHEHE
aien hermionie aien hermionie 04 March, 2014
sekarang nie mmg ramai yang minat pelamin dengan bunga sakura kan..
Fathul Fansuri Fathul Fansuri 04 March, 2014
subhanallah..cantik la pelamin dia..walaupun ruangnya tak bape luas..tapi still nampak lawa... :)
Kaka @ issyazwedding Kaka @ issyazwedding 04 March, 2014
@zool:
xde la mahal sgt..pakej2 issyazwedding sume mampu milik dan memberikan kepuasan :)

Kaka @ issyazwedding Kaka @ issyazwedding 04 March, 2014
@QUEENPINK:

cantik xsemestinya mahal..pakej pelamin+mekap+baju pengantin issyazwedding bermula serendah RM3,100 sahaja :)
Myra Jay Myra Jay 04 March, 2014
Cantiknyaaaaaaaa pelamin...
rasa nak sanding sekali lg..hehee
Alynn Mueez Alynn Mueez 09 March, 2014
wah ! meriahnya pelamin...cantiknyer..suka pink purple..

http://www.chatchantek.blogspot.com