Gambar-Gambar Design Rumah Yang Moden Dan Unik

Dari tadi aku berangan-angan untuk ada sebijik rumah aku sendiri. Rumah tu yang pastinya mestilah memiliki rekabentuk moden yang menarik. Wajib kena ada tujuh buah bilik. tiga bilik untuk aku dan keluarga aku sendiri. Satu lagi bilik masing untuk tetamu aku. Satu bilik untuk seorang bibik aku yang seiras Dewi Yusra yang mungkin berpotensi aku jadikan bini aku nanti. Satu bilik aku buat khas untuk berkaraoke manakala bilik yang terakhir khas untuk aku buat video-video yang bakal aku Upload kat Youtube.

Jamban pulak aku akan buat kat luar rumah. 100 meter daripada rumah. Baru mengekalkan suasana klasik sikit.

Jadi, disebabkan angan-angan mat jenin aku yang agak melampau tu, aku saja-saja tengok-tengok contoh Design-Design rumah moden yang menarik, dan terkejut aku. Nampak menarik dan cantik-cantik jugak Design rumah-rumah moden tu. Ada juga yang nampak unik. 

Jadi, jom tengok-tengok antara gambar-gambar rumah jenis moden yang aku dapat jumpa tu.

contoh gambar-gambar design rumah moden yang cantik menarik dan terkini, rekabentuk design rumah moden yang terkini dan menarik, rumah moden,
Yang ni nampak pelik dan unik. Tapi bila aku tenung pakai penglihatan batin aku, nampak menarik jugak. 
contoh gambar-gambar design rumah moden yang cantik menarik dan terkini, rekabentuk design rumah moden yang terkini dan menarik, rumah moden,

contoh gambar-gambar design rumah moden yang cantik menarik dan terkini, rekabentuk design rumah moden yang terkini dan menarik, rumah moden,
Macam rumah dalam filem Mr Bean tu kan?
contoh gambar-gambar design rumah moden yang cantik menarik dan terkini, rekabentuk design rumah moden yang terkini dan menarik, rumah moden,
Ni aku tak pasti Design apa. Tapi nampak macam pondok pun ada. Tapi menariknya, dia guna sistem sola. Dah tak payah bayar bil elektrik bulan-bulan. Tarif elektrik naik sampai RM41.60 pun tak ada hal.
contoh gambar-gambar design rumah moden yang cantik menarik dan terkini, rekabentuk design rumah moden yang terkini dan menarik, rumah moden,
Yang ni pun nampak agak menarik. Tapi bentuk dia seakan-akan lambang Freemason. Aku syak tuan rumah ni salah sorang ahli Freemason.
contoh gambar-gambar design rumah moden yang cantik menarik dan terkini, rekabentuk design rumah moden yang terkini dan menarik, rumah moden,
Yang ni agak sesuai dengan aku sebab aku nak bilik yang banyak dalam tu. Cuma perlukan tanah yang agak besar untuk bina rumah ni. 

contoh gambar-gambar design rumah moden yang cantik menarik dan terkini, rekabentuk design rumah moden yang terkini dan menarik, rumah moden,
Yang ni pulak mungkin kecelaruan identiti. Nak buat rumah batu ke rumah papan? Tapi macam mana pun. Idea yang agak menarik. 
contoh gambar-gambar design rumah moden yang cantik menarik dan terkini, rekabentuk design rumah moden yang terkini dan menarik, rumah moden,
Yang ni pulak  bagi aku biasa-biasa je. Sepatutnya dia besarkan lagi kolam renang dia tu. Kalau boleh saiz yang pelumba-pelumba renang guna kat Sukan Olimpik tu. 
contoh gambar-gambar design rumah moden yang cantik menarik dan terkini, rekabentuk design rumah moden yang terkini dan menarik, rumah moden,
Yang ni nampak sempit sikit. Ruang bawah tu agak rugi kalau hanya guna untuk parking kereta. Sedangkan ruang bawah tu boleh buat gelanggang futsal. Hahaha. Boleh tahan lah Design ni.
contoh gambar-gambar design rumah moden yang cantik menarik dan terkini, rekabentuk design rumah moden yang terkini dan menarik, rumah moden,
Yang ni aku tak jumpa mana pergi keseluruhan rumah. Tapi ikut pada Design dalaman dia, agak menarik.
Mungkin aku kena tunggu jadi jutawan dulu baru boleh nak berangan untuk memiliki sebijik rumah macam ni. 

contoh gambar-gambar design rumah moden yang cantik menarik dan terkini, rekabentuk design rumah moden yang terkini dan menarik, rumah moden, Kalau kat Malaysia, aku rasa rumah-rumah macam tu harga mau lima juta. Tapi kalau kat luar negara, agak-agak berapa ye harga rumah cenggini?

5 comments.. read them below or add one

Que Achmad Que Achmad 02 August, 2015
mmg superb comey semua rumah dlm ni
Riza Afzan Riza Afzan 02 August, 2015
cun gak design rumah2 tu..rsnyer ada satu company kat FB yg buat design rumah-rumah moden camni..tp dh lupe la plak
✿ Ina Ainaa ✿ ✿ Ina Ainaa ✿ 02 August, 2015
SubhaNaAllah!!!! Smartnyaaa. Dah la unik design rumah tu semua.. Perghhhh
fairus fairus 03 August, 2015
Ini namanya RUMAH MAMPU TENGOK. Hahaha
Desain Rumah Minimalis Desain Rumah Minimalis 17 December, 2016
Makasih, bagus2 contoh desain rumah nya :)