OPEN HOUSE KAWAN-KAWAN YANG SEMPAT AKU TERJAH

Hari Sabtu semalam aku sempat terjah 3 Open House yang dijemput oleh kawan-kawan. Ikutkan ada lagi 2-3 Open House lagi tapi aku tak sempat nak terjah. Masa suntuk apa lagi jalan jem teruk. Nampak beno orang Malaysia ni kaya. Kereta makin banyak atas jalan. 

Open House pertama aku terjah rumah Zam. Salah seorang ahli Penyamun Inc. Kat sini aku dah terliur dengan Bihun Tomyam orang rumah Zam buat. Gila sedap. Kuah tomyam dia memang Maveles. Sebenarnya aku nak mintak bungkus kuah tomyam tu untuk bawak balik, tapi tiba-tiba aku tersedar yang reputasi dan imej aku mampu tercalar-balar dengan tindakan aku tu. Mana boleh seorang lelaki kacak seperti aku ni datang rumah orang lepas tu mintak bungkus. Apa kata budak-budak tadika yang aku dah rekrut untuk jadi blogger. Memang dorang akan pandang enteng kat aku lepas ni. Hahaha. Tapi Zam, Tomyam tu memang sedap. 

Kat sana, kitorang sempat lagi Shooting untuk video-video Game Show terbaru. Jadi, tunggu.


open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014
Ahli Penyamun Inc dah ada perempuan lah. Hahaha. Itu sebenarnya mak aku dengan adik aku. 
open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014
Thanks Awi untuk semua gambar-gambar ni. Aku cilok ye gambar-gambar ni. Heh heh.
Open House ke dua pulak rumah kawan sekolah aku. Dapat juga kita berkumpul dan bergelak terkekek-kekek. Aktiviti asas kitorang daripada dulu lagi. Tanpa ketawa dan gelak, kitorang ibarat zombi kampung nangka. Sayangnya kitorang tak ambik gambar pulak.

Rumah ke tiga pulak adalah rumah tokey pelamin aku. Kat sini ada kambing bakar. Gila lah. Dapat juga aku bungkus 2 kilogram daging kambing yang belum lagi disalai. Terpaksa calarkan reputasi dengan imej aku sebab geram. Feberet zaman berzaman tu.

Tapi sayangnya aku tak sempat nak karaoke. Itu paling buat aku terkilan. Tak dapat aku nak tunjukkan kemerduan suara aku yang ditambah lagi dengan pakej wajah kacak aku ni kepada orang-orang kat taman tu. Satu kerugian besar kat orang-orang taman tu bila tak dapat mendengar suara aku apalagi bunyi nafas aku yang keluar kat Speaker-Speaker Sound System. 

Tapi, aku sempat jugak nak Selfie bertalu-talu. Hahaha. Guna Eye Fish. Mata ikan kembung. First time aku guna menatang ni. Tu yang teruja tu. Bergambar dekat pelamin tunang yang tokey aku pasang untuk promosi bisnes dia sekali.


open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014

open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014
Bila kaki-kaki Selfie beraksi. Hahaha.
open house 2014, rumah terbuka 2014, rumah terbuka aidilfitri 2014, rumah terbuka hari raya aidilfitri 2014Bak pesanan aku berkali-kali. Walau kita bergembira ke sana ke sini, jangan sesekali lupakan saudara-saudara kita di Palestin, dan juga seluruh dunia yang sedang dibunuh dengan kejam tanpa ada sikit pun perikemanusiaan. Kirimkan doa setiap hari buat mereka semua.









{ 11 comments.. read them below or add one }

sYiRa LoKMaN sYiRa LoKMaN 24 August, 2014
amboiii..gambooo die je penuhhh..hehe
ika zulkefli ika zulkefli 24 August, 2014
memang betul kaki selfie..hihi
✿AINAA ROSEBERRY✿ ✿AINAA ROSEBERRY✿ 24 August, 2014
Kirim salam kat Boni Kacak ye.. Adore him sooo much.. WKWKWKWKWKWKWKWKWK XD
Nadia Johari Nadia Johari 25 August, 2014
mana gambar makann..tak nampak pun..hehee
Sue Sopian Sue Sopian 25 August, 2014
amboi.. bestnye ber'open house' sakan..
tp..mane gambo makanan?? gambo selfie je penuh... kuikuikui.. :D
Rosmiza Ali Rosmiza Ali 25 August, 2014
Ooo.. Gitu ea kalau ikan tengok orang.. Jadi kembung2.. Heheh.. =
Rosmiza Ali Official Blog™
Ezad Skytech Ezad Skytech 25 August, 2014
perut mesti penuh layan banyak open house kan bro...hee...

P.S - raya esok da last ni...ada lagi ke orang buat open house ek minggu ni...? hee
Blog-Sempoi Blog-Sempoi 26 August, 2014
Hamboiii selfie x ingat donia!
Xpe..janji sempoi mcm Blog Sempoi
Scha Nazri Scha Nazri 26 August, 2014
Amboi. Meriahnyaaa raya boni! Hehe