Cara Untuk Kita Menambah Dan Menjana Pendapatan Sampingan

Zaman sekarang ni adalah zaman yang serba mencabar. Jika kita tak mengejar dan tak buat apa-apa sememangnya kita akan tenggelam dengan segala dugaan yang mencabar datang dari segenap sudut. Kadang-kadang kita rasa ia akan menyerang hanya dari depan kita. Tapi akhirnya kita tumbang sebab tak menepis dugaan yang datang dari kiri, kanan, belakang, atas, dan bawah kita.

tips bagaimana cara terbaik untuk menambah dan menjana pendapatan di zaman yang serba mencabar ini, tips dan cara untuk membuat Side Income, Tips dan Cara untuk menjana pendapatan sampingan di rumah,

Itu tak masuk lagi dengan penangan nilai duit kita yang semakin jatuh dan merudum. Semua tu sedikit sebanyak menjejaskan perbelanjaan seharian kita. Bak kata encik menteri-menteri kita, nilai matawang jatuh sangat bagus untuk pelancongan negara kita. Itu betul. Bagus untuk pelancong tapi sebenarnya ia sangat membebankan rakyat sendiri yang semakin hari dibebani dengan kenaikan kos sara hidup.


tips bagaimana cara terbaik untuk menambah dan menjana pendapatan di zaman yang serba mencabar ini, tips dan cara untuk membuat Side Income, Tips dan Cara untuk menjana pendapatan sampingan di rumah,

Itu aku tak sentuh lagi dengan wujudnya GST. Semua dah merasa seksanya bila GST diperkenalkan. Bila GST diperkenalkan je, jelas kebanyakan harga-harga barang rata-ratanya menunjukkan kenaikan harga. Aduh. Ibarat sudah jatuh ditimpa pulak seekor gajah jantan gatal yang sangat besar. Memang membebankan sekali. 

Apa yang perlu kita buat? Sememangnya kita perlu mencari peluang untuk menjana pendapatan kita. Nak tak nak kita kena jugak cari alternatif lain untuk mencari sumber kewangan yang kedua. Nak tak nak, kita kena jugak isi poket kita yang semakin hari semakin tipis ni. Bukan untuk kita sorang sebenarnya tu. Tapi untuk perbelanjaan keluarga kita jugak. Itu semestinya. Sekarang ni bukan zaman merempit lagi. Bukan zaman buang masa. Bukan zaman bawak anak dara orang lepak kat kedai lepas tu dia yang payung kita makan. Itu memalukan. Hahaha.

Kita boleh tengok sekarang, berapa banyak keluarga yang berpecah belah. Berapa banyak kes cerai berai? Semuanya tu ada berkaitan dengan masalah kewangan sesebuah keluarga tu. 


tips bagaimana cara terbaik untuk menambah dan menjana pendapatan di zaman yang serba mencabar ini, tips dan cara untuk membuat Side Income, Tips dan Cara untuk menjana pendapatan sampingan di rumah,

Jadi hari ni, aku nak kongsikan dengan korang semua salah satu cara untuk korang menambah pendapatan korang. Bukanlah aku nak ajak korang jadi jutawan, tapi lebih kepada untuk korang tambah pendapatan. Mungkin ini boleh menjadi pendapatan sampingan dan pendapatan kedua korang.

Apa yang aku nak kongsikan ini agak menarik. Cara menambah pendapatan ni unik dan menarik sekali. Memang kena berniaga, tapi korang bukan jual produk kecantikan ataupun produk menguatkan otot dalam seluar lelaki. Tapi korang hanya perlu jual Simkad. Dan Simkad ni boleh aku kategorikan sebagai Simkad magik. 


tips bagaimana cara terbaik untuk menambah dan menjana pendapatan di zaman yang serba mencabar ini, tips dan cara untuk membuat Side Income, Tips dan Cara untuk menjana pendapatan sampingan di rumah,

" Macam mana tu bro? Berniaga Simkad tu maksudnya jual Topup lah kan? Apa yang magiknya kalau macam tu?"

Kan aku cakap jual Simkad. Aku tak suruh korang jual Topup pun.  Korang jual satu Simkad pada orang. Dan orang yang beli Simkad dengan korang tu, automatik akan menjadi sumber pendapatan korang sampai bila-bila. Kan magik tu.

