GAMBAR RAKYAT MALAYSIA BERSAMA PERHIMPUNAN SELAMATKAN ANAK-ANAK GAZA

PERHIMPUNAN AMAN SELAMATKAN ANAK-ANAK GAZA

Huh! Baru ada internet. Baru aku dapat nak Update blog sekaligus memaklumkan kepada umum yang blogger kacak ni masih lagi memiliki lengan yang taf. Haha. 

Ok, kali ni aku nak cerita tentang perhimpunan aman selamatkan anak-anak Gaza yang aku dan Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA) pergi minggu lepas. Dah lama baru dapat nak Up. Apa yang membanggakan aku, rakyat Malaysia bersatu hati untuk bersama memberi sokongan kepada Palestin ni. Dan paling menariknya, aku dapat juga jumpa seorang pemuda daripada Gaza sendiri yang tengah belajar kat Malaysia. Nak tau kena layan gambar-gambar yang aku tangkap ni.

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
Free Gaza!

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
Aku dan Najeeb Abdullah. 


perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
Kelab Blogger Ben Ashaari beraksi. Kredit gambar

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
Bikers fasa pertama sudah tiba.

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
Sokongan daripada rakan-rakan berbangsa Cina. Thanks Bro. Untuk Support Gaza, tak perlu beragama Islam, tapi hanya perlu sifat kemanusiaan. Mereka ini dah tunjukkan sifat perikemanusiaan yang sangat tinggi. Aku kagum pada mereka :)

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
Antara Bikers yang hadir pada hari tu.

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
Orang mula memenuhi Dataran Merdeka

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
Group Bikers ke dua baru tiba.

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,


perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
Aku bersama Member dari Selayang

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,


perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
Orang dah mula sesak.

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
Pemuda dari Gaza. Dah belajar kat Malaysia 6 tahun. Dan agak fasih berbahasa Melayu. Dia dan rakan mengucapkan jutaan terima kasih kepada rakyat Malaysia kerana sentiasa memberi sokongan kepada Palestin. Dalam masa yang sama, dorang melahirkan rasa tak puas hati pada Al-Sisi sebab bersekongkol dengan Israel.

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
Dataran semakin padat dengan kehadiran orang ramai.
perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
Mesej jelas kepada Israel. Israel! We Malayan Tiger will always support Palestine!

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
Abang ni dan anak-anak dia memberi sokongan penuh kepada Palestin

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
Cik akak tu pun bersama dua anak dia yang comel tu memberi sokongan kepada Palestin

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
This Is Malaysia!

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,


perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
Wartawan Astro Awani tengah membuat liputan. 
perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
Aku tak sempat nak tanya siapa dia ni dan warganegara mana. Apa-apa pun, ini bukti yang hanya manusia bersifat kemanusiaan sahaja yang sudi untuk terus menyokong Palestin

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
Muslimah Malaysia

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
Pemilik kereta ni memang sempoi. Aku tak lepaskan peluang untuk Posing dengan kereta ni.

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
Bendera Palestin akan berkibar bersama bendera Malaysia

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,


perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,

perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza, perhimpunan sokong palestin, gambar-gambar sekitar perhimpunan aman selamatkan anak-anak gaza,
Kelab Blogger Ben Ashaari bersama bendera Palestin. Sumber
Jadi, teruskan memberi sokongan kepada Palestin dan Gaza tidak kira siapa korang, tidak kira apa agama korang dan tidak kira apa bangsa korang. Untuk memberi sokongan kepada Palestin tidak perlukan semua tu, ia hanya memerlukan sifat kemanusiaan. Teruskan memboikot barangan Israel. Tak mampu buat semua, buat yang termampu je. Itulah jihad kecil kita semua. 

{ 16 comments.. read them below or add one }

aishah nin aishah nin 07 August, 2014
#pray4gaza
#pray4palestine
#pray4mh17
#pray4mh370
#pray4malaysia
Rosmiza Ali Rosmiza Ali 07 August, 2014
Assalamualaikum BK.. Lama tak singgah sini.. Rugi tak join perhimpunan ni ari tu.. Huhu..
Rosmiza Ali Official Blog™
Etuza Ezawarna Etuza Ezawarna 07 August, 2014
huhu..hebantnya Bro!! terbaik..save gaza...sokorang korang 200% ..nak amik gambar ya..nak save untuk info lagi promot blog bro boni kacak yang memang dah kacak..hehehe
Etuza Ezawarna Etuza Ezawarna 07 August, 2014
Ya aLLAH SELAMATKAN bUMI GAZA..
Mawardi Yunus Mawardi Yunus 07 August, 2014
SemogaAllah selamatkn kita dn saudara islam kita yg lain
Sukma Haron Sukma Haron 08 August, 2014
Free Gaza....This is Malaysian
Lynn Munir Lynn Munir 08 August, 2014
Moga GAZA sentiasa berada dalam lindungan Allah swt.
Anizz Annisa Anizz Annisa 08 August, 2014
always support gaza.. :)
Hafiz Hafizol Hafiz Hafizol 08 August, 2014
masa nie aku di kampung lagi. kalu tak boleh jugak pegi haha.. ramainya orang boni wei !
✿AINAA ROSEBERRY✿ ✿AINAA ROSEBERRY✿ 08 August, 2014
Ruginyaaa tak dapat nak join sekali.. hurmmm apapun, Always pray to GAZA...
AnonymousAnonymous 08 August, 2014
org malaysia suara je kuat ....boikot la konon tp pegi tesco ...kfc dan mc d muka yg makan penuh melayu .....time raya beli gak sunkist .....boikot brg lg baik.....suara kita n dia anggap cm suara semut jer....boikot brg kasi lumpuh ekonomi dia lg baik.....
Hafizul Hafizul 08 August, 2014
Wahhh seronoknya dapat pergi ke tempat macam ni kan..hehe
Cik Itah@RRP Cik Itah@RRP 11 August, 2014
salam. #pray4Gaza

kalau la sy pun dapat join..
Ummi Zarra Ummi Zarra 12 August, 2014
wahhh jejaka2 engseng semua...
Seronok sama2 dpt tnjukkan tanda sokongan kita...

Jamu mata tgk gambar yg cantik2...