Tak faham? Ok, macam ni. Orang yang beli Simkad yang korang jual tu, setiap kali dorang topup Simkad tu, automatik korang dapat bonus.  Ye, setiap transaksi Topup yang dorang lakukan, automatik akan ada duit terus masuk dalam akaun bank korang. Topup bro. Dah semestinya setiap minggu orang akan Topup. Mana ada orang yang akan biarkan telefon dia kering kontang kan? Zaman sekarang telefon ibarat nyawa. Telefon yang kering tak ada kredit, ibarat seekor bangkai tikus.  

Jadi, korang fikirlah sendiri. Kalau ada 20 orang beli Simkad tu, setiap minggu korang akan dapat bonus bila 20 orang tu Topup telefon dorang. Dan bonus tu akan terus masuk dan masuk sebab dorang akan sentiasa Topup sampai bila-bila. Bonus yang tak berpenghujung. 

Aku tambah lagi. Kenapa aku katakan Simkad ni simkad magik. Sebab hanya magik je yang boleh buat korang naik kapal terbang Air Asia Free. Aku tak melawak ni. Aku serius. Kelebihan Simkad ni bukan hanya korang dapat bonus bila Customer korang Topup telefon dorang. Korang jugak akan dapat bonus bila korang Topup telefon korang sendiri. Konsep yang sama macam Bonus Link. Setiap kali korang Tppup, korang akan dapat bonus dan bonus itu korang boleh tebus dengan tiket penerbangan Air Asia. Jujur aku cakap Simkad ni memang menarik. 

Korang rasa? Ke nak aku tambah lagi kelebihan Simkad magik ni selain daripada korang boleh tambah pendapatan korang? Oklah. Disebabkan aku ni pemurah, kacak dan budiman, aku bagitau lagi kelebihan yang ada pada simkad ni. Setiap jadi pengguna simkad ni akan dilindungi insuran kemalangan yang menyebabkan kematian dan kecacatan kekal sehingga RM100,000. Guna Simkad ni je dah dilindungi insuran. Menarik kan tawaran ni?

Banyak lagi kelebihan Simkad magik ni tapi semestinya yang menjadi keutamaan adalah peluang menambah pendapatan kita. Mana cukup beb dengan gaji yang ada sekarang ni. Nak tak nak kita kena cari alternatif lain untuk menambah pendapatan kita sekaligus terus menjadi pendapatan kedua kita. Ini adalah  salah satu alternatif yang korang boleh manfaatkan. 


tips bagaimana cara terbaik untuk menambah dan menjana pendapatan di zaman yang serba mencabar ini, tips dan cara untuk membuat Side Income, Tips dan Cara untuk menjana pendapatan sampingan di rumah,


Jikalau korang nak tau ini adalah Simkad apa dan nak tau lebih tentang lanjut tentang simkad ni apalagi macam mana cara nak menjana pendapatan dengan Simkad ni, boleh terus Contact saudara Hasli Alias.

Hasli Alias - 01135048680


Untuk maklumat yang lebih lengkap, korang boleh layari --> HASLI ALIAS (sila klik)


tips bagaimana cara terbaik untuk menambah dan menjana pendapatan di zaman yang serba mencabar ini, tips dan cara untuk membuat Side Income, Tips dan Cara untuk menjana pendapatan sampingan di rumah, Zaman serba mencabar ni, kita kena cari macam-macam alternatif lain untuk menambah pendapatan. Kita susah terkontang kanting kat bawah ni, orang atasan bukannya pedulikan pun. Jadi, nak tak nak, kita sendiri kena buat sesuatu.

{ 7 comments.. read them below or add one }

Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal 17 August, 2015
Assalammualaikum... bro bonikacak,

betul tu.. nk tak nak kita kena pelbagaikan sumber pendapatan kita...

mselim3
Amanda Suria Amanda Suria 17 August, 2015
Good Luck Boni Kacak...
fairus fairus 17 August, 2015
Bro.. Aku dah setahun setengah guna simcard ni.. Pendapatan pasf bulanan, Alhamdulillah adale dalam RM400.00 - RM500.00 sebulan.. Syukur..
Iza Iza 18 August, 2015
akak setuju memang kena cari pendapatan side jugak...
Pokok Manggis Depan Rumah Pokok Manggis Depan Rumah 14 December, 2015
Perkongsian yang menarik ni. Boleh nak cuba juga.
Jobdirumah Buat Duit Jobdirumah Buat Duit 14 December, 2015
Rasa macam berminat juga. Menarik juga ni.